25-2 Maddeye Dayanılarak Yapılan Haksızlıklar

merhabalar 25 -2.madde bahane gösterilerek işten çıkarıldım sebep işyerinde arkadaşın bana küfür ve hakaret etmesi 3 yıldır aynı işyerinde çalışmaktaydım küfür ve hakaret edilen kişi ben olduğum halde 4 aylık bir eleman yüzünden işimden oldum konu hakkında şeflerim tutanak tutmuşlar ve benden savunma istediler şefler bana savunmayı imzalatırken biz senin böyle bişey yapmacağını biliyoruz fakat müdür savunmanı görmek istiyor diyerek bana savunmayı imzalattılar savunmamda arkadaşın bana karşı yapmış olduğu tüm terbiyesizliklleri yazdım ve aramızda herhangi bir darp olayı olmadığına dair ve suçlamalarıda kabul etmeyeceğimi belirterek imzaladım 3 gün sonra işveren beni çağırdı ve iş akdimin fesih edildiğini bildirdi olayları tekrar kendisine anlatmama rağmen onu ilgilendirmediğini söyledi 25 2 madde den seni çıkarıyorum dedi ve istersen istifanıda imzalıyabilirsin dedi fakat ben hiçbişey imzalamadan odayı terk ettim sgk ya gün içerisinde hemen şikayet dilekçemi verdim 3 ay sonra sgk dan gelen müfettiş kararında 25 2 maddeden işten çıkarıldığınız için ihbar ve kıdem tazminatı haklarınız bulunmamaktadır ve konuda ısrarcı olmanız durumda iş mahkemelrine başvurabiliriniz diye cevap geldi nasıl bir yol izlemem gerekir bu konu hakkında gerçekten çok büyük haksızlığa uğradım ve çok zor durumdayım geniş kapsamlı bilgi verirseniz sevinirim saygılarımla...

Ynt: 25-2 maddeye dayanılarak yapılan haksızlıklar

Sanırım bu mesajınızı küçük harfle yazılı hale dönüştürmezseniz, konunuz silinecek yada kilitlenecek :)

sayın arkadaşlar bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek birileri varmı forumda

İş mahkemesinde dava açabilirsiniz.

sayın keremcem yanıtınız için teşekkürler ancak mahkemeyi kazanma olasılığım nedir yani yüzdelik payı lütfen diğer bilgisi olan kişilerden de yardım bekliyorum çok zor durumdayım lüttfen yardımcı olun...

Dava sonucu kestirebilmek imkansız.
Dava sürecinde ortaya konacak belgeler, imzaladığınız tutanak-savunmanız, işverenin şahit ve iddiaları sonucu belirleyecektir.
Ancak genel olarak bu tür davalarda işçi 1-0 galip başlar oyuna.

bu tip davalarda şahit beyanları önemlidir ve genelde çalışanlar iş kaygısıyla hareket edebiliyor.

lehinize şahitlik edecek bir çalışan bulabilirseniz avantajınız olur.sayın 'keremcem' inde dediği gibi zaten 1-0

önde başlarsınız.ancak dava süresini kestirmek biraz zor.

sayın keremcem ve forum üyesi mrc ikinizide çok teşekkür ederim birazda olsa olumsuz düşüncelerimden uzaklaştırdınız beni :)

Bu memleketin en büyük sorunu işte kraldan çok kralcı olmak. Birde müfettiş derseniz ben daha işçi tarafında olanına rast gelmedim onlara göre varsa yoksa parton haklıdır raporlarında bazen patronların iyi niyetlerinden bile bahsederler patronlar onlara göre en temiz kapıdır.

Memleketimin kralcıları iyidir hoştur ama devletin mahkemesinde o cübbeyi giymiş hakim karşısına çıktılarmı dut yemiş bülbül olurlar eebebebebebe demeye başlarlar. Hakim milleti ters millettir ortada bir yalan varsa zaten iki soruda adamı aptal eder o yüzden siz müfettiş raporuna yada haybedeb tutulan tutanaklara bakmayın hakkınızı mahkemede arayın. Patron milleti ölüyü diriyi halleder gözü işçinin tazminatına diker hakkınızı yedirmeyin.

benim gibi haksızlığa uğramış binlerce insan var onlarda umarım haklarını aramak için kanuni yollara başvurur allah herkesin yardımcısı olsun işverenlerin birçoğu artık işçinin tazminatını nasıl vermeden yollarım diye hesaplar içerisinde benimkisi sadece bunlardan biri ..

sayın forum üyeleri bana şahitlik edecek arkadaşlarımın ayrıldığım işyerinde şuan çalışıyor yada önceden ayrılmış olmaları mahkeme sonucunu etkilermi

Aynı işyerinde çalışıyor olan arkadaşlarınızın sizin lehinize şahitliği sizin adınıza iyi olacaktır elbette.
İşyerinde çalışmaya devam eden kişilerin, sizin aleyhinizde-işveren lehine yapacakları şahitliğin değerlendirilmesi elbette hakim tarafından yapılacak olsa da, bu durumun işverene pek faydası olmamaktadır şahitlerin mevcut işlerini kaybetme korkusu altında şahitlik etmiş olabilecekleri gerçeği nedeniyle :)

sayın keremcem ilgi ve bilgileriniz için teşekkür ederim peki işverenin gelişi güzel yazdıkları tutanakların hakim karşısındaki etkisi nedir arkadaşımla aramda tartışma geçmişti savunmamda sadece tartıştığımızı herhangi büyük bir olaya maruz kalınmadığını belirtmiştim savunmamı bu şekilde imzalamıştım bunu bana imzalatan şeflerimde bundan bişey çıkmaz patron sadece bilgi istedi demişti imzaladığım kağıdın fotokopiside gizlice almıştım

Pardon, faldan hiç anlamıyorum :)
Tutanakta yazılanın hakimde oluşturacağı etkiyi bilebilmenin imkanı yok ne yazık ki

2 tane şahidimin beni savunması yeterlimidir ve 3.yada 4. celseye kadar dava uzarmı bildiğim kadarıyla sadece 2.celsede şahitlerin dinlediğini duymuştum işveren sırf davayı uzatmak ve kaybetmem için daha sonralarıda kendi işçilerinden şahitlik yapmalarını isteyebilirmi yani sözün kısası heriki tarafında şahitlerinin dinlenmesi sadece 1 defayamı mahsustur teşekkürler..

Bu konu biraz bizim konumuzun dışında kalıyor ama bildiğim kadarıyla dava başlangıcında sizden ve karşı tarafın şahitlernin isimleri alınıyor. Ve sonrasında ismi verilen şahitler dinlenerek bir karara bağlanıyor. ancak davanın ne kadar süreceğini kestirmek zor.Şahitlerin birinin ifade vermeye gelmemesi bile davanın uzamasına sebep oluyor. Bununla birlikte işveren tabiki çalışanlarından birini yada bir kaçını şahit olarak gösterecektir.Ancak bu kişiler hala işverenin yanında çalışmaya devam ettiğinden dolayı mahkeme nezdinde tarafsız olup olmadıkları tabiki sorgulanacaktır..