6645 Sayılı Torba Kanundaki Sosyal Güvenlik Düzenlemesi Hk.

Üyelik
21 Nis 2016
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Merhaba,

23 Nisan 2015 yılında resmi gazetede yayınlanan 6645 sayılı kanun 25. maddesinde yer alan "20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çok tehlikeli sınıfta yer alıp ondan fazla çalışanı bulunan ve üç yıl içinde ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmeyen işyerlerinde çalışanların işsizlik sigortası işveren payı teşvik olarak bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere ve üç yıl süreyle %1 olarak alınır." maddesinden yararlanmak için ne yapılması gerekmektedir. Bağlı bulunduğumuz SGK müdürlüğü konu ile ilgili bir uygulama taraflarına ulaşmadığından işlem yapamamaktadır. Bu teşviki kullanan kimse oldu mu?

SGK nın sayfasından yazdığımda aşağıdaki bilgiyi tarafıma ilettiler;

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
Birimimize göndermiş olduğunuz Başvuru Formu incelenmiş olup, içeriğindeki bilgilerin ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Kurumunu / Bakanlığı'nı ilgilendirmesi nedeniyle anılan Kuruma / Bakanlığa gönderilmiştir.


Saygılarımla,
 
Selamlar,

ÇSGB den gelen cevaptan anlaşıldığı kadarıyla konu İŞKUR a paslanmış bakalım en son kimde kalacak :)

"Talebiniz ilgisi nedeniyle Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi Edinme Birimine yönlendirilmiş olup, anılan birimce tarafınıza konu hakkında gerekli bilgi verilecektir."
 
%1 avantaj sağlıyor, güzel fena değil. Kanunda yazıyor ama uygulanamıyor sanırım.

Bir gelişme sağlarsanız buradan bilgi verirseniz seviniriz.
 
Ben de bu teşvikten yararlanmak için SGK ya dilekçe vermiştim geçen sene. O dönem itibariyle genelge yayınlanmadı diyerek evrakı bile almıyorlardı. Zor bela evrak kayıttan geçirdim lakin halen faydalanamıyoruz. Salı günü gidip biraz stres atayım.
 
Merhaba,
Ben de bu teşvikten yararlanmak için dilekçe hazırlamak istiyorum. Dilekçe örneği paylaşabilir misiniz rica etsem.
İyi çalışmalar..
 
Sayın Arkadaşlar,

Pek tarzım değil bu tarz yazmak ama affınıza sığınarak, keçiboynuzu yemeyi seviyorsunuz galiba. O hikaye, verilsin diye değil verilmesin diye.
 
Üst