25-2 Maddeye Dayanılarak Yapılan Haksızlıklar

Ynt: 25-2 maddeye dayanılarak yapılan haksızlıklar

Hangi yeni kanunlarmış bunlar ? Eğer 4857 sayılı kanun ise 2003 haziran ayında yürülüğe girmiştir.
Bir konu hakkında sağlam ve belgeli bilgiye sahip olmadan yorum yapmak daha büyük sorunlar çıkarabilir.

konu ile ilgili geniş kapsamlı bilgisi ve doğru paylaşımları olan kişilerin bilgilerini rica ederim saygılarımla

Sn.yiğit,
sorduğunuz sorulara cevap alabildiğinizi sanıyorum.
Hangi konu hakkında bilgi bekliyorsunuz anlayamadım.
Davanızı kazanırmısınız?
%50 kazanırsınız.

Yukarıda yazdığım alıntı ile ilgili

"Bu makale iki bölüm halinde Birinci bölümü Şubat 2003, 122 sayılı İkinci bölüm ise Mart 2003, 123 sayılı Yaklaşım Dergisinde yayınlanmıştır." ....... "Kamuoyunda ?İş Güvencesi Yasası? olarak bilinen 4773 Sayılı# Kanun 09.08.2002 tarihinde kabul edilmiş, 15.08.2002 tarihli Resmi Gazete?de yayınlanmıştır. Kanun yayın tarihinde yürürlüğe girmekle birlikte 15 Mart 2003 tarihinde geçerli olacaktır.(Md. 13)..........." diye bir ibare var.

Aslında haklısınız yeni sayılmaz yani kanunlar sürekli değişiyor. Bir avukatın yayınladığı makaleden alıntı yapmıştım.

sayın keremcem yüzde 50 den kastedtiğiniz nedir yarı yarıya mı demek istediniz ya kaybedersin ya kazanırsın anlamınımı taşıyor saygılarımla

YİĞİT5 ' Alıntı:
sayın keremcem yüzde 50 den kastedtiğiniz nedir yarı yarıya mı demek istediniz ya kaybedersin ya kazanırsın anlamınımı taşıyor saygılarımla
Evet :)

işverenin şahitleri haftada 45 saat çalışıyoruz diye ifade verdi haftalık çalışma süresi 60 saatti benim şahitlerim 60 saat olarak söyledi ve işyerinin haftalık vardiya sisteminin yazılı olduğu kağıtları avukatım hakime sundu sizce kim haklı karşı tarafın beyanına hakim önem verirmi adamlar düpedüz yalancı şahitlik yapıyorlar

Haftanın kaç günü çalışıyordunuz,günlük çalışma başlangıç-bitiş ve ara dinlenme saatleriniz ne idi?

haftanın 6 günü çalışıyorduk dönüşümlü vardiya sistemi olduğu için işbaşı sabah 10 da başlayan bitiş akşam 20 de öğlen 12 de işe başlayan gece 22 de bitiş öğlen 15 de işbaşı yapan gece 01 de yani toplamda günlük çalışma saatimiz 10 saat gün içerisinde 20 dk öğle yemeği ve 15 dk çay molası vardı hepsi bu kadar saygılarımla sayın keremcem .

haftanın 6 günü çalışıyorduk dönüşümlü vardiya sistemi olduğu için işbaşı sabah 10 da başlayan bitiş akşam 20 de öğlen 12 de işe başlayan gece 22 de bitiş öğlen 15 de işbaşı yapan gece 01 de yani toplamda günlük çalışma saatimiz 10 saat gün içerisinde 20 dk öğle yemeği ve 15 dk çay molası vardı hepsi bu kadar saygılarımla sayın keremcem .

Hep dediğim gibi, hakim şahitleri dinler, delillere bakar , kararını verir.Dinlediği şahitler arasında karşı tarafın şahitleri de olduğuna göre, elbette onların da ifadelerini dikkate alacaktır.
Kim haklı sorunuzun cevabını verecek olan da hakimdir.

Çalışma süreniz konusunda küçük bir hatırlatma;
işyerinde geçirdiğiniz sürenin tamamı çalışma süresi demek değildir.
Ara dinlenme süreleriniz çalışma süresinden sayılmaz.

iş mahkemesinde açmış olduğum alacak davalarım için avukatım işverenden alacaklarım için haklarımı saklı tutması sağlıklımıdır diyelimki 10 000 lira hakedilmişim var fakat avukat bunları 3000 lira olarak göstermesi benim için engel teşkil edermi saygılarımla..

Düşük miktarla açıp, sonradan ıslah istemeyi planlıyor olabilir mi avukatınız?
Dava konusu kıdem tazminatı olduğunda neden böyle bir düşünce içine girmiş olabilir ki diye de sormadan edemedim kendime ;)

Genelde avukatların taktiği böyledir.
Önemli olan ilk açılıştaki rakam değil. Sonra bilirkisiler tespit yapıyor.
l

Bunu anlıyorum , ama konu kıdem tazminatı olunca,
çalışılan gün sayısı belli, alınan veya tesbit edilen emsal brüt ücret in belli olduğu bir durumda alınabilecek miktar kuruşu kuruşuna belirlenebilecekken , ıslah....
Hayat,
öğrenilecek çok şeyi var , çoook :)

Sevgili Keremcem; :)

Malesef iş dava sahfasına gelince bütün hesaplamalar değişiyor. Avukatlar fazla harc ödememek için başlangıçta bir pilot dava açıyorlar. Daha sonra dava aşamalarında bütün işler alt üst oluyor. Eğer bu pilot dava kazanılırsa gerisi geliyor.
Zaten mahkeme bilirkişiye hesaplama işini veriyor. Bilirkişiler (malesef bir kısmı da meslektaşlarımız ama genelde avukat oluyorlar) öyle abuk subuk saçma sapan hesaplar yapıyorlar ki. İnanılmaz farklı tutarlar çıkıyor. :o :o
Tabi bunlara itiraz ediliyor yeniden bilirkişi atanıyor. Bu sefer başka hesaplar çıkıyor. İşte böyle sürüp gidiyor.

sayın nguroy avukatımın böyle bir dava açması benim zarara uğramama sebeb olurmu fazla mesailerim alacak izinlerim ihbar ve kıdem tazminatlarımı talep etmiştim normalde mesala alacağım 10 000 lirayken avukat bunu 3000 4000 gibi gösterip daha sonra bilirkişi raporuyla düzeltilebilmesi nasıl oluyor hakim nasıl karar veriyor

:)
Sn.Yiğit, avukatınıza da bu sorunuzu sordunuz sanırım, neden böyle yaptık ve böyle yapmak zararımıza olur mu diye?
o ne dedi bu konuda?

sayın nguroy un dediği gibi sanırım pilot davamı diyorlar başlangıçta böyle dava açmanın masraf açısındanmı yoksa kaybedilebilir oyüzdenmi onu anlayamadım neden düşük gösterilip sonradan hak talep ediliyor yapılmak istenen ne ben avukatımdan detaylı bilgi alamadım