8000 TL Ödeme Sınırı

Üyelik
30 Ağu 2012
Mesajlar
48
Konum
Bursa
30000 tl'lik bir borcu (fatura tutarları 8000'in altında ama adet olarak fazla, bir kaç tanesi 8000'in üzerinde) nakit olarak 3-4 defada ödesek olur mu?
 
Selamlar
Faturaların herbiri farklı günlerde düzenlenmiş ise,8000'in altında olanları nakden ödeme yapabilirsiniz.8000'in üzerindeki faturaları tevsik yoluyla ödemeniz gerekecektir.
Aynı güne kesilmiş faturalarda ise faturaların her biri 8000'in altında olsa dahi,toplamı, dikkate alındığından,bunlarda da tevsik şartı aranır.
Saygılar
 
Olmaz fatura önemlidir. Ödeme değil eğer fatura aynı gün içinde bile olsa 8000 tl yi aşıyorsa mutlaka tevsik şartlarına uymanız gerekir.
 
Bankadan işlem yapılması gereklidir.
"Artık ödeme miktarı ile ilgili miktar yerine fatura bedeli esas alınmaktadır. Bu nedenle faturada gösterilen meblağın 8.000 YTL’yi aşması halinde bu bedel banka, katılım bankaları
veya posta idaresi aracılığı ile ödenecektir. Söz konusu bedelin taksitler halinde ödenmesi durumunda her bir taksit söz konusu kurumlardan geçirilmek suretiyle kanıtlanacaktır.
İşletmelerin kendi ortakları ile diğer gerçek ve tüzel kişilerle olan ve herhangi bir ticari niteliği olmayan nakit hareketlerinde işlem tutarı 8.000 YTL’yi aşıyor ise bunlar da öngörülen kurumlar aracılığı ile ödenecektir. Aynı günde aynı mükellefe yapılan satış miktarı faturalara bölünmek suretiyle her bir fatura bedelinin 8.000 YTL’nin altında olması halinde uygulamada bu durum günlük olarak düzenlenen fatura tutarları toplamı dikkate alınmak suretiyle değerlendirilmektedir.
Sayın Veysi Seviğ'in yazısından alıntıdır.
 

Benzer konular

Üst