7143 Sayılı Yapılandırma Hk.

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,729
Konum
İSTANBUL
Merhaba, Mükellefin öncesinde 7020 Sayılı Yasa Kapsamında vergi borçlarından taksitlendirme yapılmış fakat ilk dört taksitin haricinde kalanlarını ödeme fırsatı bulamamıştır.
7143 Sayılı Yasa Kapsamında başvuru yaptığında önceki yapılandırmadan kalan borçların kapsama girmemiş.
Yasa ve tebliğde konu ile ilgili açıklamalar var fakat işlem doğrumudur.?
 
6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında yapılandırılmış ve ödenmekte
olan alacaklar yeni Kanunun kapsamında yapılandırılamayacaktır.
 
Kanunun yayım tarihinde bu eski yapılandırmalar bozulmamış ise, yeni 7143'e dahil olmuyorlar. Ancak o tarihte zaten bozulmuş ise, dahil oluyorlar.
 
Kanunun yayım tarihinde bu eski yapılandırmalar bozulmamış ise, yeni 7143'e dahil olmuyorlar. Ancak o tarihte zaten bozulmuş ise, dahil oluyorlar.

Sn. Zindan işin garip tarafı 7020 Sayılı yapılandırma taksitler ödenmediğinden bozulmuştur. Fakat şimdi sistem tarafından borcun büyük bir kısmı 7143 dahil olmamış.
 
Yani aslında bu 7143 yasasıyla bayağı bir karışıklık yapmışlar.Önceki yasalarda yapılmış bütün yapılandırmalar bozulup yeniden güncellenerek yapılandırılıyordu.Ancak 7143'de bunu yapmadılar.6736 ve 7020'ler bozulmamışsa (ki vergi daireleri genelde bozmuyor) bunlar aynen ödenmeye devam ediyor.Kapsama girmeyen borçları ise 7143 e göre yeniden yapılandırıyorlar.yani bazı mükelleflerin elinde takip etmeleri gereken 2-3 tane ödeme tablosu olacak.Kim nasıl takip edip ödeyebilecek,Allah kolaylık versin.Devletimize de Allah akıl fikir versin.Mükellefi de yeterince bilgilendirmiyorlar.Herkes komple hepsinin yeniden yapılandırılacağını zannediyor.Daireye gidince hemen hepsi şaşkınlık yaşıyor.Biz bile bu durumu yeni yeni öğreniyoruz.Acayip,karışık,saçma bir sistem işte...
 
Son saate kadar umudumuzu kaybetmeyelim :) Bugün daireye uğradım başka bir iş için,vezne ve yapılandırma bölümü ana baba günü olmuş.Yinede belli olmaz,uzatmayabilirler.
 
Son saate kadar umudumuzu kaybetmeyelim :) Bugün daireye uğradım başka bir iş için,vezne ve yapılandırma bölümü ana baba günü olmuş.Yinede belli olmaz,uzatmayabilirler.

bende vergi dairesine uğradım oradaki memur uzayacak dedi bir kararname ile ama korkum şuki hafta sonu da açık kaldı bu resmi daireler ondan uzatma yapaılır mı diye tereddüt ettim :) bugün netleşir dedi memur.. inşallah bir ay ertelerler çok sıkıştık çünkü
 
Şifre yok mu? İnteraktiften müracaat edin.Meslek mensubumusunuz,niye uğraşıyosunuz?
Şifresi olmayanları da ya e-devletten yapın ya da daireye gönderin.
 
% Bir Milyon uzar arkadaşlar. Vergi Daireleri, Ssk'lar Bağkur'lar dün insan kaynıyordu, kavga gürüldü, yığılmış insanlar nefes bile alınmıyordu. Başka işler için uğramıştım, onu bile zar zor yaptım...
 
uzasın uzamasını temenni ediyorum da e-devletten başvuru 5 dakikada yapılıyor, benim anlamadığım niye bu kadar kalabalık bu vergi daireleri.. kimse e-devletten yapmıyor sanırım
 
SGK yapılandırma internetten bugün kabul etmiyor.. Başvuru 31.07.2018 tarihinden sonra olamaz diyor. Sistem izin vermiyor başvuruya ???
 
her zamanki gibi işleri hallettik bittik yorulduk, dalga geçer gibi 27 ağustosa uzattılar..
 
hatırlıyormusunuz Tahsin bey.. hangi yıldı o kurumlar vergisi beyannamesi vereceğiz.. 23:45 te uzama gelmişti :)
 
23:52'y di uzatıldığı saat, dakikası.. Hiç unutmuyorum... İyi küfür etmiştim...
 

Benzer konular

Üst