uyumsoft

24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

• 24 Ocak

Kullanılan: 0 0.0%
  • 25 Ocak

• 26 Ocak

• 27 Ocak

• 28 Ocak

• 30 OCAK

• 31 OCAK

• 1 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT SONRASI...

• Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: 24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle hepimize sabır diliyorum. Benim sınava ilk girişimdi, ancak pek umutlu değilim maalesef. Forumu bir süredir takip ediyorum. Az önce aldığım bir bilgiyi paylaşmak istedim. Sizleri boşuna umutlandırmak istemem ama yazmadan duramayacağım. İSMMO'da tanıdğı olan bir arkadaşım var, az önce arattım. İSMMO'daki kişi bugün saat 15:00 gibi sonuçların kendilerine gelmesini beklediklerini söylemiş. Yine de güven olmaz ama inanmak istiyorum, sabrım kalmadı çünkü. Herkese kolay gelsin...

hepimizin beklentisi... ... ... tarih demeleri..başka bir beklentimizi yok..olamazda

umuarım dediğin gibidir.

inş..öyledir amam hiç ummuyorum..1 saat önce tesmerden kovuldum..hiç sınav sonuçu ile ugraşır gibi halleri yoktur.ama umarım ben haksız çıkarım

DAHA TESMERE GELMEMİŞ Kİ ODALARA GİTSİN

(Küçük harf lütfen)

hadi bakalım hayırlısı inşallah smmm_adayı arkadaşımızın edindiği bilgi doğrudur.

Önce odalara gönderildiği kesin,aramalar tesmer sonuçları açıklamadan önce oluyor.Tesmer evet sonuçlar bize ulaştı şu saatte açıklayacağız dedi mi hiç, genelde bilmiyoruz diyorlar.

Başka İstanbul odasına bağlı olan yok mu? Oraya tekrar bi sorsak. İnce kibar bi sesle lütfen :D

Yani arkadaşlar dediğim gibi benim içerdeki kişiden aldığım bilgi bu ama tabi ben de sizin gibi güvenemiyorum. inşallah doğrudur da bu sıkıntılı bekleyiş biter

Merhaba arkadaşlar,
bir süredir yazışmalarınızı takip ediyorum. Ben İstanbul'a bağlıyım ama sabahtan beri odaya ulaşamıyorum. Ben de Tesmer'i aradım ama asla bilgi vermiyorlar.

arkadaşlar bi haftadır ben de sizleri takip ediyorum ve malesef aynı şekilde ben de büyük bi merakla açıklanmasını bekliyorum sınavın, yalnız az önce yine meslekten bi arkadaşımdan gelen bi maille sınavı falan unuttum nasıl olur böyle bişey ne hakla diye gelen haberi okudum, biliyorum hepimiz şu an sınava odaklandık ama bu haberi görünce sizleri de haberdar etmek istedim, haber bugün gazetede yayınlanmış metni aşağıda:

29 bin lise mezununa mali müşavirlik yolu
Hükümet, sayıları 29 bin olan serbest muhasebecilere mali müşavirlik yolunu açmaya hazırlanıyor. TBMM Genel Kurulu'nda olan Türk Ticaret Yasa tasarısının yasalaşması halinde serbest muhasebecilerin çalışma alanları çok daralacak.
28 Ocak 2008 12:06
Türk Ticaret Yasa tasarısına göre, ön lisans seviyesinde eğitim görenler ile ticaret lisesi mezunu serbest muhasebeciler, açılacak sınavda başarılı olmaları halinde mali müşavirlik yapabilecek

Hükümet, sayıları 29 bin olan serbest muhasebecilere mali müşavirlik yolunu açmaya hazırlanıyor. TBMM Genel Kurulu'nda olan Türk Ticaret Yasa tasarısının yasalaşması halinde serbest muhasebecilerin çalışma alanları çok daralacak. Basel 2'nin de devreye gireceği düşüncesiyle hükümet bir sınavla serbest muhasebecilere mali müşavir olma hakkını verecek.

Öte yandan, hazırlanan kanun taslağında mayıs ayında seçim süreci başlayacak olan Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB) delege sistemi değiştiriliyor.

Serbest muhasebeci ve mali müşavirliğe ilişkin yasal düzenleme 1989 yılında çıkarılan 3568 sayılı yasada düzenleniyor. Bu yasaya göre ön lisans seviyesinde öğrenim görmüş kişiler ile ticaret lisesi mezunları serbest muhasebecilik yapıyorlar ancak "mali müşavir" unvanını kullanamıyorlar. Daha çok şirketlerin kaydını tutuyorlar, denetim yapma yetkileri yok.

Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için ise hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim gören fakültelerden mezun olmak gerekiyor. Mali müşavirler bağımsız rapor hazırlayıp denetim yapabiliyorlar.

TÜRMOB'un kayıtlarına göre şu anda 29 bin serbest muhasebeci ve 40 bin 757 serbest muhasebeci mali müşavir bulunuyor.

Maliye Bakanlığı "serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik kanununda değişiklik yapılması hakkında" bir kanun taslağı hazırladı.

15 maddeden oluşan bu taslağın geçici 11. maddesinde, bu yasal düzenlemeden önce serbest muhasebeci olanların açılacak sınavlara girmeleri ve başarılı olmaları halinde mali müşavir unvanına sahip olmalarının önü açılıyor. Kanun yürürlüğe girdikten sonra serbest muhasebeciler iki yıl içinde açılacak serbest mali müşavirlik sınavına, serbest muhasebecilik stajına devam edenlerden başarılı olanlar da bu tarihten itibaren yine iki yıl içinde açılacak mali müşavirlik sınavlarına girmeye hak kazanacaklar.

Bu sınavlarda başarılı olamayanlar ise serbest muhasebeci unvanı ile çalışabilecekler ancak mali müşavir unvanını kullanamayacaklar.

Seçim sistemi değişiyor
Taslakta TÜRMOB'un seçim sistemi de değiştiriliyor. TÜRMOB'da mayıs ayında odalarda seçim süreci başlayacak ve ekim ayında da genel başkanlık seçimi var. 75 bin üyesi olan TÜRMOB'da mevcut sistemde 3 bin delege bulunuyor ancak yasa değişikliği ile bu 1100 delegeye inecek. Bir de yine taslağın geçici 10'ncu maddesinde üst üste iki dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış olanların iki seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemeyeceklerine ilişkin bir düzenleme yer aldı. Taslağa göre yasal düzenleme yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılacak ilk seçimlerden itibaren bu hüküm uygulanacak. Böylece TÜRMOB Başkanı Mehmet Timur, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMM) Başkanı Yahya Arıkan ve TÜRMOB yönetim kurulu üyelerinin yeniden aday olmalarının önü kapanacak.

İSMMM Başkanı Arıkan, serbest muhasebecilere mali müşavirlik hakkının verilmesini kendilerinin istediğini ancak bu hakkın sınavsız verilmesini istediklerini söyledi. Taslağın hazırlanış biçimini eleştiren Arıkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yasa değişikliği zamanında Sanayi Bakanlığı ile işbirliği yapıldığını aynı işbirliğini kendilerinin de istediğini söyledi. Özellikle seçimlere ilişkin maddelerde Anayasa'ya aykırı hükümler olduğunu ifade eden Arıkan, yeni yasal düzenleme için acele edilmemesini istedi.

arkadaşlar biz yıllarca üniversiteydi masterdı stajdı diye bu yolda bu sıkıntılarla boğuşurken bi takım kimselerin oy ve aidat uğruna bizlere bunları yapmasına müsade etmeyelim, gerekiyorsa herkes kendi bölgesinde imza toplasın, yıllar evvel her önüne gelene mali müşavir belgesi vermenin sıkıntısını biz bugün yaşıyorken, şimdi de smlere yapılacak sınavın bile ne zorlukta ve nasıl olacağı meçhulken, bir de kalkmışlar sınavsız verilmesi gerektiğini isteyen oda başkanları açıklamalar yapıyorlar. oy uğruna haklarımıza, emeklerimize saygı duymayanlar, sınavı bile açıklamayarak bizlere bu eziyetli yolun ne denli zor bi süreç olduğunu gösteren turmoba baskı yapıp bu taslağın yasalaştırılmasına engel olalım.

oooo negüzel şimdi hepsi avuçlarını sıvazlıyorlardır. 29000 kişi sınava girecek sınav parasından gelecek gelire bak arkadaş buna hayır diyebilecek bir kurum varmı? asla hele hele tesmer türmobu düşününce biran önce sınava alalım diye uğraşırlar.

ooo desenize bizler kurban olmaktan çıkıyoruz:))) yakında 29 000 yeni kurban geliyo

sınava almasına alırlar da ne zaman açıklarlar onların kağıdını çok merak ediyorum. ;D ;D ;D

"İSMMM Başkanı Arıkan, serbest muhasebecilere mali müşavirlik hakkının verilmesini kendilerinin istediğini ancak bu hakkın sınavsız verilmesini istediklerini söyledi. Taslağın hazırlanış biçimini eleştiren Arıkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yasa değişikliği zamanında Sanayi Bakanlığı ile işbirliği yapıldığını aynı işbirliğini kendilerinin de istediğini söyledi. Özellikle seçimlere ilişkin maddelerde Anayasa'ya aykırı hükümler olduğunu ifade eden Arıkan, yeni yasal düzenleme için acele edilmemesini istedi."

saolasun yahya bey başkanlık koltuğun 300 yıl daha oturmak için sm'lere smmm hakkının sınavsız verilmesini talep etmiş. ben lise mezunu bir sm olsam sınavsız smmm belgesi verseler bende yahya beyden başkasına oy vermem.

koltukta nasıl bir keramet varsa oturan kalmıyor.

Ben bağımlı çalışan bir SMMM'yim.
SMMM Mevzuatı ve Sorunları forumuna yeni bir başlık açıp SM'lere beleş ruhsat konusunu dile getirdim.
Lütfen sizler de odalara e-posta yolu ile baskınızı yapın.
Bu kadar emek verdik şu sınavlar için ruhsat aldık, kaldırıp atalım mı?
bu kadar kolay mı?

arkadaşlar bn iyi anlatamadım sanıyorum, olay sınava almaları değil, ki bakınız sınavsız belge vermekten yanalar

eminim içimizde çok saygıdeğer sm meslek mensupları da vardır ve onlar da mali müşavir olabilmek için bizler gibi lisans eğitimlerini tamamlamış ve yine bizlerle aynı sınavlara girerek unvanı almak için uğraşıyorlardır.

kanun taslağına göre ise ne lisans ne başka bişey sadece lise mezunu olup sm ruhsatı almış kişiler, ki azönce de belirttim hepimizin bildiği gibi eskiden bu unvanlar herkese dağıtılmış, şimdi bir sınava girip, ki bu sınavın zorluğu da yine meçhul, bizlerle aynı haklara sahip olabilecekler, denetim ve danışmanlık yapabilecekler.

ha şimdi sorarım size, hani mali müşavir olacak adaylara okutulan, okutulan değil yanlış oldu ezberletilen, meslek mensubu olabilmenin şartları? hani odaların sınavları giderek zorlaştırıp gerekçe olarak da mesleğin çıtasını yükseltme amacını öne sürmesi?

piyasada bu denli mali müşavir enflasyonu varken ve güyya yolu zorlaştırıp daha az sayılara çekmeye çalışılması amaçlanırken bu olanlar neyin nesi? haklarımızı çiğnetmeyelim, ben imza toplanmasında çok ciddiyim eğer katılmak isteyenler varsa hepinizi haklarımızı savunmaya davet ediyorum.

bu arada biliyorum zaten sınavdan dolayı oldukça gerginiz, gerginim, ama arada bu büyük ve hepimizi ilgilendiren konuyu sessiz sedasız kaynatmaya çalışan zihniyete dur demek gerekmiyor mu sizce de?

Sınavla verilmesi bile bizi düşündürürken,memnun olmayıp sınavsız verilmesini istemek... ???Bizleri katılan sayısı çok olduğu için;mesleğin kalitesini korumak için elemiyorlar mı staja başlama sınavında.Zorla geçenleri de böyle yeterlilik sınavında elemeye çalışmıyorlar mı?29.000 kişi de eklenince ne olacak bizim mesleğimizin hali.Bizden elediklerini onlarla mı kapatacaklar acaba?

memleketime bak, ne halde :) . boşamı kürek sallıyoruz ki ? ama sm leri smmm yaparlarsa inanın şaşırmamak lazım. şimdi bir çok degerli sm'yi zan altında bırakacaz sonra onlarda çıkıp diyeceklerki bizim yetiştirdigimiz elemanlar şimdi ymm oldu diyecekler, elbet çok degerli kıymetli, meslege gereken önemi veren sm büyüklerimiz kardeşlerimiz vardır ama lise diploması götürüp sm belgesi almış, meslekle alakası olmayan, bir çok insan var ve sen adamı sınavsız smmm yapacaksın, bende burda ..... ter dökecem. hakmı bu ? ama bize müstehak ...