fonradar

4/C Emeklilik Yaşını Bekleyen Birinin Sigorta Girişi ?

Rietveld

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Eyl 2010
Mesajlar
3,399
Konum
Lüleburgaz
Arkadaşlar bir mükellefimiz yanına eleman aldı ve sigorta girişini yapacağız.Ancak bu kişi silahlı kuvvetlerden emekli olduğunu (4/C) ve Mart ayında evraklarını verdiğini 29 Temmuz'da yaşı dolunca maaş almaya başlayacağını söyledi.Sigorta tescil kaydından 4/C'ye baktım aktif gözüküyor hala.SGK'nu aradım emekli olarak gözükmediğini söylediler.Yaşı dolunca emekli gözükecekmiş.

Normalde de bildiğiniz üzere bir kişinin işe girişini yaparken eğer emekli ise şu tahsis numarası ile maaş almaktadır diye kırmızı yazı çıkıyor.Bu kişide öyle bir yazıda çıkmıyor ve daha ilk kez 4/A sigortalılığı başlayacak.Önceden hiç olmamış.

Şimdi ben bu kişinin girişini "tüm sigorta kolları" mı yapsam yoksa "sosyal güvenlik destek primi" mi yapsam bilemedim.Emekli olarak gözükmüyor şuan sadece işlemler için evraklarını vermiş yaşını bekliyor.

Birde diyelim girişini "tüm sigorta kolları" olarak yaptım.Bu adam 29 Temmuz'da emekli olacak yaşı dolunca.O zaman nasıl bir işlem yapacağım.Çıkış yapıp sonra tekrar "sosyal güvenlik destek primi" olarak girişini mi yapacağım ?

Uzun oldu ama durum biraz karışık gibi. :)
 
Ynt: 4/C Emeklilik Yaşını Bekleyen Birinin Sigorta Girişi ?

emeklilik başvuru yazısını isteyip ona göre sgdp ile sigortalamanız iyi olur.
 
Ynt: 4/C Emeklilik Yaşını Bekleyen Birinin Sigorta Girişi ?

Normalde emeklilik müracatlarını şartlarını tamamlamadıysalar almıyorlar.Yaşını doldur dilekçeni o zaman gel ver derler. Bence verdiği dilekçeye bir göz atın.
Ayrıca emekli olmadan, tahsis numarası almadan bence Sgdp girişi yapmayın. İlerde düzeltin diyebilirler.
Normal yapıp, 29 temmuzda çıkış verip, emekli olduğu gün (Dilekçe talep tarihi itibari ile) Sgdp girişi yapmanız gerekir.
 

Benzer konular

Üst