7/A' ya göre nasıl kaydedilir.?

Üyelik
5 Eyl 2008
Mesajlar
33
Konum
izmir
Merhaba;

Ambalaj firması... Dışarıya klişe yaptırıyor. Bu klişeler şu işe yarıyor. Firmanın ürettiği naylon poşetlere renkli baskıda kalıp olarak kullanılıyor. Bu kalıplar stoklu bir şey yani. Demirbaş gibi. Aynı iş gelirse sürekli kalıp kullanılıyor. Bu klişeler gider midir? Giderse ne gideridir? (endirekt işçilik gideri mi? Genel üretim gideri mi? )
Çok fazla maliyet tutarı var ayrıca..

yardımlarınızı bekliyorum.
tşk ler


Konu başlığı ve içeriğinde Yardım/Acil/Lütfen gibi ifadeler kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!
 
Ynt: 7A ya göre nasıl kaydedilir.Yardımlarınızı bekliyorum..

Merhaba,
Tesis Makine ve Cihaz olarak dikkate almanız ve amortismana tabi tutmanız gerektiğini düşünüyorum.Demirbaş değil ama direkt olarak yapılan üretimle alakalı olduğundan tesis makine olarak kaydetmenin doğru olacağı kanaatindeyim.Yanlız burada bence şu ayrımı yapmak lazım.
Yaptırılan bu klişeler sipariş bazlı ise (örneğin xxx firması için üretilecek poşetler için yapıldıysa) klişe bedeli maliyettir,ve direkt ilk madde malzeme gideri olarak kaydedilmelidir.
ancak üretilen poşetlerin hepsinde standart olarak kullanılan bir klişe ise( örneğin bazı poşetlerde teşekkür ederiz,iyi günler,vs gibi klişeler kullanılır) o zaman en başta dediğim gibi amortismana tabi tutulmalıdır.
 
Ynt: 7A ya göre nasıl kaydedilir.Yardımlarınızı bekliyorum..

Çok teşekkür ederim.Cevabınızı oldukça güzel ve mantıklı buldum.
Şimdi bu kilşeler her firma için ayrı ayrı yaptırılıyor. Sipariş bazlı. Yani maliyet olduğunu anladım; ben burda 710 hesabı kullanabiliyor muyum?

Genelde 150 den üretime çıkış olursa kullanıyoruz ya 710 u o nedenle 150 ile ilgili bir alış yapmadan sadece 710 u çalıştırabiliyor muyum bu klişe maliyetlerinde?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
 
Ynt: 7A ya göre nasıl kaydedilir.Yardımlarınızı bekliyorum..

Merhaba,
710 hesabı tabiki de kullanabilirsiniz.Ancak sanki 710 yerine Direkt 730'a kaydetmek daha doğru gibi.

Bu arada bir önceki cevabıma ufak birşey ilave edeyim;
Tesis Makine Cihaz olarak takip ettiğiniz klişelerin amortisman bedellerini amortisman gideri olarak değil satılan mamul maliyeti olarak dikkate almanız daha doğru olur.
 

Benzer konular

Üst