26 Mayıs 2013 İSMMMO Genel Kurul

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan morego
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yaklaşık 9.800 gibi bir oyla yeniden seçilmiş, rakibi 4.800 küsur almış genel kurul un iradesi bu yönde hayırlı olsun.

seçimde 15000 kişi oy kullanmış.33000 üyesi olan bir odanın seçime gelen üyesi 15000.demekki meslektaşların yarısı mesleği önemsemiyor.
bence seçime gelmeyenler oyların dağılımını bozabilirlerdi.dün şunu birkez daha gördüm 40 üştü meslektaşların babası yahya arıkan.adama
tapıyorlar.ne olacak ilkokulmezununu adam etti.

Genel Kurul'dan:

"Bu kadar şirket, bu kadar yolsuzluk varken onları denetlemek yerine bizimle neden uğraşacaklar? Odanın zaten eti ne budu ne ki nesini denetleyeceksin?"

Mealen böyle söyledi bir konuşmacı, adını yanlış anlamış veya yanlış hatırlıyor olabilirim diye yazmıyorum, ama herhalde önemli olan adından ziyade ettiği söz; ki bu da yeterince fikir veriyor herhalde.

Oy kullananların sayısı bu kadar az olduğuna göre, durumlarından şikayet edenlerin çoğu bu şikayetlerinde samimi değil diye düşünmekten başka çare kalmıyor.

Genel Kurul'dan:

"Bu kadar şirket, bu kadar yolsuzluk varken onları denetlemek yerine bizimle neden uğraşacaklar? Odanın zaten eti ne budu ne ki nesini denetleyeceksin?"

Mealen böyle söyledi bir konuşmacı, adını yanlış anlamış veya yanlış hatırlıyor olabilirim diye yazmıyorum, ama herhalde önemli olan adından ziyade ettiği söz; ki bu da yeterince fikir veriyor herhalde.

Oy kullananların sayısı bu kadar az olduğuna göre, durumlarından şikayet edenlerin çoğu bu şikayetlerinde samimi değil diye düşünmekten başka çare kalmıyor.

Katılıyorum. demek ki şikayetlerin büyük bölümü rakiplerce üfürülmüş balonlar. Üstelik ekip büyük oy farkı ile kazanmış. Düşündürücü.

Sayın Nguroy iddiaların hepsi kabul edildi Yahya Arıkanın sözcüsü tarafından. Problem şu ki Yahya Arıkan çok sağlam bir arka bahçe bulmuş. Atatürk ve laiklik. Sanki meslekte birlik ve diğer gruplar Musollini taraftarı, sadece Çağdaş grup Atatürkçü.
Ayrıca yahya arıkanın diploma verdiği kişiler illa ki bağlılık yemini etmiş gibi ona oy veriyorlar.Hani bir söz varya
Gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar.

muhalif oyların azlığı; etliye sütlüye dokunmayan, memur zihniyetli, vizyonsuz eski tüfeklerin çokluğundan. bu kafalara her türlü angarya müstehak o zaman.

durmak yok yola devam:)))

yanlız verilen vaatler arada bir hatırlatılmalı ismmmo.tv sitesinde vaatlere ilişkin videolar mevcut.

Arkadaşlar SMMM olmadığım için sizin iç işlerinize çok ta karışmak haddime değil ama, bana sorarsanız;

"Al birini vur ötekine" veya " Kırk katır mı, kırk satır mı?" sözleri tam da bu gibi durumlar için söylenmiş gibi sanki. Allah sabır ve kolaylık versin hepinize, hepimize.

İnşallah bir gün herşey düzelir temennisi ile seçim meslektaşlarıma ve mesleğimize hayırlı olsun.

Mevcut yönetim kazandı. Ama iyi olduğun mı kazandı ? Bence hayır. Meslekte birlik kaybetti. Kötü olduğundan mı kaybetti. Bence yine hayır. Meslekte birliğin kaybetme nedeni yanlış başkan adayıydı. Çünkü başkan adayları siyasetçiydi. Pek çok kimse gibi benim de elim varmadı oy vermeye, ama yönetime de oy vermedim. Ben bağımlı çalışıyorum çalıştığım yerde siyaset yapmıyorum. Beni temsil edecek başkan adayının da siyaset yapmasını istemiyorum. Ben ekmek paramın peşindeyim. Tamam huzur hakkı alsın ama benim sırtımdan siyaset yapmasın isterim. Sözde işçi hakkı arayan sendika ağalarının emeği basamak olarak görüp bir dönem sonra bakan olması gibi değerlendiriyorum. Sanırım pek çok kişi de benim düşünüyor olmalı. Katılımın az olması da buna bağlıyorum. Ayrıca geçmiş dönemde bir başkan yardımcısı üstadın !! bağımsız denetimde ayrıcalıklı bir zümre ortaya çıkarmaya takdire şayan çabaları hala tazeliğini korurken, tedirgin edici bir başkan adayı, daha organize ve derli toplu görünen mevcut yönetimin işini kolaylaştırmış görünüyor. İnşallah bu sonuç tüm meslektaşlarımız açısından hayırlısı olur.

Son düzenleme:
Genel Kurul İzlenimlerim
Benim için ilk Genel Kuruldu bu yüzden hafta sonu imkânım dâhilinde Lütfi Kırdar’da fazla vakit geçirmeye çalıştım. Genel Kurul alanına girdiğiniz zaman Çağdaşların çoğunlukta Meslekte birlik grubunun azınlıkta olduğunu hemen anlıyorsunuz. Salonda aynı şekildeydi üçte biri meslekte birlik grubuna ait ise üçte ikisi çağdaşlara aitti. Salon ikiye bölünmüş sol taraf ve ortada Çağdaşlar sağ tarafta Meslekte birlik tarafı oturmaktaydı. Bu olaya aşırı üzüldüm gruplar birlikte oturamayacak kadar birbirlerine kin dolu konumdaydılar. Ben bulunduğum 6-7 saat sürenin yarısında çağdaşların içinde diğer yarısını meslekte birlik grubu ile beraber izledim. Grup sözcülerinin konuşmaları sırasında atışmalar, hakaretler, yuhlamalar inanılmaz fazla olarak yaşandı. Divan Başkanı birkaç kez dışarıda polis var çağırmak zorunda bırakmayın gibilerinden uyarıda bulunsa da nafile birbirleri üzerine yürüyen ve laf atanlar hep oldu. Dinleyelim doğru neymiş öğrenelim veya biz meslek olarak ne sorun yaşıyoruz nasıl bir çözüm olacak diye merak etmek yerine insanlar takım tutar gibi holiganca hareket ediyordu. Benim düşüncem bu meslekte büyük bir kesim yükünü tutmuş ve mesleğin sorunu olsun olmasın umurlarında değil. Çünkü kendileri Türkiye standartlarında iyi denecek meblağdaki paraları, çok rahat bir şekilde kazanmaktalar. Bu yüzdende olaya ekmek mücadelesi olarak değil benim siyasi görüşüm bu; o yüzden ben oyumu bu gruba atarım diğer grubu destekleyeni de döverim gözüyle bakıyor. Meslekte saygınlık nerdeyse her konuşmacının dilinde olan bir durumdu fakat konuşanların hiç biri farkında değildi veya farkına varmak istemiyordu meslekte saygınlık bunu devamlı dile getirmekle kazanılmaz hatta daha da itibarsızlaştırır. Ayrıca meslekte saygınlık için açıkça şunları yapacağız diyeni de duymadım. Sonuç olarak Başkanın son seçimi oldu ve Başkan olarak bizi yöneteceği son 3 yıl olacak. Anayasa mahkemesinin kararına göre bir daha başkan olması şu an için imkânsız ama benim kanaatim bir dahaki dönem de Başkan Yönetim Kuruluna girer ve işaret edeceği kişi başkan olur.

Katılıyorum. demek ki şikayetlerin büyük bölümü rakiplerce üfürülmüş balonlar. Üstelik ekip büyük oy farkı ile kazanmış. Düşündürücü.

Aslında muhalif gruptan da öte, tekil olarak meslek mensuplarının da şikayetlerini okuyor ya da duyuyoruz; gerçekten can yakıcı sorunlar sözkonusu ise üyelerin gidip oy kullanmaması nasıl açıklanabilir? Hiç oy kullanmayanlar, yönetimin ve muhalefetin aldığı oy toplamını aşıyor; bu iki grup dışında gelişecek bir örgütlenmenin başarılı olması teorik/aritmetik olarak mümkün, ancak bu işler aritmetik hesaplarla olmuyor elbette.

Tahsilat güçlüğü ve saygınlık konularını öncelikli meseleler katında göremiyorum, ödeme yapmamayı adet haline getirenlerle çalışmamak gerektiği ve saygınlığın yazarak, konuşarak elde edilmeyeceği kanısındayım. Başka serbest meslek erbabı kesimlerden bunları duymuyoruz, örneğin alacağımızın vergi borcu gibi idarece tahakkuk ettirilmesi önerilerini de meslekle çok bağdaşır bulmuyorum; başka alanlarda da mutlaka müvekkilinden/müşterisinden ücretini alamayan serbest meslek erbabı mevcuttur mutlaka, ancak bunu devletin çözmesi yolunda bir talepleri haliyle yok.

Hiçbir sıkıntı olmadığını öne sürmüyorum tabii. Örneğin genel kurulda dillendirilen, bir meslek mensubunun 1200'ü aşkın defter tuttuğu bilgisi dikkate şayan. Bu iş hacminin, işin serbest meslek erbabı tanımına uygun şekilde yerine getirilmesine izin vermeyeceği çok açık. Bunu önemli bir mesele olarak görme eğilimindeyim. Ayrıca mesleğin işlevleri, bunları yerine getiriş şekli, kendisiyle ilgili kanunlarda söz hakkı olacak nitelik ve etkinliğe erişmesi de önemlidir. Bütün bunlar zaten zamanla saygınlık ve ücretlerin tahsil edilmesi hususlarını gündemden kaldıracaktır.

Son düzenleme:
Ankara Odasının dünkü kurul seçim sonuçları ;

"Namık Kemal İlköğretim Okulundaki seçimlerde 5 bin 983 üye oy kullandı.

Çeşitli gruplar adına 5 ve 2 bağımsız adayın yarıştığı seçimlerde Okkalı 2 bin 423 oy alırken, eski Başkan Mehmet Koç 2 bin 101 oyda kaldı.

Diğer adaylar Hıdır Köse 468, Tamer Dağkıran 299, Haydar Afşin 270, Kemal Kayaoğlu 225, iki bağımsız adaydan biri 17 diğeri de 120 olmak üzere toplam 137 oy aldı. 60 oy ise geçersiz sayıldı. - Ankara" www.sondakika.com

Son düzenleme:
merak ettim ismmo nun internet sayfasını inceledim detaylıca.gelir tablosuna göre zarar etmiş 2012 de.her üyeden yaklaşık 3 bin lira alan bir oda 33 bin üyesi var.yaklaşık 100 milyon Tl gelir.Sayın başkan bence az bile alıyor huzur hakkı.:) böyle bir kapı bulmuşlar bırakırlarmı sizce?