4447 Sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi Sigortalı Giriş Uygulaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4447 Sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi Sigortalı Giriş Uygulaması

Merhaba,
E-Bildirge ekranında genelge indir butonu yer almakta. Ancak genelgeyi indirdiğimde sayfa boş gelmekte. Genelgeyi nasıl temin edebilirim. Acil ihtiyacım var.
Teşekkür ediyorum.

Genelge henüz yayınlanmadı..

Öncelikle bilgi için teşekkür ediyorum. Genelgenin ne zaman yayınlanacağı ile ilgili bilgi var mı? Çünkü teşvik kapsamına giren çalışanlarımız var ve internetten işlemi yaptıktan sonra nasıl bir süreçle teşvik başvurusunu tamamlayacağımız konusunda bilgimiz mevcut değil.

hakankrl ' Alıntı:
Genelge henüz yayınlanmadı..

çok güzel oldu martda 4 kişi yararlandı

14 şubatta giren işçinin durumu nasıl olur.

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında çalışmakta iken, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenler için oniki ay süreyle teşvikten yararlanabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bu kanundan faydalanmak için e-bildirgede çalışan personel listesi çıkıyor yeni giriş yaptığımız personel buradan sorguladığımızda teşvikten uygun olanlar için aşağıdaki gibi seçenekler çıkmaktadır. iş türü ,Turizm Otel İşletmesi ,Benim burada öğrenmek istdiğim belgesi olmayan normal düz vasıfsız çalışanlar için aşağıda çıkan menülerden hangisini tercih etmeliyim fikri olan veya uygulayan arkadaşların paylaşımlarını rica ediyorum

Seçeneklere tek tek baktığımda 1-Eğitim belgesi olmayanlar doğrudan onay ile bakul ediyor
3- şık ise çalışan orta öğretim mezunu örnek komi olarak çalışıyor ama orta öğretim belgesini doldurur iken orada meslek tercihlerinde komi veya benzeri tercihler yok

1)- Eğitim Belgesi Yoktur/Uyuşmamaktadır
2)-İş- Kur Kursları
3)-Çıraklı/Orta Öğretim/Yüksek Öğretim
4)- Mesleki Yeterlilik Belgesi

Bir de torba yasayla gelen, %5 indirimin diğer teşviklerle birlikte uygulanması konusu var, e-bildirge sistemi buna göre düzenlenmiş ama bordro programcımız da genelge bekliyor güncelleme için.
Genelge çıkabilirse uygulamadaki sorularımıza da cevap bulabileceğiz!

Merhaba,

01/04/2011 tarihinde işe girişini yaptığım 22 yaşında yeni mezun elektrik mühendisi bir çalışanımız var. İşe giriş bildirgesinde de meslek kodu olarak "2151.04 - Elektrik Mühendisi" seçildi. SGK'nın ekranında ismi çıkıyor teşvikten yararlanmak için, sırasıyla "Çıraklık/Yüksek Öğretim/Üniversite" sonra "Üniversite"yi seçiyorum ama çıkan meslek kodu listesindekilerin hepsi tekniker, hiçbir dala ait mühendis yok. Mühendisler bu geçici kanun kapsamında değil mi acaba? Diğer seçenekleri de inceledim, onlarda da mühendislik yok.

Sn. PN21

36 aylık teşvikten faydalanmak için teknik eğitim veren lise ve yüksek okullardan mezun olmak gerekiyor. yani teşvikte meslek lisesi çıkışlıları gözetmişler biraz.

Mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenler için otuzaltı ay süreyle,

payroller ' Alıntı:
Sn. PN21

36 aylık teşvikten faydalanmak için teknik eğitim veren lise ve yüksek okullardan mezun olmak gerekiyor. yani teşvikte meslek lisesi çıkışlıları gözetmişler biraz.

Mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenler için otuzaltı ay süreyle,

Cevabınız için teşekkür ederim. Tabi meslek liselerini gözetsinler de, SGK'nın ekranında hiç bir mühendislik dalı ile ilgili meslek kodu yok. Sadece tekniker ve teknisyen kodları bulunuyor. İnşaat, makine, elektrik, bilgisayar mühendisleri için kod aradım ama listelerde gözükmüyorlar. Şimdi içimden elektrik teknikerini seçip teşvikten faydalanmak geçiyor ama sonra da başım kesin derde girer. Bir de illa 36 ay sürsün diye talebimde yok, zaten 2 sene sonra askere gideceği için 24 ayda bana uyar.

bu teşvikten özürlü kadrosunda çalışanlar yararlanabilecek mi acaba , mart ayı itibariyle 5 kişi aldık. İkisi özürlü , biri emekli , diğer iki kişi daha. ( Bu genelgeyi yayınlamak için ne bekliyorlar anlamıyorum ??? )

Sanırım sorun şundan kaynaklanıyor,

"Çıraklık/Orta Öğretim/Yüksek Öğretim" menüsünden sonra çıkan "Yüksek Okul" ve "Üniversite" menülerine aynı meslek grupları yüklenmiş. Sanırım farklı olmaları gerekiyor. Çünkü "Çıraklık" ve "Orta Öğretim" menülerine farklı listeler yüklenmiş.

peki kötü niyetle nasıl olsa primini devlet karşılıyor deyip isteyeni yanında sigortalı gösterme sonucunu da doğurmaz muı bu uygulama??

bir sorum daha olacak, hemen o ay yapmamız mı lazım , şidi çok sıkıştık araya 19 mayıs giriyor, nisan girenleri 1 ay geç faydalandırsak da sistem kabul eder mi? gördüğüm kadarıyla nisan ve mayıs görülüyor şu anda..

cari ay içerisinde e-bildirge sayfası üzerinden, daha sonrasında sgk müdürlüğüne yazılı olarak dilekçe vererek başvurabilirsiniz.

yeni giren personel için buradaki menü güncellendiğinde alınacak barkodlu çıktının işçinin eğitim belgesi ile sgk verilmesi talep ediliyor.

DİNLESOR ' Alıntı:
yeni giren personel için buradaki menü güncellendiğinde alınacak barkodlu çıktının işçinin eğitim belgesi ile sgk verilmesi talep ediliyor.

Merhaba,
Bu işlemi yaptınız mı. İnternetten işlem yaptırdıktan sonra eğitim belgesi ile sgk'ya vermek yeterli oluyor mu. Ek bir dilekçe, iş kurumu kayıt evrağı vs. gerekmiyor mu.
Genelge yayınlanmadığı için teşvik kapsamına giren birçok çalışanımız olmasına rağmen işlem yapmadık. Eğer süreç netleşti ise bilgi alabilirsem çok memnun olurum.
Teşekkür ederim.

Mesleği mühendis olan herhangi bir çalışanını bu teşvikten yararlandırabilmiş olan var mı?

Bu konu ile ilgili sgk aradım memurlarında bu konuda bir bilgilerinin olmadığını ve resmi olarak yayınlanmış bir genelge yok yardımcı olamayız bizim ekranlarımızda bu eklenen menü bizlerde yok sadece işveren e-bildirge menüsünde var diyorlar.

Ben bu işlemi kullanmak için menüde inceleme yaptıktan sonra şartlar uyan bir personel seçtim belge türü olarak da Eğitim Belgesi Yoktur / Uyuşmamaktadır seçtim eğitim belgesi ile sgk verimesini istiyor.Buraya kadar herşey normal şimdi bu belgeyi onaylamış bulundum ama belgelerle uğraşmak istemediğimden indirimden faydalanmak istemiyorum ama bu onaylanmış belgeyi de iptal edecek bir buton bulamadım. ben bu belgeyi onayladığım halde bu kanun kapsamından yararlanmasam da bir sorun olur mu ? sgk benden bunu onaylamışsın ama indirimden yararlanmıyorsun diye cezai bir işlem uygulama ihtimali varmıdır.