3568-6/b ye Göre Stajdan Sayılan Çalışmalar

Üyelik
3 Eki 2006
Mesajlar
3
merhaba.foruma pek yazamadım ama tüm yazılanları okumaya çalışıyorum.Çok yaralı olduğunu düşünüyorum.Başarılar diliyorum .
Bir sorum var:3568-6/b ye göre staj süresinden sayılan çalışmalar TESMER tarafından değerlendirilirken 23 Ağustos 1997 öncesi ve sonrası için farklılık var mı? Ya da şöyle sorayım; 23/08/1997 öncesi hizmetlerin staj süresinden sayılmasında 1992 tarihli yönetmeliğe göre mi işlem yapılıyor?Bu konularda bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim.
 
Merhabalar,

Sayın uanasoy bildiğiniz üzere 01.08.1992 gün ve 21302 sayılı Resmi gazete yayınlanan Serbest Muhasebecilik,Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staj Yönetmeliği yürürlükten kaldırılarak yerini 23.08.1997 gün ve 23089 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staj Yönetmeliğine bırakmıştır.İlgili yönetmeliğin 30.maddesinde de bu durum belirtilmiştir.

Aynı yönetmeliğin Geçici 1.maddesinde "Bu yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce staja başlayan meslek mensupları hakkında yürürlükten kaldırılan yönetmelik ile bu yönetmeliğin lehe olan hükümleri birlikte uygulanır." denmiştir.

Geçici 1.Madde deki uygulama; yeni yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce stajını başlatmış olan adayların aleyhinde oluşabilecek durumların önüne geçmeyi amaçlamıştır.İlgili tarihten bu yana yaklaşık 15 yıla yakın bir süre geçtiği için artık 1992 önce stajını başlatmış olan adaylar ilgili staj sürecini tamamlamışlardır.Dolayısyla eski yönetmelik hükümlerinin uygulanabilirliğide kalmamıştır.O nedenle artık stajını başlatacak adaylar için yeni yönetmelik hükümleri caridir diye düşünüyorum.

Saygılarımla;
 
6/b stajdan sayılan haller

Cecapladığınız için teşekkür ederim.Geçici 1. madde Yönetmeliğin çıkışından önceki stajyerler için uygulandığına göre stajdan sayılabilecek hizmetlerle de ilgili uygulanıyor mudur diye düşündüm.

yeni başvurularda 23/08/1997 öncesi hizmeti olanlardan farklı belgeler istenmektedir.
Oda ve tesmer yuvarlak ifadelerle cevap veriyor.Bu konuda bilgiden çok deneyime dayalı cevaplar beni daha netleştirir.
 
Üst