24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

• 24 Ocak

Kullanılan: 0 0.0%
  • 25 Ocak

• 26 Ocak

• 27 Ocak

• 28 Ocak

• 30 OCAK

• 31 OCAK

• 1 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT

• 4 ŞUBAT SONRASI...

• Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: 24-25 Kasım 2007 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

mesela sınırlama getirlemli
duyduğuma göre adam 400 tane defteri var nasıl tutuyor anlamıyom.
bu kişiye ruhsat verilmiş müşavirlik yapma yetkisi bunu diye. hepsine nasıl yetişebilir.
avukatlarda avukatın yerine elemanı duruşmaya girebiliyormu giremiyor. bunca defteri nasıl tutyorsun diyen yok. sınırlama getilmeli haksız rekabet var. sonra yaş sınır getirlmeli
adam bu işi yapmaya mecali kalmamış kdv yaparken masa başında vefat ediyor. adam ihtiyar oğlu babası adına müşavirlik yapıyor babadan oğula devir
sonra bizde burda can çekişelim acıklanması bekleyelim
dünyanın hiç bir yerinde bir sınav bu kadar geç açıklanmaz
çok doluyum arkadaşlar söylenecek çok şey var ama inşallah bizler bu mesleği düzeltiriz kusura bakmayın

Arkadaşlar bu şekilde düşünürseniz işin içinden çıkamazsınız

Ben Ticaret lisesi mezununuyum 14 yıldır büroculuk yapıyorum arada iki yıl kocaelide okudum muhesebe sonra açıköğretim okuduk sıfırdan smmm olabilmek için

Şimdi bende mali müşavir olacağım (inşallah)üniversiteden sonra iki yıl şirketlerde öylesine çalışmış veya kendini parasını ödeyerek sigortalı göstermiş arkadaşlar da smmm olacak

Benim için burda yanlışı hiç bir şey yok çünkü meslek bu iş yapamayanı eliyor devlet memuruda banka müfettişide öğretim görevliside büroculuk yapamıyor zaten şirketlerde bağımlı olarak çalışıyorlar.

Şimdi geçen mart ayında denetmen bir abimiz büro açmış yanında da bir arkadaş var çalışan boş oturuyorlar dedim işleri bitirdiniz herhalde ne iş dediler gelir vergilerini dedim yokya gelir vergisimi var dediler bu ay

Ben öylece kaldım gelir vergisi beyananmesini anlattık nasıl yapılacağını

Ama tabi mükelelf bilmiyor adı denetmen emeklisi iyi biliyordur diye düşünüyor işi bu tabi biraz sorun

Ama dediğim gibi sizin dediğiniz şekilde hukuk cular öğretim görevlileri banka müfettişleri bizim gibi büroculuk yapacak smmm lerin rakibi olmayacaklar zaten

açıklanmasın aranmasın verilmesin hiç bişey istemiyom.ne yazacağımıda bilmiyorum biz gavurmuyuz kardeşim ne bu eziyet ellerinde açıklamıyorlar lanet olsun bu sisteme

hadi açıklansın artık

gına came :P

beyazzafer ' Alıntı:
serkanaltınok ' Alıntı:
sayın arkadaşım beyazzafer doğru söylüyorsun herkesin rıskıyer. benim söylemek istediğim müşavirlik önüne gelen herkese veriliyor.sınavı kazanıp hakkıyla alanma sözüm yok. adam prof olmuş alıyor kamu kuruluşunda çalışmış alıyor sınava herkes rahatlıkla girebiliyor avukatlar gibi sınır koymak yok zamanında kanunu çıkarmak için çok herşeye evet denmiş.
mesela kanunun hangi olkullara mezun olanlar kısmında ilk önce hukuk geliyor neden maliye değil çünkü ozaman mecliste hukuk mezunu milletvekilleri çok daha fazla imiş.
benim söylemek istediğim mesleği değerli bir konuma taşımak ve saygı duyulacak bir hale getirmek. yoksa kimsenin muasebeci olmasına sözüm olmaz.
özür diliyorum sekan kardeş. ben galiba söylemek istediğini farklı yorumladım. olayın bu boyutlarını dile getirmek istediğini anlayamadım galiba çok haklısın katılıyorum. evet görevden ayrılan devlet memuruna belge verilmesi olayı çok yanlış bu işe emek etmek lazım. sizin gibi meslektaşlara ihitiyacımız var saygılar
mesleğimizi uygulamada çeşitlilik çok fazla,işi bilen bilmeyen, ruhsatı alan şirkette çalışan,prestij için ruhsat alan,daha iyi maaş için yükselmek için ,muhasebe ile alakası olmayan vergi vs.memurlar uzar giider etc.etc. hangi aşamada olunursa olunsun işini yasal ve hakkıyla yapma taraftarıyım.

Cuma namazını bekleyin arkadaşlar
cumadan dönüşünüzdü bakın açıklanmış olacak
ama sakın namazda sonuçları düşünmen
ne namazın fazileti kalır ne de sonuçun hayırı olur
:)

Osman 2003 son sınav döneminde de öyle olmuştu aslında ama bir gün önce kazananlar aranmıştı.

ogün bey yokmu bi gelişme sıkıldım artık bilgisayarın başında beklemekten

evet doğru söylüyorsunuz ama sonuçların haftaya cuma açıklanacağını düşünüyorum ve kendimi fazla kasmıyorum siz de kasmayın olmazsa olmaz demeyin

Bazen o kadar kızıyorum ki insanların çalışma mantığına.Şimdiden mensubu olacağımız birliğe karşı hiç sevgim ve hevesim kalmadı.NEDEN!
1-USE ilk çıktıgında daha kimse ayrıntısını bilmeden gelen yazıda "USE katkı payını ödemeyenlerin stajı iptal edilecektir". yazıyodu şok olmuştum
USE ile ilgili eleştirilerim
a)CD leri çalışırken siz sayfayı bitirmeden ileri sayfalara geçemiyordu sistem.Çok ilkel hazırlanmıştı böyle bir zihniyet olamaz , illa o sayfanın sonuna kadar bekleyecen ilerdeki bir konuya bakmak YASAK
b)USE proğramı sadece tek çözünürlükte çalışıyordu,bilenler bilir monitörler belli çözünürlüklerde tam performans çalışır ve o çözünürlüğü değiştirirsen netlik kaybolur.Sonuç olarak çok amatör bir proğramdı.Hava alanı yapıpta yanıbaşındaki dağı heseplayamayan mühendisleremi yaptırdılar nedir:).
c)USE cd lerinde çalışırken bazı sayfa kenarlarında "bu sayfanın güncel içeriğini görmek için tıklayın" yazıyodu tıklıyodun siteye bağlanıyodu ve orda "bu konu ile ilgili güncelleme bulunamadı" diye uyarıyordu:) aradım sordum dedilerki biz onları deneme maksatlı yaptık :S yıkılmıştım daha oturmamış bir sistem üzerimizde deneniyordu
2-Daha staj sınavını kazanmadan peşin peşin staj dosya bedeli alan bir zihniyet.
3-Korsanı önleyememiş bir birlik, korsan avukat ya da doktor yakalasınlar bakalım neler oluyo insanlar bu işi korsan yapmaktan korkmuyoki
4-Burda birçok muhasebe bürosunda stajerlere ssk yatırmak istemezler.Benim birliğim bunu iyi biliyor ama umrunda değil insanların ne şartlarda 2 yıl katlanacağını umursamıyor o ssk bedelinini stajerlere daha farklı uygulayacak bir sistem önermiyor.Halbuki kuruluş amaçlarından biridir bu tür konular.Benim birliğim Maliye bakanlığının can damarı oldugunun farkında değil ben ne yapayım
5-Sınavı yasal süresinden geç açıklayan komisyona hiç bir uyarı yok, var olsaydı emin olun 1 gün gecikmezdi.Denetleme kurulu ne işe yarar???

Benim birliğim parası olmayana bu mesleğe girme diyor , parası olanada bekleyeceksin diyor

bugün tam olarak kaç gün oldu arkadaşlar.

68. gün bugün rekor bizde yaniii

malii77 ' Alıntı:
bugün tam olarak kaç gün oldu arkadaşlar.

daha önce rekor 67 idi bugün 68 bakalım kaç gün daha ileri götürebilecekler rekoru. krılması zor bir daha gibi ne kadar şanssız bir dönemdeyiz.

2006 kasım sınavının sonuçları 10 şubatta açıklanmış biz daha iyi durumdayız arkadaşlar aceleye gerek yok 10 şubata kadar yolumuz var

saçma sapan bi beklenti içine girdik.forumda online olanlara bakıyorum 100 kişi civarında bunların 70'e yakını bu sayfaya bakıyor.sadece birinin yazacağı güzel şeyleri okumak için.

ankara tesmeri yeni aradım haftaya diyorlar. ve açıklanmasını en az bizim kadar istiyorlarmış.