Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları
bil57 ' Alıntı:
geçen dönem çok şey yaptık ama hiçbiri sonuç almadı çünkü bana burada arıyorum mail atıyorum diyen arkadaşların çoğu atmadı
kardeşim kendinize saygı duyun ki karşıdaki adam da size saygı duysun
bakın ben denetçiyim bir çok firmaya gittim size şunu söyleyebilirimki bir çok muhasebeci arkadaş kukla olmuş, ptronunun elinde bize oynuyo,
bir çoğu halinden memnun benim kazancım iyi diyor,
bir çoğu bir tane daha yeni mali müşavir istemiyor,
bir çoğu dik duramıyor,
önce kendimize saygı duyalım ne yaptınız arkadaşlar mail attınız mı şurada 300 küsür izleyici dahil kişi var biliyorum ve tahmin edebiliyorum ki sınva sonucu butonunu tıuklamaktan başka hiç bir şey yapmadınız
Söylediklerinize tümüyle katılıyorum. Bütuna tıklamaktan başka şey yapmayanlar için, biraz anlatayım yaptıklarımı:
Staj süreci, sınavlar, vb. konulardaki genel talep ve önerilerimi e-postayla gönderdim (ki bunların bir kısmı beni ilgilendirmiyordu, stajım bitmişti, sınav haklarım daha yeni başlıyordu filan, ama meselem gündelik ve sadece kendime ait sorunlar değildi). Bunun dışında geçen sınavda hukuk cevap anahtarındaki bir eksikliği TESMER websitesinden e-postayla bildirdim, bir aydan fazla süre geçti ama cevabı tamamlayıp teşekkür etmek için aradılar. Telefondaki yönetici teşekkür etse de hemen kapatamadı, daha evvel yazdıklarım hakkında kendisine sorular sordum açıklamalar aldım. Son olarak cevapların sonuçlardan önce açıklanmamasına mevzuatın mı cevaz verdiğini ve itiraz-inceleme süreçlerini yeni sınavdan geriye hesapladığımızda kısa sürede açıklanması gerektiğini, ne zaman açıklanacağını sordum web sitelerinden. Bu kez ilk soru cevapsız kaldı, ikinci soruma da kağıtların incelendiği yönündeydi. Gelen e-postaya cevap yazdım, teşekkür ettim ama sorularımdan cevap verilmeyeni tekrar ettim, halen cevap gelmedi. Bu yazışmaları buraya da kopyalamıştım hatta.
Yaptıklarım yeterli değil elbette, ama içerik olarak demiyorum yetersizliği, destekçinin yok denecek kadar az olması bakımından. Bence mesele, insanların sıkıntı da çekseler nasılsa bir gün kurtulacaklarını düşündükleri bu süreçte ellerini taşın altına koymaya erinmeleri. Bu şekilde düşününler, bence iş hayatında arkalarından gelen, yetişen meslektaşların da aynı sıkıntıları çekmelerini isteyenler. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, zihniyetindekiler. Çıkarlarını gözeten, adalet duygusuna sahip olmayanlar. Birşeyler yapanların, yapmak isteyenlerin, köprüyü geçtikten sonra da çabasını esirgemeyeceklerin bir araya gelmesinden başka çözüm gelmiyor aklıma, ama bu kesim de o kadar az ki, yılgınlığa kapılıyorum.