4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

semyıl ' Alıntı:
arkadaşlar bu mazeret sınavı nedir kendimi cahil hissettim birden.

bide benim aralık sınavım ilk girişimdi sınavlarada 2 yıl içinde toplamda 5 kez sınav hakkımız var ya bu 2 yıl dolumunda 2012 aralık sınavına da girme hakkım olur mu sizce. eğer sınavı 1-2 aralıkta yaparlarsa 2 yıl dolmamış olucak ama 8-9 aralık veya daha sonrasında yaparlarsa 2 yıllık süre doluyor gibi gözüküyor
bu hesaplamayı bilen var mı haklarımı biliyimde lazım olabilir gibi gözüküyor.

Sınav ve staj yönetmeliği komple değişmek üzere değişiklikler maliye bakanlığında, o sebeple 10 gün kadar bekleyip yönetmeliklerin yayımını takip ederek meseleyi odanızdan resmi yazı ile sormanız çok ama çok daha faydalı olacaktır.

aazakli ' Alıntı:
semyıl ' Alıntı:

bide benim aralık sınavım ilk girişimdi sınavlarada 2 yıl içinde toplamda 5 kez sınav hakkımız var ya bu 2 yıl dolumunda 2012 aralık sınavına da girme hakkım olur mu sizce. eğer sınavı 1-2 aralıkta yaparlarsa 2 yıl dolmamış olucak ama 8-9 aralık veya daha sonrasında yaparlarsa 2 yıllık süre doluyor gibi gözüküyor

Benim bildiğim 2 yıl içerinde 5 kez sınava katılıyorsun bir sınav pas geçme hakkın var.

yani ben ilk sınavda tüm derslerden giriş zorunlu diye bildiğimden 3 tanesine çalıştığım halde hepsine girdim.2 tanesinden geçmişim. Bu sınavda sadece 3 tanesine giricem diğerlerine girmiycem.bu durumda kalan derslerden temmuzda girmek mi zorundayım.

battibalikyangider ' Alıntı:
semyıl ' Alıntı:

Sınav ve staj yönetmeliği komple değişmek üzere değişiklikler maliye bakanlığında, o sebeple 10 gün kadar bekleyip yönetmeliklerin yayımını takip ederek meseleyi odanızdan resmi yazı ile sormanız çok ama çok daha faydalı olacaktır.

doğru aslında en iyisi odaya mail atmak olmadı telefonla sormak.

peki bu mazeret sınavı nedir

semyıl ' Alıntı:
battibalikyangider ' Alıntı:
semyıl ' Alıntı:

Mazereti olup da sınava katılamayanlar için sınav.

doğru aslında en iyisi odaya mail atmak olmadı telefonla sormak.

peki bu mazeret sınavı nedir

semyıl ' Alıntı:
aazakli ' Alıntı:
semyıl ' Alıntı:

Benim bildiğim 2 yıl içerinde 5 kez sınava katılıyorsun bir sınav pas geçme hakkın var.

yani ben ilk sınavda tüm derslerden giriş zorunlu diye bildiğimden 3 tanesine çalıştığım halde hepsine girdim.2 tanesinden geçmişim. Bu sınavda sadece 3 tanesine giricem diğerlerine girmiycem.bu durumda kalan derslerden temmuzda girmek mi zorundayım.

şimdi tekraren söylüyorum bir genelge yayımlandı o genelge ile ilk giriş zorunluluğunda değişikliğe gidildi. o sebeple yanlış bilgi sebebiyle yanlış hareket etmişsiniz. ilk giriş zorunlu değildi fakat adet hakkından hak gidiyordu yanılmıyorsam (genelge ismmmo sitesinde var)

işte tam da bu tür mağduriyetleri engellemek adına mutlaka odanızla hareket edin. meslek hukukunda buradan alacağınız hiç bir bilginin kesin olmadığını bildirmek istiyorum.

ki iddia ederim. meslek hukuku konusunda benim kadar kafayı çizmiş bir aday da yoktur. bir kaç meseleden ötürü ne kadar genelge tebliğ yönetmelik varsa üstelik avukatlarıma danışarak defalarca kere okudum. fakat tesmer türmob oda farklı bir yorumla sizi ters köşe yapabilirler. Onlarla mutlaka görüşün..

saygılar.

arkadasar maliyetten kitap alacam sizce kimi alayım..kim ki bu komisyondaki şahsiyet..bilen eden varmı ki..

katamaran ' Alıntı:
arkadasar maliyetten kitap alacam sizce kimi alayım..kim ki bu komisyondaki şahsiyet..bilen eden varmı ki..

komısyondaki kim bilmıorum ama yurdakul çaldağ maliyet ve yönetim muhasebesi uygulamaları kitabı yeterli gelir.sınav soruları ile benzer nitelıkte.temmuz sınavını saymazsak tabi:-X

bende yurdakul çaldağ diyorum
efsane hocanında kitabı çıkacaktı çıktıysa onun kitabıda güzeldir bence

Ben yurdakul çaldağ ve kamil büyükmirza nın kitapları ile hazırlandım. Tavsiye edebilirim.

SerbestMüşavir ' Alıntı:
life ' Alıntı:
arkadaşlar, elimde güzel ve yalın olarak anlatılmış maliyet notları var.Temmuzda sadece bu notlara çalışarak geçtim.isteyen olursa mail adresini versin yollıyayım.

mail adresim [email protected]
maliyet notlarını gönderirseniz sevinirim

Maliyet notlarını bana da gönderebilirseniz, şimdiden teşekkürler...
[email protected]

teşekkür ederim arkadaşlar..analizden pek kaynakta bulamadım ben:(( internette dolaşan notlara bakıyorum bakalım ne olur..

sn katamaran analiz en basit derslerden biri sizin şansızlığınız temmuzda gereğinden fazla kolay sordular ve temizlik yaptılar sonrasında aralıkta gördüğüm hoca biraz abartmış ancak gelecek dönemde bunu telafi aderler yoksa finansal , maliyet, vergi gibi dersler dururken analiz çokda dikkate alınacak bir ders değil .

40 ile kalmışım malesef..dediğiniz gibi temmuz sınavıyla bariz fark var..

Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle hepimize geçmiş olsun....
Temmuzda ilk kez girdiğim sınavlarda 5 dersi vermiş ikisinden kalmıştım
Aralıkta ise; Maliyetten 89, Finansaldan 39 alarak yine kaldım :-)

Maliyetten kalan arkadaşlara tavsiyem bolca soru çözmeleridir. Yurdakul Hocanın kitabı bana göre şimdiki sınavlar için basit kaldı. Büyükmirzanın kitabını öneririm. Ancak Maliyeti a dan - z ye öğrenmeme gerek yok diyorsanız, bu kitabı almayın. Çünkü oldukça kapsamlı konu anlatımı ve farklı soru ve çözümler mevcut...

Analiz için de diyebileceğim, sadece odanın bizlere verdiği bir kitap vardı. Hepinizde var mı bilmiyorum. Mali tablolar analizi adında... Sadece o kitaptan çalışmak yetti.

Kalmanın verdiği şoku üzerimden attığımda, bir taraftan Finansal çalışırken diğer taraftan elimdeki notları derleyeceğim. Ruhsat alan arkadaşlardan edindiğim ve bende de olan kitapların listesini yapacağım.
Kaynak sıkıntısı ne demek bunu en iyi bizler biliriz..

Ayrıca bir süredir okuyorum sonuçlarınızı...
Ruhsat almaya hak kazanan tüm arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum.. Hayırlı olsun hepiniz için...

Hepinize kolay gelsin ve geçmiş olsun..

ACCO ' Alıntı:
katamaran ' Alıntı:

Yurdakul hoca tek başına yeterli.. kesinlikle...

Ben bu sınavda maliyetten 76 ile gectim. sadece deha'nın konu anlatımına goz gezdirdim (cuma gunu 4 saat) ve son 3-4 yılın sınav sorularını cevaplarına bakarak dikkatlice cozdum (cumartesi gecesi 6 saat). soru cozerken anlamadığım yerler icin kitaptaki konu anlatımına dondum ara ara. eger maliyet muhasebesini tam anlamıyla ogrenmek değil de sınavı gecmek ise amacınız deha ve gecmiş yıl sınav soruları yeterlidir diye dusunuyorum. cok bilgi sınavlarda karısıklığa yol açıyor bence. sonucta maliyet gibi bir dersten 100 almanız gerekmiyor, 60-70'i hedefleyerek calismanız yeterli benim nacizane gorusum.

Bu dönem ruhsat almaya hak kazanan forum katılımcılarını Tebrik ederim.

Gözünüz aydın, Hayırlı olsun ve Allah pişmanlık vermesin inşallah ;)

Darısı diğer emek verenlere..

Bugün bir tüccar ertuğrul ağbim var hüseyin dedi ödeme varmı yok ağbi büyük patron şehir dışında ama kardeşi var dedim tavşan oğlum o dedi salla onu bana aslan lazım dedi ney dedim sen tavşanla aslanın hikayesini biliyormusun len dedi yok deyince başladı anlatmaya.

Tavşan birgün ağacın tepesine çıkmış kurt gelmiş len tavşan ne yapıyosun demiş tavşan o aslan varya o aslan gelsin ağzına mıç... demiş kurt şaşırmış tabi. Kaplan gelmiş len tavşan gelsene aşağa ne işin var ağacın tepesinde demiş tavşan gene aynı o aslan varya o aslan gelsin ağzına mıç..... geberticem onu sülalesini kurutucam demiş bu olay akşama kadar sürmüş en son akşam aslan gelmiş len tavşan ne yapıyosun ağacın tepesinde demiş hiçççç demiş tavşan yavş.k yavş.k konuşuyorum demiş.

hey Allahım ya akşam akşam adam beni güldürdü iyimi.