26 Mayıs 2013 İSMMMO Genel Kurul

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan morego
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben oyumu meslekte birlik grubuna atacağım.Şu anki mevcut yönetim meslek ile ilgili çalışmaları çok pasif.Ayrıca suçlamalara karşı herhangi bir savunmaları da olmadı.Bari bu dönem meslekte birlik odayı yönetsin de bir de onları görelim.

Bu seçimleri bir görelim. Diğer seçimde yönetimi aramızdan oluşturalım. Çünkü son model araçlarda gezip, lüks içinde yaşayanlar bizim yaşadığımız sorunları umursamazlar. Biz de yönetime talip olalım. Yapacaklarımızı anlatalım. Bu formda yazanlar sorunları bizzat yaşayanlar. Bizden daha iyi bizi yönetecek, mesleğin sorunlarını çözecek iyi bir yönetim beklersek hiçbir şey değişmeyecektir. Bende istemeyerek de olsa Meslekte Birlik'e oy vereceğim.

Bu seçimleri bir görelim. Diğer seçimde yönetimi aramızdan oluşturalım. Çünkü son model araçlarda gezip, lüks içinde yaşayanlar bizim yaşadığımız sorunları umursamazlar. Biz de yönetime talip olalım. Yapacaklarımızı anlatalım. Bu formda yazanlar sorunları bizzat yaşayanlar. Bizden daha iyi bizi yönetecek, mesleğin sorunlarını çözecek iyi bir yönetim beklersek hiçbir şey değişmeyecektir. Bende istemeyerek de olsa Meslekte Birlik'e oy vereceğim.

Bu konuda haklısınız. Meslekte birlik eğerki seçilir ve kötü yönetirse "alomaliye birliği" olarak çıkalım bence kesin kazanırız.

Edirnedeki meslekdaşlar seçin öncesi sadece 1 hafta önce çalışma yapmışlar %40 oyu almışlar Edirnede çarşı karışmış başkan millete sövüp saymaya başlamış gerisini siz düşünün.çaresizseniz çaresizsiniz
Bu ağalar alternatifleri olmadıklarını zannediyorlar ya alternatif aslında bizleriz bu seçim böyle oldu kim alternatif çıktıysa benim oyum ona ancak baktık beğenmedikmi istediğimizi yapmıyorlarmı demokratik hakkımız olan seçme ve seçilme hakkını tabiki kullanırız ancak bana göre ilkin şu 23 yıllık saltanat son bulmalı.

bence düzgün bir çalışma ile elde edilemeyecek kurum yok.bir çok insan kendi değerinin farkında değil.
kim uğraşacak kim yapacak deyip geçiştiriyoruz.arkadaş üstte yazmış bu konuyu açarken katılımı çok bekliyordum diye.aslında
suçu kendimizde de aramamız lazım.internet ortamında bile görüşlerimizi paylaşmaktan çekiniyoruz.dediğim gibi bu konunun başlığı
haklarımız yeniliyor,piyasada maaş az,bağımsız denetim elimizden alındı gibi şeyler olsaydı bu konu uçardı.
işte ben her zaman şunu söylüyorum mesele mali müşavir olmak değil,kişinin kendini geliştirmesi,bilinçlenmesi ama bizim meslektaşlarımızın
çoğu pısırık ,ne diyelim inşallah iyi olur.

40 yaş üstü arıkana 40 yaş altı eslekte birliği tecih ediyor geneli böyle. bu saltanatı gençler düzeltecek vesayet sistemine son verecek. lütfen arkadaşlarınıı etrafınızdakileri ikna edin oy vermeyenler versin.

bence düzgün bir çalışma ile elde edilemeyecek kurum yok.bir çok insan kendi değerinin farkında değil.
kim uğraşacak kim yapacak deyip geçiştiriyoruz.arkadaş üstte yazmış bu konuyu açarken katılımı çok bekliyordum diye.aslında
suçu kendimizde de aramamız lazım.internet ortamında bile görüşlerimizi paylaşmaktan çekiniyoruz.dediğim gibi bu konunun başlığı
haklarımız yeniliyor,piyasada maaş az,bağımsız denetim elimizden alındı gibi şeyler olsaydı bu konu uçardı.
işte ben her zaman şunu söylüyorum mesele mali müşavir olmak değil,kişinin kendini geliştirmesi,bilinçlenmesi ama bizim meslektaşlarımızın
çoğu pısırık ,ne diyelim inşallah iyi olur.

üzülerek katılıyorum.

şimdi ben bir konuda görüş bildirmek istiyorum.hiç kimsenin dikkatini çekmemiş anlaşılan.
grupların adaylarına baktınız mı hiç,çoğunun kariyeri zayıf,büro açmış mali müşavir olmuş ve çoğu açık öğretim mezunu.bu kadar ne yabancı dil bilen var,
ne doğru düzgün akademik kariyeri olan var.şimdi bu kişiler mi bizi uluslararası sempozyumlarda temsil edecek,bu kişiler mi devlet bakanlarıyla mesleki konuları tartışacak.
Yahya ARIKAN tamamen grubunu rahat kontrol edebileceği kişilerden seçmiş belli.
meslekte birlik grubunda hiç olmazsa akademik kariyeri olan,yabancı dil bilen insanlar mevcut.
bir grubu övmek için yazmadım bu yazıyı.tamamen durum tespiti amaçlıdır.

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS​
[FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond]
ODAMIZA YAPILAN KARALAMA KAMPANYASINA CEVAP​
[/FONT][/FONT][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond]Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de yine Odamıza, yöneticilerimize ve çalışanlarımıza yönelik başlatılan karalama ve “çamur at izi kalsın” kampanyası, bu defa daha pervasızca, tamamen gerçekdışı ve hiçbir dayanağı olmayan ithamlarla, Odamızı, çalışanlarımızı ve yöneticilerimizi itibarsızlaştırmaya yönelik provakatif bir kampanyaya dönüştürülmüştür.
Şüphesizdir ki, yıllardır iç kontrol sistemlerini kurmuş, bütün iş süreçlerini tanımlamış, ISO 9000 kurumsal yönetim kalitesi belgelerinin gereklerini yerine getirerek tamamen şeffaf bir şekilde faaliyetini sürdürmekte olan Odamıza yönelik yürütülen bu kampanyayla; aynı zamanda kalite denetimi ve kamu denetimi yapan meslektaşlarımızın da itibarsızlaştırması amaçlanmaktadır.
Mesleğin gelişimini umursamayan ve meslek adına hiçbir projesi olmayan, bütün çaba ve hedefleri oda yönetimini tamamen ele geçirmekle sınırlı olan bu sığ düşünce sahiplerinin amacı, genel kurullarda demokratik, dürüst ve adil yarış yoluyla elde edemediklerini gerçek dışı, karalama kampanyasıyla elde edebileceklerini sanmaktan başka bir şey değildir.
Yıllardır dürüst bir şekilde, meslek mensuplarının hak ve menfaatlerini en önde tutarak, en iyi hizmetin verilmesi için büyük çaba içinde olan bütün oda mensupları bu vicdansız karalama ve bu itibarsızlaştırma kampanyasını büyük bir esefle kınamaktadır.
[/FONT]
[/FONT][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond]Bu karalama ve iftira kampanyası karşısında başta DAVA AÇMA hakkı olmak üzere tüm yasal hakların en sonuna kadar kullanılacağı konusunda hiç kimsenin en ufak bir tereddütü olmasın.
[/FONT][/FONT][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond]
Değerli meslektaşlarımız;Bunlara en güzel cevabı Genel Kurul’da siz vereceksiniz. 23 yılda büyük emek ve özverilerle hep birlikte yarattığımız bu itibarı silmeye güçleri yetmeyecektir.​
[/FONT]
[/FONT][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond]
BU NEDENLE SİZLERİ GENEL KURULA DAVET EDİYORUZ.​
[/FONT]
[/FONT][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond]
Yahya ARIKAN​
[/FONT][/FONT][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond][FONT=Myriad Pro Cond,Myriad Pro Cond]İSMMMO Başkanı
[/FONT]
[/FONT]

Mustafa Gülşen forumunada yazdım arkadaş şu yazısında bile adam gibi biz bu kadar huzur hakklı almıyoruz şu kadar alıyoruz yada elemanlarımız, çaycımız , dosyaya kağıt delip takan görevlilerimiz 4000-5000 TL maaş almıyorlar dememiş. İso dan medet ummuş. Arkadaş biz kabzımal değiliz birisi bana gelipde elemanına 4000 TL maaş veriyormuşsun derse koyarım SGK Hizmet Listesini herkesin sesi kapanır başkan İSMMMO nun sitesini kullanacağına koysun adam gibi SGK Hizmet Listesini açıklasın ne kadar huzur hakkı aldığını ha bak adamlar haklıymış diyelim teşekkür edip özür dileyelim ama bu işler kuru tehtitle bizde kalite denetimi yapılıyorla olmaz geçecekler o işleri.
Durdular durdular seçimden 1 gün önce baktılar tepki çoğalıyor karalama kampanyası diyorlar daha dün kendi açıklamasında birşey diyemiyordu biz bunları oyladık şimdi neden açıklıyorsunuz diyordu.

Bende sayın başkanı 600 ve 700 lü hesapların detaylarını ve neden amortisman ayırmadıklarını açıklamaya davet ediyorum.

Ayrıca şu anda çalışanların kıdem tazminat tutarı şu ne kadar tutuyor.
Açıklasın zan altında kalmaktan kurtulsun

Sayın stonhand
Sonuna kadar sözlerinize katılıyorum. Ayrıca diyelim ki ücretler bu kadar yüksek değil, bu kadar gider nedir arkadaş. Bütün giderlerin Genel Yönetim Gideri hesabına atılması "Şeffaflık ilkesine" uygunmudur?

Üstat ozaman bizde mükelleflerin ne gideri varsa çakalım 770 e ohhhh yangel yat kaldıralım ne kadar 700 lü hesap varsa çak 770 e gitsin. Arkadaş gene diyorum biz kabzımal değiliz SMMM yiz yahu Mali Müşaviriz gelir tablosunda şeffaflık ilkesi diye birşey var.
Çıkarsın adam gibi hizmet listeni koyarsın sitene , adam gibi yaparsın açıklamanı ben bunu almadım yada şuna bunu vermedim dersin ama deyincede adama sorarlar vermedinde bu zarar nerden geliyor derler değilmi.
Başkan gerçekten kendini savunmak istiyorsa, arkadaş ben doğruyu söylüyorum onlar yalan söylüyor diyorsa çıkar ismmmo sitesine yada olmadı çağdaşçıların sitesine hizmet listesini koyar çaycıya 4000 TL maaş vermediğinin kanıtı budur arkadaş aslında durum bu kadar basitte işte birilerine korku ulaşmış galiba şu son karalama kampanyası yazılarında bile ben sağlam bir koltuk korkusu hissettim.

Arkadaşlar Allah askına biraz eleştrileri kaliteli yapalım
Toplam giderlerin içinde personel giderimin yüzdesi kaç buna bakmak lazım
Hiç bir kurumsal şirkette ceo çok maaş alıyor diye gönderilmez şirketi ileriye götüremedi diye gönderilir.
Çayçıya 4000 tl gibi basit eleştirilerden vazgeçin ne yapılabilir mesleğin önünü açmak için ona bakalım
Bugün oy vereceğim hala kararsızım
Meslekte birlik sitesine girdim. Yapacaklarımız diye bir bölüm var stajyere hazırlatılsa bu kadar basit olur
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım ,

Sayın day-dream
mesleğin saygınlığı ortadadır.
Meslekteki angaryalar ortadadır.
Meslekteki mücbir sebep kullanamadığımız bellidir.
Meslekteki cezalar ortadadır.
Buna rağmen hala aynı kişi seçiliyor. Benim aklım almıyor artık. 25 Mayısta iddialarımızın hepsini kabul ettiler. Giderlerin detayları verilmedi. Denetim raporundaki şerh okunmadı. Afedersiniz ama sadece cumhuriyet ve laiklik kelimeleriyle kendilerini savundular. Çalmadık çırpmadık demediler

Sn. Day-dream; Kaliteli eleştiri yapalım diye söze başlayıp; ''stajyere hazırlatılsa bu kadar basit olur'' diye devam etmeniz binlerce stajyere hakaret olmuyor mu?

Son düzenleme: