Ynt: 7/7 yaptım.Yeterlilik kitap ve notlarını satıyorum
doneri ' Alıntı:
smmmokahya ders çalışma tekniklerini bizimle paylaşırmısın. bakalım 7/7 başarısına nasıl ulaştın acaba merak ediyorum
Beyler bayanlar .. Öncelikle kafanızda ilkinde 3 ikincisinde 5 sınav veririm düşüncesi olmamalı .. Tüm derslere eşit oranda çalışılmalı ve aynı önem verilmeli ...
Madde madde yazıyorum .. inanıyorum inanmıyorum gibi gereksiz demogoji yapılmasın ... biz de zengin çocuğu değiliz üç kuruş maaşla hem ev çevirmeye hemde yaşamaya çalışıyoruz...
1-Sınav tarihinden en fazla 3 ay önce çalışılmaya başlama tarihi olmalı ... !!
2-Konuları okurken önemli olan yerleri o an ezber yapmak yerine bir a4 kağıdına düzenli bir şekilde kendi el yazınızla özet olarak not alın.
3-Böylece konu yada ders için çalışmanız bittiğinde elinizde orjinal size özgü bir kısa not kağıtları oluşacak .. İşte ezberi buradan yapacaksınız .. Yani özet olarak çıkardığınız a4 kağıtlardaki önemli kısa notları ezberleyeceksiniz.
4-Ayrıca son 3-4 geçmiş yıl sorularını inceleyip kendini tekrarlayan soruları yada önemli gördüğünüz sorularıda bu a4 sayfasına yazmayı unutmayın..
5-A4 kağıdına notları kendi anlayacağınız en özet hali ile yazmaya özen gösterin.. Sonuç olarak bu A4 kağıdına aldığınız notlar sizin kitaplarda okuduğunuz konuların hatırlatıcısı mahiyette. Yani size anımsatsın yeter..
6-Ders ile ilgili tüm önemli bilgiler A4 te toplandıktan sonra (Tamamen el yazısıyla) a4 te bulunan bilgileri yolda arabada metrobüste evde ... yalnız kaldığınız her yerde aklınızdan a4 üzerindeki yerini hayal ederek kafanızda soru cevap yapın...illada sıralı olmasına gerek yok .. birinci sayfadan bir soru sorun kendinize daha sonra 3 . sayfadan yeterki sorun ve cevabı aramaya çalışın inanın bu sizin bilincinizi geliştirerek.. görsel hafızanızı güçlendirecek ve bir süre sonra a4 kağıdındaki yeri direk gözünüzün önüne gelecek...
7-Kendi kendinize sorduğunuz soruları masa başı bir alanda yazıya dökün..yani daha önce yolda kafanızdan cevapladığınız ( cevaplayama çalıştığınız) soruyu bir de yazarak cevaplayın..
8-Muhasebe dersinde bazı kritik konular bunlar ( Reeskont - Dönem karının geçmiş yıl karına aktarımı - amortisman - şüpheli ticari alacak kaydı - iştirak ve gelirleri kaydı ) harici hiçbir çalışmaya ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum ... Diğer kayıtlar genelde zaten hepimizin yapacağı türden..Muhasebede zaman kaybetmeyelim..Ama yukarıdaki konularıda atlamayalım..
Maliyet muhasebesinde Yurdakul Çaldağ ın kitabını çalışın...Reklam olsun diye değil gerçekten olayın özünü anlatmış hoca.Bakın burası önemli !!
Maliyetten mutlaka çalışıp öğrendiğiniz konuyu örneğin safha maliyet ... nasıl anladıysanız yazıya dökün .. işte önce tamamlanma dereceleri ayarlanıyor ...sonra dönembaşı stok ile dönem içi üretim çıkarıyorum ..gibi not alın.. bu size maliyetten kitabı okurken öğrendiklerinizi daha sonra 1 ay geçince tekrar yapmak gerektiğinde anımsamak için müthiş bir yol olacak.. İnanın ben maliyeti kitaptan çalışırken safhayı sipariş maliyeti süper anlamıştım fakat 3 hafta sonra sınava 2 hafta kala bi tekrar yapıyım dedim.. bir baktımki unutmuşum haydii baştan başlamak gerekecekken .. aldığım not sayesinde anımsadım .. çünkü not alırken kendime göre püf noktalarını not almıştım..konuları hemen anımsadım ve kısa bir tekrarla maliyeti bitirdim.
Maliyet için bahsettiğim teknik tüm sayısallar için geçerli...
Bunlardan başka diyebileceğim... Dershanelere tonla para vermeyin .. İradenizi güçlü kılın...İnsanoğlunun isteyip de başaramayacağı şey yoktur.
Sadece yazarak çalışın...Sürekli yazın...yazın yazın yazın ...Başarabileceğinize inanın...
Biraz uzun oldu kusura bakmayın .. Yine sorularınız olursa yardımcı olurum ...
En önemli kısmı unutuyordum.. Her ders çalışmadan önce ve her sınav öncesi aşağıdaki dua yı okumayı unutmayın..
"Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm"
Allah yardımcınız olsun..