26 Mayıs 2013 İSMMMO Genel Kurul

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan morego
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar,
yahya bey'in ekibi odanın bütün imkanlarını kullanarak üyelerin cep telefonlarını mail adreslerini alıyorlar.Beni de aradılar.Hayırdır dedim şimdiye kadar hiç aramadınız oy için mi arıyorsunuz dediğimde telefondaki bir şey diyemedi. Sonra biz meslek ilgili şikayetleriniz var mı diye aradık dedi. Hangi birini sayıyım dedim.Bağımlı meslek mensuplarının genel kurul işlemlerin oda faaliyeti belgesi ticaret komiserinden kabul görmemesi,Bağımlı meslek mensuplarının şirketlerde zorunluluk olması ,Piyasa da haksız rekabetin oluşunu her bir smmm kota getirilerek haddinden fazla defter tutması, tahsilat keza bir sorun korsan smmm lik yapanlar ne olacak bağımsız denetimden yediğimiz tokat ne olacak, sonra bir avukat gibi bizim meslek niye değerli değil dedim buyrun cevaplayın.Ben söylediklerinizi not alayım dedi.Ondan sonra size dönüş yaparız.yukarı yapılan yorumları okudum servis olayı varmış herhalde çmdb servisle götürüyorlar tühhh servisten de olduk daha da beni aramaz tabana kuvvet gidip oy kullanacaz artık.

:) en temizi bunların servisine binip oy sizin deyip oray gittimmi oyu karşı tarafa atmak :):) yıllardır hiç bir hayırlarını görmedik hep riyakarlık hep bir alavere dalavere bari bir dalaverede biz yapalım.
İşin şakası iki eli kandada olsa, bindiğim araba kaza geçirse benzini bitse , yürüyerek gitmem gerekse bile ben oy atmaya gideceğim yoksa bu adamların başımızdan gideceği yok arkadaşlar durum aslında bu kadar basit.
Bir çok forumda yazdım dedimki kardeşim adam gibi şu çağdaşların bir tane ya bakın sadece bir tane bizim hayrımıza yaptıkları icraatlarını yazın oyumu onlara atmazsam şerefsizim dedim gelen cevaplar yok ülke elden gidiyor , yok meslek odalarına sahip çıkalım , yok bunlar bizden onlar sizden , mübarekler bir tane icraat dedim çok birşeymi dedim kardeşim ama durum aslında aslolanın ifşasıdır adamların yaptığı hiçbir icraat yok olsa bize mail atıpda biz aslında çok icraat yaptık ama reklam yapmak istemiyoruz demezler aslında kendi kendilerini ele veriyorlarda artık baktılar çıkış yok işi deniz gezmişe , che ye ve fidel castroya bağlamaya çalışıyorlar yiyen yer ama ben bu saatten sonra yemem kardeşim bana ekmek lazım bana ne rahmetli deniz gezmiş ne che nede castro lazım ha çok isterlerse ölenlerin ruhuna hayrına bir fatiha okuruz olur biter bu saatten sonra bizi ölenler değil ancak icraat yapacaklar kurtarır.
İnşallah bu seçim 23 yıllık bir devrin sonu olurda meslek odası icraat görür çalışma görür en basitinden meslekte birlik nisbi aidatı kademeli olarak kaldıracağız diyorlar benim için o bile yeter şuan bakıyorum bir yılda üç kuruş para kazanmışım 265 tl maktu aidat üstüne sanki kendileri gibi para basıyormuşum gibi 265 TL de nisbi aidatı hemen borca yazmışlar.

NE servisleri lazım nede kendileri.Bunlar herşeyi bıraktı şimdide en iyi sosyalist biziz demeye başladılar.Hiç istemediğim halde Meslekte Birliğe oy vereceğim.Ne
kötü bir durumdur ki hiç bir siyasal görüşüm uyuşmadığı halde meslekte birlikçi olduk.Etrafımdaki arkadaşlara bu durumu anlatınca gülüyorlar,sizede yazık diyorlar.
Sırf Yahya ARIKAN VE ekibi bu mesleği bu hale getirdikleri için,ülke değiştirmeyi düşünüyorum,hayatımı yurtdışında sürdüreceğim aksilik olmazsa.ama bu zorunluluktan
dolayı,meleği yapamamam ve para kazanamamamdan dolayı,bunu bana açıklayabilirmi Yahya bey.Aldığı huzur hakkının 50de birine çalışan meslektaşlar var burda.Ama
nafile dediğim gibi kimsede çıt yok.Bürolarından dışarı çıkamayan meslektaşlara kongre merkezinde oy vermek bile dünyanın en büyük olayı gibi geliyor.

Benimde en dikkatimi çeken meslekte birlik başkanı çıkıyor konuşma yapıyor arkadaş diyor bu adamlar çalıştırdığı adam başına 10.000 TL maaş veriyor , başkan aylık 50 bin huzur hakkı alıyor yahu adam artık rakam vererek konuşuyor. İsmmmo da çalışan işçileri bugün işten çıkarsanız adamların tazminatı 10 milyon TL tutuyor diyor.
Karşı taraftan hiç yok ben 50 bin huzur hakkı almıyorum diyen yada bizim banko memurları aylık 10bin almıyor diyen yada duyan varmıdır. Biz SMMM olarak üç kuruşa piyasa denilen foseptik çukurunda debelenip duracağız adam bankodaki dosyaya evrak takan memuruna , çaycısına 10 bin TL maaş verecek 10 milyon TL de tazminat biriktirecek ve bunları yalanlamayacak ne güzel memleket be.
Sn medcezir kaç aydır kaç TL maaş alıyorsunuz başlığında yabancı dil bildiği halde teklif edilen rakamları yazıp duruyor bu kadar adamız odanın çay getirip çay götüren yada dosyaya evrak takan memurundan daha azmı kalifiyeyiz.
Banko memuruna 10 bin TL Allah için ne demektir kardeşim el insaf.

fakülte bitirmiş stajyerler cebinden ssk parası öderken (bu primleri oda ödeyemez mi), belgeli meslek mensubu 1.500 tl ye iş bulduğuna sevinirken, büro açan bağkuru ve kirasını zor öderken, idda edilen bu huzur hakları ve maaşlar doğru ise yazıklar olsun,

Arıkan, seçim arifesinde özellikle oda yönetimine aday olan grupların bir şeyi çok iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizerek konuya ilişkin, ''genel kurulun onayladığı durumları medyada tartışılmasının ne kadar etik olduğunun tartışılması lazım. Şuna itirazım yok örneğin akademinin zarar ettiğini, İSMMMO' da çalışanların ücretlerini, alınan huzur haklarını üyelerine mektup gönderebilirler, sosyal medyada paylaşabilirler ama bunu yazılı ve görsel medyada paylaşmak aslında bir oyunun parçası.

Aradım buldum buyrun site altta
Arıkan: ''Gençlerin geleceğini sattılar'' | İktisadi Dayanışma | İktisadi Haber Ajansı

Başkan biz bu paraları vermiyoruz huzur hakkı almıyoruz dememiş dediğinide yazıyorum
Arıkan, seçim arifesinde özellikle oda yönetimine aday olan grupların bir şeyi çok iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizerek konuya ilişkin, ''genel kurulun onayladığı durumları medyada tartışılmasının ne kadar etik olduğunun tartışılması lazım. Şuna itirazım yok örneğin akademinin zarar ettiğini, İSMMMO' da çalışanların ücretlerini, alınan huzur haklarını üyelerine mektup gönderebilirler, sosyal medyada paylaşabilirler ama bunu yazılı ve görsel medyada paylaşmak aslında bir oyunun parçası.

yani diyor ki kardeşim bunu neden medyada açıklıyorsun oyladıkmı oyladık verdikmi parayı verdik git üyelerine mektup at yani bizi afişe etme diyor hala bu mantığa oy veren varsada buyursun açıklasın adam hala oyun diyor çaycıya 10 bin tl vermiyorum demiyor.

arkadaşlar millet olarak ödediğimiz vergilerin hesabını soramıyoruz bari 30bin meslke mensubu olarak ödediğimiz aidatların hesabını soralım, ben 2 yıl önce smmm olmuş, maaşımla geçinmeye çalışan bir meslek mensubuyum 265 tl aidat ödüyorum adamın 300 defteri var oda 265 tl aidat ödüyor (maktu aidatı kastediyorum) neden aynı tutarı ödüyorum odanın bana ne menfaati var 2 ay geriden dergi göndermekten başka onu da istemiyorum. makul bir aidat olamaz mı? demekki bu maaşların ödenmesi için yüksek aidatlar ödemek gerekiyor.

Hiç ders vermediği halde ayda 3.000 TL alan üstat ben biliyorum. Kendisi danışman. Üst kadrolara, komitelere,kurullara vs. bakarsanız bizim aidatların nereye gittiği görülüyor.

Son düzenleme:
Feyyaz kardeş,
odanın bilgileri çağdaşların elindeydi. ordan geliyor size mesajlar. Bilgi edinme üst kurulu kararına karşı dava açtılar davayı kaybettiler şimdi bilgiler meslekte birlikte de var.
selamlar

Yazıklar olsun hepsine eğer bu huzur hakkı ve maaşlar doğru ise. Onun için odadaki memurlar yahya beyin askeri gibi mitinglerde hazır kıta asker gibiler. Ama seçim zamanı harici meslek mensuplarına hele stajyerlere 2 metre yukardan bakan halleri var. Tabi bakarlar çünkü karşılarındakilerin ne kadar enayi olduğunu en iyi onlar biliyor.

Ne sanıyordunuz ben buraya bişeyleri yazarken havaya yazmıyorum yahya arıkanla hareket eden birinden aliyorum bu bilgileri.gercek bunlar lise mezunu senle dalga geçen bankodaki evrak giren memurun maaşı çoğumuzun gelirinin iki katı.bizde burda konuşuyoruz.oda olmuş yahya arikan smmm yolma a.ş
Bu yüzden gelin oy kullanın.ben bu mesleği % 80 yapmayacağım ama herseye rağmen bizi salak yerine koyanlara hesap sormak gerekiyor.

Yeni oluşacak yönetime bir önerim var. Odamızda maaslar bu kadar yüksek madem, meslek mensuplarının da en az yüzde 50'si 60'ı bu paraları kazanamıyor. Yeni dönemde oda calışanları meslek mensuplarından secilsin. Eminim 2 bin liraya calışan SMMM ler odada 6-7 binlira maaş alan arkadaslardan cok daha donanımlılar.

Bu aksam meslekte birliğin Haliç kongre merkezindeki toplantısına sırf meraktan gittim. Oyumu mevcut yönetimin karşısındaki en güçlü grup diye onlara vermeye karar vermiştim o yüzden merak edip gittim. Açıkçası pek memnun olamadım. Su sebepten konusmacılar il odaları ile Türmob'un yönetimini ele gecirmek için cabalarını anlatmaktan meslek sorunlarını filan anlatamadılar. Başkan adayı Mustafa beyin TV konusmalarında mevcut yöneticileri eleştirirken haklı olarak söylediği siyaset ilişkisi vurgusunu kendisi hariç tüm konusmacılarda aynı şekilde gördüm. Meslektaşın yanında gönüldaş gibi kavramlar kullanarak, yine inşallah,inanan kardeşlerimiz laflarıyla başlayan birçok cümle. Yani bu anlamda mevcut yönetimden siyasetle ilişkileri konusunda bir farkları olmadığı aşikar. Plan Bütçe komisyonunda görev yapan eski Meslekte Birlik yöneticisi şimdi AKP Milletvekili bir meslektaşımız gözümüzün içine baka baka TTK sürecini herhalde unutmuş kendi dönemlerinde mecliste meslektaş aleyhine düzenlemelere izin vermemeye calışıp bunu da büyük ölçüde başardıklarını anlattı. Yine Meslekte birlik gurubundan Türmob yönetimine gidenler de aynı şekilde acıkcası benim için hayal kırıklığı idi. İçlerinde aklı başında konusan tek kişi Mustafa Çaya idi. Neyse paylaşayım istedim, istemeye istemeye de olsa sırf mevcut yönetime tepkimden bunlara oy vereceğim.

Benbe oyumu siyaset için vermeyeceğim ancak bu adamlara bir şans verilmesinden yanayım. Bir tarafta 23 yıldır şans verilmiş ancak bana göre hiçbir iş yapmamış bir grup var diğer tarafta daha denenmemiş birileri var seçtim beğenmedim 3 yıl sonra gene seçim var sıkıntı yok onlarıda göndeririz yeter ki tepkimizi koyalım yoksa Arıkan ve grubu onlar gider başkası gelir bir 23 yıl daha kalır türmobun başında kim vardı DSP genel başkanı masum ağa şimdi kim var masum ağanın yardımcısı o gider onunda yardımcısı aslında sözde adı demokrasi olan ancak gerçekte bir nevi krallık var ortada ya bunuda bozacak kişiler bizleriz. Beğenmiyormusun değiştir onudamı beğenmedin değiştir taki biri gelip çalışıp işimizi çözene kadar değiştiriririz biz bunlara bu imajı verirsek adamlar çalışmaya mecbur kalır yok çalışmayan adamı 23 yıl başımızda tutarsakda yapacak birşey yok adam 23 yıldır alışmış yatmaya 23 yıl sonra makina olsa yağlasan tamir etsen gene çalışmaz.

Ben de oyumu Mustafa Çaya lehine kullanacağım. Ancak beklediğim şeyleri göremezsem başka adaylara yönelirim. Önemli olan kimin başta olduğu değil, hizmet edip etmediğidir.
Yahya Arıkan ın hizmet etmediği ortadadır. Muhasebecilik mesleği tamirciler kadar itibar görmüyor. Mesleğin hakkını korumak Yahya Arıkanın üzerine vazife değil. O huzur hakkı alsın Huzur içinde yatıp zaman doldursun.
Zaman çalışma ve emek zamanı.

Değerli Meslektaşlarım,
bütün yazılanları okudum. bütün hepsinde ana konu mevcut yönetimin çalışmadığı ve meslek mensubuna birşeyler katmadığı ile ilgildir. ancak cağdaşçılar öyle demiyor. 23 yılda neler yaptık diye mail atmışlar. işte bir kaçı;
- hep en yakınınızda olmayı hedefledik ve 14 eğitim birimi ile eğitim ağımızı ördük,
- yüzbinlerce üyemizi eğittik (?) (ismmmo üye sayısı güncel rakam 37.000 civarında turmob 80.000 civarında)
- teknolojiyi yaşamımızın her noktasına uyguladık;
-hizmetlerimizi ücretsiz sunduk; hepsini sadece aidatlarınız ile karşıladık, (ben sadece ofis kursuna ücretsiz gittim. kob tfrs, ttk ve denetim eğitimini saymıyorum. o farkındalık eğitimi idi.)
-yayınladığımız kitaplar ve dergiler başvuru kaynagınız oldu, (mali çözüm geliyor ama geri dönüşüme götürmek zorunda kalıyorum)
- ismmmo akademi ile bağımsız adli muhasebe, mali iç denetim hile denetimi ,şirket ve marka değerleme uzmanlığı alanlarında eğitimler verdik, mesleğimizde açılımlar sağladık, (bu eğitimleri dolgun ücretle verdiklerini yazmamışlar)
- ismmmo müzesi oluşturduk,
-bağımlı çalışanlarımıza yönelik unvan sorununu çözdük,
çok olduğu için bazılarını ve kendimce önemli olanları yazabildim... adamlara haksızlık ediyorsunuz 23 yılda yaptıklarını göndermişler. daha ne yapsınlar ki!!!!

Son düzenleme:
Adli muhasebe eğitimi için 10bin TL mi ne istemişlerdi birde utanmadan ismmmo akademi zararda diyorlar. Ulen 10bin TL 30 bin kişiden 30 tane adam gelse 300 bin TL o eğitim için nereyi tutacaksın 5yıldızlı otelde versen o eğitimi gene kar edersin.
Bu meslekte orta direk diye birşey kalmıyor birileri ya çok zengin ve güçlü oluyor diğerleri tabiri caizse resmen sürünüyor sonrada bunu adına haksız rekabet deyip çözüm olarak kurumsallaşın diyorlar.
Yaptıklarına biz size kurumsallaşın dedik siz bizi dinlemediniz diyede yazsalardı bari.

hep yazıyorum bende meslekte birliğe vereceğim oyumu,kafam yapım uyuşuyor diye değil,sırf demokrasi için.
Yahya ARIKAN ve ekibine bir ders vermemiz lazım,oranın tarla olmadığını,kafalarına göre hareket edemeyecekleri dersini.
bir tabuyu beraber yıkalım gerisi gelir.o zaman herkes anlar bu işin çalışmaktan geçtiğini.
meslekte birlik bir oluşumun uzantısı olabilir ama oy benim değilmi,bir dahaki seçimde vermem oyumu olur biter.

Bu konuyu açtığımda daha yoğun bir tartışma olacağını düşünüyordum. Seçime 3-4 gün kaldı ve bu kadar az ilgi gerçekten beni çok şaşırttı. Bir diğer şaşırdığım konuda mesleğin sorunları belli niye bunları çözeceğiz çözemesekte uğraşacağız diyen bir grup çıkmıyor.

Bu yönetim birşey anlatmasına gelince bence hiç bir şey anlatmasınlar. 25 yıldır bu mesleği bu hale getiren onlar. Bugün bu yönetim ile tek katıldığım nokta bağımsız denetim herkese verilsin demeleri. Bu konuda da tüm hesapları bozuldu. Kendilerine yeni gelir kaynağı yaratacaklarını düşünürken bir anda tüm planlar değişti. yoksa şu an 3.000-TL ile 5.000-TL arasında belgeyi pazarlıyordu.