4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

vergide, son soru ve kdv muhattabı konusunda epey sallamışım. sınavdan cıkınca bende inanamadım, can havliyle nasıl atmışsam. SME sorsusu ile tasfiyeyi doğru yazmışım. benimde en az 55 e ihtiyacım var bu sınavda.... bonkör komisyon üyeleri istiyorum

servetciftci ' Alıntı:
alev hanım sizi bu kadar motive eden dershanenin ismini öğrenebilirmiyim çünkü bende derhaneye gittim ve finansaldan dönem sonu işlemleri ile beraber 18 doğru kaydım var hocam kalabilirisn dedi.

bilge eğitime gittim ben finansal konusunda hocalar pek bir yorum yapamıyor tabiki sadece tahminlerde bulunuyolar benim hatırlamadığpım yevmiye kayıtlatrım vardı fakat belli başlı şeylere dikkat ederler alev tek te oturup kayıt kayıt bakmazlar kağıt düzeni çok iyi olan ve bir takım doğruları yapan belli biyere getiren kişiler geçer dedi ama bilmiyorum
bu arada dershane sadece bana böyle konuştu yoksa diğer arkadaşların değerlendirmelerini yaptıklarında onlara kalırsın geçemezsin dedikleri oldu dershane şartlandırmış kendini benim 7/7 yapacağıma o yüzden biraz olumlşu düşünüyolar bence

alev34 ' Alıntı:
ececan ' Alıntı:
alev34 ' Alıntı:
ececan ' Alıntı:
son hakkım mart sınavı.. inşallah kalmaz martta :-\ ece yeğenimin adı :)

vergi komisyonun notunun iyi olduğunu sölüyolar inşallah geçersin nasıl geçti aralık sınavın neleri yaptın?

sorma ya en kolay soruyu yapamadım çünkü çok kolaydı kolay soru sormaz dedim aklıma gelmedi cevabıı diğerlerini yaptım ama bilmiyorum tabii... serbest meslek erbabı olmanın şartları maalesef bu soruyu yanlış cevapladım çünkü zordur dedim :P :D ve gitti diğerleri hiç bilmiyorumm..

tek soruya takılma sen uygulama sorusunu çözdünmü kdv de tarhiyatın muhattaplarını falan yazdıysan geçersin merak etme bizim kursta vergi hocası soru boş bırakmayın yalnış olsa bile bişiyler yazın dedi benimde galiba en iyi geçen sınavım vergiydi :D inşallah geçersin uygulama sorun tamsa 50 verir geçirir merak etme

yaptım ama bilmiyorumki doğrumu ;D 50 alsam yeter ortalamam 72 geliyor. :)

bilge eğitim diye bir site var soruların cevaplarını orda yayınladık dershaneyle birlikte bak ordan cevaplarına : ))

Sayın servetciftci, konuya girmeden edemedim. 18 doğru kayıtla bu sınavdan çıkana II. Leopold Kraliyet Nişanı verirler, sizin hoca şaşırmış üzerime afiyet

stonhand ' Alıntı:
Sabah sabah güldüreyim sizi
Benim şirkette deli Ahmet ağbimiz var daha öncede bahsetmiştim şimdi buna sevkiyatta mal taşıttırırken bu ilkin koliyi alıyor şöyle eliyle bir tartıyor bakıyor koli hafifse normal hayata devam ancakkk koli ağırsa başlıyor ulennn bu kolideki malı matbaada basanında bastıranında, malı keseninde kestireninde , koliyi yapanında yaptıranında , koliyi bantlayanın bantlanttıranında, bunu taşıyanın (ki bu kendisi oluyor) taşıtanında bu böyle gidiyor ucu bucağı yok adam sevkiyat bitene kadar saydırıyor ama ucu bana kodunmazdı patronda buna alışmış deli diyor geçiyor.

Dün akşam bir denk geldim baktım bu giydiriyor gene bir baktım ulen bunu hesaplayan muhasebecininde ona hesaplattıranında dedi hössttttt len Allah' ın delisi beni ne zaman porfföyüne aldın dedim dün izin paramı 2,5 TL eksik vermişsiniz sanada 2,5 TL lik giydirme hakkım var dedi buna verdim 5 TL al dedim 2,5 TL de benden şimdi 2,5 TL lik fosmere bir giydir bakim dedim bu başladı fosmere giydirmeye fosmeri çıkarınında çıkartanında dan başladı o başladı vallahi ben rahatladım.

geçen dönem gazete ilanı için para toplamıştık bu dönemde deli ahmet abi için para toplayalımda bizim yerimizede giydirsin iyice bi rahatlayalım:))

alev34 ' Alıntı:
bilge eğitim diye bir site var soruların cevaplarını orda yayınladık dershaneyle birlikte bak ordan cevaplarına : ))

siz dershanenin yönetim kurulunda falan mısınız ? cevapları falan beraber yayınladığınıza göre ;)

bencede biraz şaşırmış gibi ayrıca o kadar insan girdi finansal muhasebe sınavına şimdi okadar insan girdiğine göre bu adam %8 lik kısımını geçirdiğine göre belli başlı insnalar bu kısıma girip geçiceklerdir kimin bütün kayıtları doğruki hiç kimsenin... eee herkeste kalamayacağına göre bakalım o şanslı geçenler kimler olcak

sm³ ' Alıntı:
alev34 ' Alıntı:

siz dershanenin yönetim kurulunda falan mısınız ? cevapları falan beraber yayınladığınıza göre ;)

hayır dershanenin en önemli öğrenciyim ben güveniyorlar bana hepsi bu

vergide uygulama sorusu varmıydı ?
tek hatırladığım serbest meslek işe başlama
kdv tarhiyat
diğerleri neydi?

tembell ' Alıntı:
vergide uygulama sorusu varmıydı ?
tek hatırladığım serbest meslek işe başlama
kdv tarhiyat
diğerleri neydi?

kdv de tarhiyatın muhattapları
serbest meslek erbabında işe başlama belirtileri
tasfiye memurlarının sorumluluğu
ve yıllara sair inşaat ve onarım işlerinde amortismanların ve genel giderlerin dağıtılması ile ilgili uygulama sorusunu sormuş ve gerekçesini istemişti

Açılış+17 soru var hepsi zaten 18 ediyor, üstüne dönem sonu kapanışları var şimdi hepsinin 18 doğru olması imkansız. Neden dersenizde zaten ilk 18 soruda hata yaptımı bilanço ve gelir tablosu + kapanış kayıtları güme gidiyor, zaten 18 doğrunuz varsada geriye kalan bütün sorular doğru oluyor ilk 18 soruda hata varsa zaten dönem sonu kapanışlarıda güme gidiyor bu işte bir hata var ??? ???.

yıllara yaygın hatırladım
en sevdiğim soruydu
zira 7 yıl inşaat sektöründe calıstım
hatta dersanede hocaya temmuz dönemi için inşallah bu soru cıkar dmeiştim :D
o soruya cevabın çok net ve dogruydu teker teker anlattım inci gibi yazdım
tek hatam kanun sayısını yanlış yazdım ;D gv 42 dedim ;D
devamı harfi harfne dogru

stonhand ' Alıntı:
Açılış+17 soru var hepsi zaten 18 ediyor, üstüne dönem sonu kapanışları var şimdi hepsinin 18 doğru olması imkansız. Neden dersenizde zaten ilk 18 soruda hata yaptımı bilanço ve gelir tablosu + kapanış kayıtları güme gidiyor, zaten 18 doğrunuz varsada geriye kalan bütün sorular doğru oluyor ilk 18 soruda hata varsa zaten dönem sonu kapanışlarıda güme gidiyor bu işte bir hata var ??? ???.

bakın öyle değerlendirilmiyo sınav o zaman bir kayıt hatalı diye tamam hepsi güme gidiyo eee o zaman bu sınavdan ya 0 alcan ya 100 alcan olur her yevmiye 2 puan bir kebir 1 puan öyle değerlendirmeyin y ani bir tane hatalı gitti hepsi diye o zaman herkes 0 alcak oturcak bu adamın tamamen geçirme sistemi insiyatifine kalmış biraz düzenli kağıt ve belli başlı hesapları gözünün araması
ben kendi öğrencileriyle çok konuştum hepsi aynı şeyi sölediler sen vadeli çek dediğinde gidip 101 veya 103 yaparsan kalan kayıtların doğru olsun bişiy bilmiyo der ve bırakır dedi bu adam ince ince bakmaz dediler hep belli başlı şeyleri arıycak bu admaın gözü bu sınavda da 493 hesabı arar sermeyeye bakar teminat mektuplu soruya bakar en baba soruları bunlardı iyide bir y azıya sahipsen belli biyere kadarda geirdiysen geçiricek hocalarda anyı şeyi söledi bir takım şeyleri yapan bell ibiyere kadar gelenlere 50 verirler dediler tabi kısmet bilmiyorum bende bişiyleri yaptım 50 alırım belki diyorum ama belli olmaz 15 verir bırakır :D

stonhand ' Alıntı:

bencede bu işte bi hata var eğer öyle olsaydı ben ilk sınavda 50 ile geçmezdim.kdv ayırmasını bile beceremedim yani dahil dediği için hepsine dahil ayırdım kusurlu rakamlar çıktı (22 033 gibi)

bence kritik sorular var mesela temmuz sınavında akredtif gibi taşıt maliyeti ne ötv nin eklenip eklenmediği gibi ben bunları doğru yapmışım mesela sorunun öenmine göre puan veriyor

alev34 ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:

bakın öyle değerlendirilmiyo sınav o zaman bir kayıt hatalı diye tamam hepsi güme gidiyo eee o zaman bu sınavdan ya 0 alcan ya 100 alcan olur her yevmiye 2 puan bir kebir 1 puan öyle değerlendirmeyin y ani bir tane hatalı gitti hepsi diye o zaman herkes 0 alcak oturcak bu adamın tamamen geçirme sistemi insiyatifine kalmış biraz düzenli kağıt ve belli başlı hesapları gözünün araması
ben kendi öğrencileriyle çok konuştum hepsi aynı şeyi sölediler sen vadeli çek dediğinde gidip 101 veya 103 yaparsan kalan kayıtların doğru olsun bişiy bilmiyo der ve bırakır dedi bu adam ince ince bakmaz dediler hep belli başlı şeyleri arıycak bu admaın gözü bu sınavda da 493 hesabı arar sermeyeye bakar teminat mektuplu soruya bakar en baba soruları bunlardı iyide bir y azıya sahipsen belli biyere kadarda geirdiysen geçiricek hocalarda anyı şeyi söledi bir takım şeyleri yapan bell ibiyere kadar gelenlere 50 verirler dediler tabi kısmet bilmiyorum bende bişiyleri yaptım 50 alırım belki diyorum ama belli olmaz 15 verir bırakır :D
arkadaşlar benim temmuz sınavında açılış kaydım yanlıştı ve geçtim tüm kağıt güme gitmedi yani bende belli kayıtlara önem verdiğini düşünüyorum hocanın temmuzda benim akreditif kaydım doğruydu ve kambiyo karı ve zararı vardı soruların içinde
onlar sayesinde geçtiğime inanıyorum.

Bi kayıt yanlış diye güme gitcek olsa her yevmiye maddesinin puanı olmaz :D
ha yanlış akyıtlar varsa bilanco g.t dan puan alamazsın :D
ben alamadım mesela yapamadım çünkü
sadece yevmiyeleri ve t leri yaptım.
ömrü hayatımda t leri doğru yaptığım görülmemiştir :D
illa arasında hatalı hesap cıkar
pala beni geçirdi ilk sınavımda 50 ile ;D
sanırım Allah razı olsun diyen bi ben varım :D

tembell ' Alıntı:
Bi kayıt yanlış diye güme gitcek olsa her yevmiye maddesinin puanı olmaz :D
ha yanlış akyıtlar varsa bilanco g.t dan puan alamazsın :D
ben alamadım mesela yapamadım çünkü
sadece yevmiyeleri ve t leri yaptım.
ömrü hayatımda t leri doğru yaptığım görülmemiştir :D
illa arasında hatalı hesap cıkar
pala beni geçirdi ilk sınavımda 50 ile ;D
sanırım Allah razı olsun diyen bi ben varım :D
ben de varım :D

biz bunun kritiğini zamanında yaptık
temmuzda 9 doğrum vardı 29 aldım
10 doğrusu olanlar ortalama 37-38 almıştı yani bende yok 1 soru hatalı hepsi güme gitti demiyorum benim değerlendirmem ilk 18 soruya göre ha efendi hazretleri kritik noktalarda 50 ye tamamlarken kritik sorulara bakar ancak gidipde sadece tesise katılımı doğru yaptı diyede kimseyi geçirmez. O sınavda daha ne sorula vardı tahvil ihracı ihraç farkı, yapılmakta olan yatırımlar + gelir vergis vb. zor sorularda vardı. Bu sınavda hatta nerdeyse kolay soru yoktu
Benimde ilk 18 soruda dehaya göre 15 doğrum var ama bakalım beklemedeyiz dehanın cevaplarının hatalı olduğu yerlerde olabilir onun için efendilerin sonuçları yada en azından soruların cevaplarını açıklamalarını bekliyoruz