7440 Matrah Artırım Vergi Oranı Hk.

karakaya_

Katkı Sunan Üye
Üyelik
23 Kas 2010
Mesajlar
186
Konum
istanbul
Merhaba,

Kurumlar vergimizi süresinde tahakuk ve ödeme şartlarını yerine getirdik başka vergi borçlarımız var ama kurumlar vergisi borcumuz yok.
Yapılandırma yapmadık. 2022 yılı için matrah artırım vergisini %20 yerine %15'ten seçebilir miyiz. ?

İyi Çalışmalar.
 
Merhaba tebliğde,
Öte yandan, mükelleflerin matrah artırımında bulunmak istedikleri yıllara ilişkin yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamelerini kanuni süresinde vermiş, bu vergi türlerinden tahakkuk eden vergiler ile ilgili beyannameler üzerinden tahakkuk eden damga vergisini süresinde ödemiş ve bu vergi türleri için 7440 sayılı Kanunun 2 nci ve 3 üncü maddeleri hükümlerinden yararlanmamış olmaları şartıyla, Kanunun 5 inci ve geçici 1 inci maddelerinin birinci fıkraları hükümlerine göre artırdıkları matrahlara %20 yerine %15 vergi oranı uygulanmak suretiyle ödenecek vergi tutarı hesaplanacaktır. %15 oranının belirlenmesinde, maddede öngörülen şartların her yıl için ayrı ayrı dikkate alınması gerekmektedir.
 
Merhaba,
2022 yılı için gelir vergisi 2. taksit ödeme süresi henüz gelmemiş olmasına rağmen 2022 için %15 seçmek istiyorsanız 2. taksitin ödenmesi lazım bir mükellefte başıma geldi bu şekilde verebildim. %20 olarak beyanda bulunduysanız 3 temmuza kadar bir düzeltme yapılabilir mi bilemiyorum?
 
Üst