7/7 Yaptım.Yeterlilik Kitap Ve Notlarını Satıyorum

Ynt: 7/7 yaptım.Yeterlilik kitap ve notlarını satıyorum

şulem01 ' Alıntı:
Olayın ne oldugunu bilmeden müdahil oluyorsun az gez forumu her konuya 7/7 yaptim diyen biri ve kitap satiyor.onlari oku sonra konuş beyin sana parayla:)

:D
tamam. az gezeyim.

bende 7/7 yaptım :) ama kitap falan satmıyorum.. hatta ben size kitaptan daha etkili çalışma teknikleri söyleyebilirim..

Alalım o teknikleri :)

Tuna07 anlayışın için teşekkürler.

smmmokahya ders çalışma tekniklerini bizimle paylaşırmısın. bakalım 7/7 başarısına nasıl ulaştın acaba merak ediyorum

doneri ' Alıntı:
smmmokahya ders çalışma tekniklerini bizimle paylaşırmısın. bakalım 7/7 başarısına nasıl ulaştın acaba merak ediyorum

Beyler bayanlar .. Öncelikle kafanızda ilkinde 3 ikincisinde 5 sınav veririm düşüncesi olmamalı .. Tüm derslere eşit oranda çalışılmalı ve aynı önem verilmeli ...

Madde madde yazıyorum .. inanıyorum inanmıyorum gibi gereksiz demogoji yapılmasın ... biz de zengin çocuğu değiliz üç kuruş maaşla hem ev çevirmeye hemde yaşamaya çalışıyoruz...

1-Sınav tarihinden en fazla 3 ay önce çalışılmaya başlama tarihi olmalı ... !!
2-Konuları okurken önemli olan yerleri o an ezber yapmak yerine bir a4 kağıdına düzenli bir şekilde kendi el yazınızla özet olarak not alın.
3-Böylece konu yada ders için çalışmanız bittiğinde elinizde orjinal size özgü bir kısa not kağıtları oluşacak .. İşte ezberi buradan yapacaksınız .. Yani özet olarak çıkardığınız a4 kağıtlardaki önemli kısa notları ezberleyeceksiniz.
4-Ayrıca son 3-4 geçmiş yıl sorularını inceleyip kendini tekrarlayan soruları yada önemli gördüğünüz sorularıda bu a4 sayfasına yazmayı unutmayın..
5-A4 kağıdına notları kendi anlayacağınız en özet hali ile yazmaya özen gösterin.. Sonuç olarak bu A4 kağıdına aldığınız notlar sizin kitaplarda okuduğunuz konuların hatırlatıcısı mahiyette. Yani size anımsatsın yeter..
6-Ders ile ilgili tüm önemli bilgiler A4 te toplandıktan sonra (Tamamen el yazısıyla) a4 te bulunan bilgileri yolda arabada metrobüste evde ... yalnız kaldığınız her yerde aklınızdan a4 üzerindeki yerini hayal ederek kafanızda soru cevap yapın...illada sıralı olmasına gerek yok .. birinci sayfadan bir soru sorun kendinize daha sonra 3 . sayfadan yeterki sorun ve cevabı aramaya çalışın inanın bu sizin bilincinizi geliştirerek.. görsel hafızanızı güçlendirecek ve bir süre sonra a4 kağıdındaki yeri direk gözünüzün önüne gelecek...
7-Kendi kendinize sorduğunuz soruları masa başı bir alanda yazıya dökün..yani daha önce yolda kafanızdan cevapladığınız ( cevaplayama çalıştığınız) soruyu bir de yazarak cevaplayın..
8-Muhasebe dersinde bazı kritik konular bunlar ( Reeskont - Dönem karının geçmiş yıl karına aktarımı - amortisman - şüpheli ticari alacak kaydı - iştirak ve gelirleri kaydı ) harici hiçbir çalışmaya ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum ... Diğer kayıtlar genelde zaten hepimizin yapacağı türden..Muhasebede zaman kaybetmeyelim..Ama yukarıdaki konularıda atlamayalım..

Maliyet muhasebesinde Yurdakul Çaldağ ın kitabını çalışın...Reklam olsun diye değil gerçekten olayın özünü anlatmış hoca.Bakın burası önemli !!
Maliyetten mutlaka çalışıp öğrendiğiniz konuyu örneğin safha maliyet ... nasıl anladıysanız yazıya dökün .. işte önce tamamlanma dereceleri ayarlanıyor ...sonra dönembaşı stok ile dönem içi üretim çıkarıyorum ..gibi not alın.. bu size maliyetten kitabı okurken öğrendiklerinizi daha sonra 1 ay geçince tekrar yapmak gerektiğinde anımsamak için müthiş bir yol olacak.. İnanın ben maliyeti kitaptan çalışırken safhayı sipariş maliyeti süper anlamıştım fakat 3 hafta sonra sınava 2 hafta kala bi tekrar yapıyım dedim.. bir baktımki unutmuşum haydii baştan başlamak gerekecekken .. aldığım not sayesinde anımsadım .. çünkü not alırken kendime göre püf noktalarını not almıştım..konuları hemen anımsadım ve kısa bir tekrarla maliyeti bitirdim.

Maliyet için bahsettiğim teknik tüm sayısallar için geçerli...

Bunlardan başka diyebileceğim... Dershanelere tonla para vermeyin .. İradenizi güçlü kılın...İnsanoğlunun isteyip de başaramayacağı şey yoktur.

Sadece yazarak çalışın...Sürekli yazın...yazın yazın yazın ...Başarabileceğinize inanın...

Biraz uzun oldu kusura bakmayın .. Yine sorularınız olursa yardımcı olurum ...

En önemli kısmı unutuyordum.. Her ders çalışmadan önce ve her sınav öncesi aşağıdaki dua yı okumayı unutmayın..

"Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm"

Allah yardımcınız olsun..

Şulem01 20 tl bağış yapmamak için biliyorumki elinden geleni yapacaksın,istemiyoruz.kaldıki o derneklerinde elinin titreyerek verdiği 20 tl ye de ihtiyacı yoktur.ben her konuya 7/7 yaptım demedim,birkaç konuya yazmışımdır,nasıl çalıştığımı anlatmak için,yardımcı olmak için.üstelik her konuya yazsam ne çıkar?teos şifremi vermem tehlikeli olabilir ama dehanın internette plaket töreni resimleri var bakabilirsin,dehaya veya odaya sorabilirsin.asumanda söyledi kitaplar çok temiz diye,sadece 7 kitap değil,2 torba kitaplar vs yolladım.ben o kitaplalara 3 katı para verdim,satmak ayıp değil,dolandırıcılık yapmadım.ayrıca ilk defa kitap sattım.pahalıya satmadım.o kitaplarında anısı vardı,deha kursa yazılan öğrencilere bedava verirdi,kurstan kaydımı sildirince kitapları unuttular,benim içim rahat etmedi,parasını verdim.ucuza almadım.onuda sorabilirsin.ben dehanın reklamını yapmıyorum,staja giriştede ilk hakkımda kazandım,muratın kitapçıklarına çalışarak.neyse uzatmayayım,seni çok şımarık görüyorum.bana yazma lütfen,polemiğe girmek istemiyorum,vaktim yok.

smmmokahya arkadaşım, tüyolar için sağol. Ben de 7/5 yaptım, analizle, maliyetten kaldım.
Analizden kaç aldın ve nasıl çalıştın, hangi kitaptan çalıştın.
Kolaylıklar, m. ekmekçi

sevgili yağmur arkadasımızın ben 7de 7 yaptıgına sonuna kadar inanıyorum kitaplar çalışılmış kitaplar çok temiz düzenli bir arkadas ayrıca çekememezlik yapıp 7 de 7 yaptım diyen meslektasına muhalefet olup sonucunu kopyala falan çok yanlıs ifadeler hem neden kitaplarını versin tekrar çalısır ki yapmıştır helal olsun demek düşer ben yağmur arkadasımı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum darısı bizlerin başına diyorum

ekmekci ' Alıntı:
smmmokahya arkadaşım, tüyolar için sağol. Ben de 7/5 yaptım, analizle, maliyetten kaldım.
Analizden kaç aldın ve nasıl çalıştın, hangi kitaptan çalıştın.
Kolaylıklar, m. ekmekçi

teşekkür ederim sayın ekmekci

analizden konuları yine aynı methotla kısa kısa not alarak formülleri yazarak ( bunlar zaten hepimizin yaptıkları aslında ) çalıştım.Geçmiş yıl sorularına baktım fakat bu analiz sınavı pek kendini tekrar eden bir sınav değil ne yazık ki..

Ben analizden 50 ile geçtim. yani sınırdan.. aslına bakarsanız bende analizden kalan arkadaşlar gibi 80-90 lık kağıt vermiştim..yinede 50 gelmesi tabi mutlu etti beni.. bana 50 gelirken diğer arkadaşlara 30-40 vermelerinin nedenini tabiki bilemem ama ben bu saçmalığın yorumlarla alakalı olduğuna inanıyorum.. Sadece şunu söyleyebilirim yorum yaparken karşımdakinin ( yani kağıdı okuyacak hocanın ) benim birazda olsa mali tablo yorumlayabileceğimi hissetmesini istedim.. bunun için örneğin stoklar fazla görünüyorsa malların gereksiz sigorta maliyetinden bahsettim ... anlamışsınızdır heralde anlatmak istediğimi .. mali tablolardaki verilerin doğrudan etkilerinin yanı sıra dolaylı olarakta etkiledikleri tetikledikleri gider ve maliyetlerden bahsettim..ve traşlı cümle kurmak için kasmadan arkadaşlarımızla kendi aramızda konuştuğumuz gibi yorumumu yazdım .. bu anlattıklarım tabiki benim yöntemimdi ve uyguladım sonuç aldım .. kesinlikle doğrudur denemez ama yanlış olduğunuda söyleyemem.. o nedenle analizden başarısız olan yada ilk kez sınava gireceklere tavsiyem olayın dolaylı etki ettiği noktaları belirtmeniz ve farkınızı ortaya koymanızdır..

bunun için çalıştığınız şirketin bilanço ve gelir tablosunu inceleyip kafanızdan senaryolar üreterek kısa zamanda bu yorum yapma yeteneğini geliştirebilirsiniz...

hepinize başarılar dilerim.

şunu da unutmayalım ; aylar yada yıllarca ders çalışmak değil
kazanmak için ; verimli çalışıp oyunu kurallarına uygun oynamak yeterli olacaktır.

smmmokahya teşekkür ederiz çok güzel ve faydalı bir tavsiye yazmışın eline sağlık bende nasip olursa 2013 martta gireceğim önerilerini dikkate alacağım...

smmmokahya arkadaşım çok teşekkürler, bu yorumlardan faydalanacağım. Bu kadar içten yardımcı olma çabanızı takdirle karşılıyorum.
m.ekmekçi

Mrb arkadaşlar beni yanlış anlamamanız dileği ile malesef bende Ankara deha dan alıp ve sadece bu kitaplara çalışarak ayrıca ufak tefek de bazı konularda kendime ait sağdan soldan temin ettiğim notlara çalışarak 7 de 7 yaptım ruhsat bedeli şartları gereği (yaklaşık 2.800,00tl imiş) damlaya damlaya göl olur misali bu Reklam YASAKTIR! setimi (7 kitap 707 soru cevap test) ve elimdeki notların hepsini almış olduğum fiyatın yarı fiyatına yani 90 tl ye ihtiyaç sahibi bir arkadaşıma vermek istiyorum (kitaplarımda en ufak bi karalama bir çizik dahi yok sıfır gibi) (satmak istiyorum kelimesini kullanmak istemediğim için vermek istiyorum yazdım) İlgilenen arkadaşlar bana özelden yazarsa sevinirim. Böyle bir yola başvurduğum için aslında üzülüyorum. Bununla alakalı herkezin her söylediğine saygı duyuyorum. Kazanan arkadaşları tebrik ediyor, sınava girecek arkadaşlara ALLAH dan yardım ve başarı diliyorum.

teşekkür ediyorum Asuman.sana da başarılar diliyorum.f.muhasebenin arkasında geçmiş yıl soruları var çözersin.analizin kitabına çalışırsın,diğerlerinin vaktin varsa kitaplarına da çalış,yoksa kitapçıklarına çok ama çok çalış.zaten incedir.vergiye ben murat yıldızın notlarınada çalışmıştım ayrıca kitabın sonundaki uygulamaları da çözersin.diğer derslerinide vereceğine eminim.ben beklediğimin üzerinde not aldım.hoşçakal.kib.

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim yagmur arkadaşım tavsiyelerinle çalışıp elimden geldigi kadar dersi vermeye çalışacagım.iyi akşamlar k.i.b

Benim kitaplarım duruyor. Allahtan bir aksilik olmazsa bir çok dersten geçerim diye düşünüyorum.

Sınavın açıklamasına 1 ay var. Sınav açıklanınca istersen ücretsiz sana veririm. Ama kargo senden : ))

Beyler bayanlar .. Öncelikle kafanızda ilkinde 3 ikincisinde 5 sınav veririm düşüncesi olmamalı .. Tüm derslere eşit oranda çalışılmalı ve aynı önem verilmeli ...

Madde madde yazıyorum .. inanıyorum inanmıyorum gibi gereksiz demogoji yapılmasın ... biz de zengin çocuğu değiliz üç kuruş maaşla hem ev çevirmeye hemde yaşamaya çalışıyoruz...

2-Konuları okurken önemli olan yerleri o an ezber yapmak yerine bir a4 kağıdına düzenli bir şekilde kendi el yazınızla özet olarak not alın.
3-Böylece konu yada ders için çalışmanız bittiğinde elinizde orjinal size özgü bir kısa not kağıtları oluşacak .. İşte ezberi buradan yapacaksınız .. Yani özet olarak çıkardığınız a4 kağıtlardaki önemli kısa notları ezberleyeceksiniz.
4-Ayrıca son 3-4 geçmiş yıl sorularını inceleyip kendini tekrarlayan soruları yada önemli gördüğünüz sorularıda bu a4 sayfasına yazmayı unutmayın..
5-A4 kağıdına notları kendi anlayacağınız en özet hali ile yazmaya özen gösterin.. Sonuç olarak bu A4 kağıdına aldığınız notlar sizin kitaplarda okuduğunuz konuların hatırlatıcısı mahiyette. Yani size anımsatsın yeter..
6-Ders ile ilgili tüm önemli bilgiler A4 te toplandıktan sonra (Tamamen el yazısıyla) a4 te bulunan bilgileri yolda arabada metrobüste evde ... yalnız kaldığınız her yerde aklınızdan a4 üzerindeki yerini hayal ederek kafanızda soru cevap yapın...illada sıralı olmasına gerek yok .. birinci sayfadan bir soru sorun kendinize daha sonra 3 . sayfadan yeterki sorun ve cevabı aramaya çalışın inanın bu sizin bilincinizi geliştirerek.. görsel hafızanızı güçlendirecek ve bir süre sonra a4 kağıdındaki yeri direk gözünüzün önüne gelecek...
7-Kendi kendinize sorduğunuz soruları masa başı bir alanda yazıya dökün..yani daha önce yolda kafanızdan cevapladığınız ( cevaplayama çalıştığınız) soruyu bir de yazarak cevaplayın..
8-Muhasebe dersinde bazı kritik konular bunlar ( Reeskont - Dönem karının geçmiş yıl karına aktarımı - amortisman - şüpheli ticari alacak kaydı - iştirak ve gelirleri kaydı ) harici hiçbir çalışmaya ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum ... Diğer kayıtlar genelde zaten hepimizin yapacağı türden..Muhasebede zaman kaybetmeyelim..Ama yukarıdaki konularıda atlamayalım..

Maliyet muhasebesinde Yurdakul Çaldağ ın kitabını çalışın...Reklam olsun diye değil gerçekten olayın özünü anlatmış hoca.Bakın burası önemli !!
Maliyetten mutlaka çalışıp öğrendiğiniz konuyu örneğin safha maliyet ... nasıl anladıysanız yazıya dökün .. işte önce tamamlanma dereceleri ayarlanıyor ...sonra dönembaşı stok ile dönem içi üretim çıkarıyorum ..gibi not alın.. bu size maliyetten kitabı okurken öğrendiklerinizi daha sonra 1 ay geçince tekrar yapmak gerektiğinde anımsamak için müthiş bir yol olacak.. İnanın ben maliyeti kitaptan çalışırken safhayı sipariş maliyeti süper anlamıştım fakat 3 hafta sonra sınava 2 hafta kala bi tekrar yapıyım dedim.. bir baktımki unutmuşum haydii baştan başlamak gerekecekken .. aldığım not sayesinde anımsadım .. çünkü not alırken kendime göre püf noktalarını not almıştım..konuları hemen anımsadım ve kısa bir tekrarla maliyeti bitirdim.

Bunlardan başka diyebileceğim... Dershanelere tonla para vermeyin .. İradenizi güçlü kılın...İnsanoğlunun isteyip de başaramayacağı şey yoktur.

Sadece yazarak çalışın...Sürekli yazın...yazın yazın yazın ...Başarabileceğinize inanın...

En önemli kısmı unutuyordum.. Her ders çalışmadan önce ve her sınav öncesi aşağıdaki dua yı okumayı unutmayın..

başarılar diliyorum .. ben tek maliyetten kalmıştım oda hüsran .. şu yurrdakul hocaya çalışayım kalırsam..

arkadaşlar genel muhasebe , hukuk , denetim kitapları var
genel muhasebe beyazıt ın hukuk arif kocamının denetim bir dersanenin isteyenlere kargo ile gönderebilirim
adresinizi [email protected] adresine gönderin yeter kitaplardan herhangi bir ücret talep etmiyorum.
Maliyet vergi denetimden geçmem için dua edin yeter

arkadaşlar genel muhasebe , hukuk , denetim kitapları var
genel muhasebe beyazıt ın hukuk arif kocamının denetim bir dersanenin isteyenlere kargo ile gönderebilirim
adresinizi [email protected] adresine gönderin yeter kitaplardan herhangi bir ücret talep etmiyorum.
Maliyet vergi denetimden geçmem için dua edin yeter

bi arkadaşımız mail den adres bırakmış ona gönderiyorum

çok güzel ifade etmişsiniz.sık sık tekrar çok önemli.önümde altı ayım var ama geç bile kaldığımı düşünüyorum bazı zaman çalışmak için.
bunun dışında dershaneye gitmek zorunda gibi bir durumdayım.çünkü evde çalışmaya ortamım yok.dershane dışında bahsi geçen kaynakları almayı tavsiye eder misiniz? bunun dışında denetim ve vergi için kaynak tavsiyeniz var mıdır?