4 Mart 2006 Smmm Staja Başlama Sınav Soruları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan _semra_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yalnız şaşırtma sorular çoktu ve hesap makinası kullanamamak baya bi etkiledi beni arkadaşlar ne olacak sizce bu hesap makinası olayı

ARKADAŞLAR HERKESTE KENDİNE GÖRE GÜZEL YORUMLAR VAR AMA BAKALIM TESMER VE AÖF NASIL YORUMLAYACAK.BEN ÇOK MERAK EDİYORUM VALLAH SONUCU..TABİİ HERKESTE BİR MERAK VAR..AMA İTİRAZDA ETSEK BİR SONUÇ ÇIKMIYOR BİLEMİYORUM KAFAMIZI İİ KARIŞTIRIYORLAR...HAKKIMIZDA HAYIRLISI NE DİYELİM BAŞKA

Sayın Akıncı, lütfen Forum Kurallarını okuyalım ve uyalım. (TB)

arkadaşlar hesap makinası kullnımı ile ilgili 2 soru iptal edilmiş
ismmmo duyurusudur

Arkadaşlar; iptal olan sorulardan birinin mantık olarak üslü sayılar olması gerekir. Hesap makinesinin en fazla avantaj sağladığı soru bu bence. Gerçi mantıktan bahsettim ÖZÜRDİLERİM bu sınavı düzenleyenlerde böyle şeyler olamaz heralde; ariyet sözleşmesiyle ilgili soruyu dahi iptal edebilirler hesap makinesi kullanmak gerektirir diye.

tahmin

bir yerden öğrenmedim ama bir maliyet sorusunda 436000 in %60 ı hesaplanması gerekiyordu. bu soru iptal edilmiş olmalı diye düşünüyorum. diğer soruda dağıtım sorusu olabilir

Üç aydan beri bu sınava çalışıyorum. Sayısal soru çıkar ve yapan sayısı az olacağı için beni öne geçireceğini düşünerek onlara ağırlık verdim. Hesap makinesi olsada olmasada o soruları yapacaktım. Şimdi kalkmışlar o sorular iptal edildi diyorlar. Bu ne biçim bir sınav bu ne biçim bir teşkilat. Sanki ulaşılmayacak bir meslek. Dalgamı geçiyorlar bizimle. Bir dorunun iki doğru şıkkı oldu tamam dedik. soruda yanlışlık oldu tamam dedik. Şimdi kalkmışlar soruları iptal ediyorlar. Peki benim o sorulara ayırdığım vaktim ne olacak. En fazla zamanımı alan işlemlerdi onlar. Bir şey yapıyorlar ellerine yüzlerine bulaştırıyor.

Arkadaşlar hesap makinesinin kullanıldığı dönemlerde sorulan bir soru vardı eş değer birim maliyet. Bu soru 3 senedir sorulmuyor. İptal edilenlerden biri o dur. Diğeri hangisi olur bilemem ama mantığa en uygunu üstlü sayı. Çünkü hesap makinesiyle hesaplaması çok kolay.

arkadaşlar üslü ifade de olsa işlem önceliğini bilmeyen arkadaşlarımız illa ki vardır yani sadece matematik değil alandanda olabilir genel kültürden de ama sonuç olarak emeğe saygı gerekirdi.Çok garip bir sınav oldu 17 martı beklemekten başka çaremiz kalmadı büyük süprizler olabilir ama matematiği fullemiştim galiba yazık oldu 2 soruma inşallah emekler boşa gitmez her birimizin.....

reeskont işlemi borç ve alacak senetlerinin dönem sonu itibariyle arz ettiği değerle değerlemek için yapılan bir işlemdir. Soruda ise vadeli çeklerin de senetler gibi reeskonta tabi tutulması hangi muhasebe ilkesinin gereğidir diye soruluyordu. yani reeskont ilemini değilde vadeli çeklerin bu işleme tabi tutulmasınısoruyor. bu da özün önceliği ilkesi gereğidir

sayın "detslayf"
iptal ile ilgili www.ismmmo.org.tr/ sayfasında bir açıklama vardı ama kesin değil bu olay... Tesmere telefon açanlara iptal edilebilecek sorular olduğunu pazartesi açıklama yapıalcağını söylüyorlarmış.

tşk ler ufuk. Evet adım yanlış yazılmış. okunuşuyla değil; yazılışıyla yazıcaksın. başarılar :)

Bişey değil detslife pardon thatslife amaaaann... Eeeee yazarken de insan ister istemez yazdığını okuyor ve -yanlışlıkla inan yanlışla- okuduğu gibi yazıyor detslife.
Neyse herkese başarılar...
(Yalnız Kambiyo Karı değil Yurtdışı Satışlar olacak o soru) :lol: :lol: :lol:

selam arkadaşlar bizim sınıftada hesap makinası tartışmaları oldu bu yüzdn sınava 5 dakika kadar geç başladık konsantre sorunu yaşadık
ama eğer üslü sayılar sorusu iptal edilirse çok üzülürüm o bahsettiğiniz gibi zor bi soru yada hesap makinası gerektiren bi soru değildi
paydaki sayılar (a+b)*(a+b)
paydadaki sayılar (a-b)*(a+b)

sadeleştrimeleri yaparsak geriye çok basit iki işlem kalıyo yani hesap makinasına gerek yok

selam arkadaşlar
forumunuzu 1-2 gündür keşfettim. Bu tip bilgi alış verişlerinin gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum. hepinize hatırladığınız soru ve cevaplardan dolayı teşekkür ederim. bende sınava marmara'da girdim ve sınıfta hesap makinesi yüzünden tartışma yaşandı sınıf sorumlusu sınav sorumlusuna konuyu iletti ve sonra bir yazı ile özür dileyerek hesap makinasının kullanılamayacağı belirtildi. bu insanlar 2 metni hiç mi incelemiyorlar acaba (sınav kitapçığının arkası ve sınav giriş belgesi) dilerim cevaplarımızda böyle gümbürtüye gitmez.

arkadaşlar sınav kitapcığının arkasında kesinlikle 'yasak' diyor
fakat sınav giriş belgelerimizde kullanılabilir diyor
neyse olan oldu fakat sadece o soruları iptal etmek bence yeterli değil çünkü o soruları çözeyim derken zamanı iyi kullanamadığımı düşünüyorum yani muhasebe sorularındanda ikilemde kaldıklarımı salladım yani süreyi iyi kullandırtmadılar sizde de aynı durum oldu mu bilemiyorum

bu nasıl bi sınav ya

arkadaslar bu nasıl bi sınav. ben maliyet ve matematiği full yaptım şimdi ne olcak.ben okadar ugraştım yaptım zaman harcadım. şimdi kalkıp benim iki doğrumu iptal ediyolar.birilerinin bu kuruma dur demesi gerekiyo. sinava kac kişi giriyo kaç kişi kazanıyo oruların dogru sıkkı hangisi hiç bişey belli değil. emeğe yazık

aynen katılıyorum bende h makınası kullanmadım ama malıyet ve matamatık aorularını yaptım dogru oldugunada emınım zamanıma yazık.bence h mak kullananlar ve kullanmayanlar ıcın ayrı degerlendırılmelı...kullanmayanların emegın yazık edecekler...

ve ınanıyorum kı bız burda ne kadar cırpınsak soylesek te bızı ıkkate alacaklarını zannetmıyorum.ınsallah ellerını vıcdanlarına koyarak bı karar verırler.