A n k e t ; Muhasebecilere Silah Ruhsatı....

Sizce Müteahhitlere ve Kuyumculara Tanınan Silah Taşıma Hakkı Muhasebecilere de Verilmelimi

• Kullanılan toplam oy
    12
Ynt: Muhasebecilere Silah Ruhsatı....

bencede verilmeli düğünlerde havaya sıkarız :P silah başka ne işe yarar....ama gerçekten muhasebe işiyle uğraşıp ihtiyacı olan insanlara verilmeli diye düşünüyorum,sonucta hırsızların 5 yıldızlı otellerde türkücülerle düğün yaptığı bir ülkede yaşıyoruz. yıllarca ben acı çekeceğime o çeksin çileyi..saygılar..

eaylanc ' Alıntı:
Biz silahla savunacak kadar ne işi yapıyoruz..? 350 YTL için tehdit edilen hakkını mahkemede aramalı... Parayı bastırıp silah ruhsatı alan saydırınca biz de çekip saydıracakmıyız yani... Sonra ne olacak bize kızan manavlar ya da kasaplarda mı saydıracak... Arkadaşlar neye özendiğinizin farkındamısınız? Bizim görevimiz bu ülkede silahlanmayı teşvik etmek değil silahsızlanmayı teşvik etmektir.Bu yolda çaba sarfetmektir. Burada silah ruhsatı almak için öne sürülen gerekçelerin hiçbiri süreklilik arzeden ve son derece gerekli olan olaylar değildir. Kusura bakmayın , silah almayı çok isteyen alabilir ama bunu mesleki gereklilik maskesi arkasına saklamaya çalışmayın. Silahlanmanın karşısındayım... Ama isteyen usulüne göre gidip başvurarak silah da alabilir... Bu da onun kanunlardan gelen hakkıdır. Ancak muhasebecilerin genel olarak silaha gereksinimi yoktur.

Teşekkür ederim.
sayın eaylanc ben 350 YTL için şahsıma silah çekildi ve tehtit edildim, o an silahım olsaydı çekip adamaı vurmak değil maksadım, orada en azından kendimizi korumaktır maksat. unutmayın ki ben ruhsatsız bir tabanca ednebilirim, herkes edinebilir bu tabancayı ruhsatsız bir şekilde herkes gezdirir üzerinde sonucu ne olur silah elinden alınır ve ceza bile almadan çıkar gider. ama ruhsatlı bir tabancadan çıkacak bir kurşunun cezası daha ağırdır. bunun bilincinde olarak insanlar kendini firenleyecetirler. 350 YTL'lik bir olayı mahkemeye aksettirlimesi konusunda sizin düşünceleriniz bu şekilde olabilir ama yzdıklarınıza siz bile inanmıyorsunuzdur muhtemelen 350 ytllik bir dava açsanız ne kadar sürecek ve 350 ytllik bir borç için silah çeken bir mükellefin daha ne kadar tehrik edeceğini artık siz meslektaşlarımın yorumuna bırakıyorum. Ha birde bu sadece başıma gelen 1 olaydı başıma bunun gibi bir kaç tane daha olay geldi silahlı tehtit noktasında ve öldürülme tehtidi olarak. bizim güvenliğimiz yok arkadaşlar
nasıl bir avukatın belgesini aldığında doğal bir hak olarak elde ettiği bir hak ise biz muhasebeciler içinde bu hak doğal hale getirilmeli ve oda yetkilileri ve birlik yetkililerini bu konuda göreve çaığrıyorum buradan.

murat genç, olaya birde diğer taraftan bakarsak; kendini korumak amacı ile elini silaha götürdün ve karşı taraftaki maganda bastı tetiğe. Şu an arkandan "Allah rahmet eylesin, iyi adamdı genç öldü." diyenler hayatta sen ise ...
(Ayrıca size silah çekenin defter tutturmasına da gerek yoktur. Nasıl olsa her işini silahla hallediyordur.)

nane ' Alıntı:
murat genç, olaya birde diğer taraftan bakarsak; kendini korumak amacı ile elini silaha götürdün ve karşı taraftaki maganda bastı tetiğe. Şu an arkandan "Allah rahmet eylesin, iyi adamdı genç öldü." diyenler hayatta sen ise ...
(Ayrıca size silah çekenin defter tutturmasına da gerek yoktur. Nasıl olsa her işini silahla hallediyordur.)

Defterini tuttuğumuz insanların çoğu silahlı.(Ruhsatlı olmasa bile taşıdıklarını biliyoruz) Bu insanlar bizim için kesinlikle potansiyel tehdittir.Bu örnekte verdiğiniz gibi murat genç in silahına davranacağını zannetmiyorum.Ancak murat genç'te silah olsaydı, muhatabı kolay kolay o silahı çekemeyecekti.
Olaya doğru bakarsak çözümüde görebiliriz diye düşünüyorum.

:) satın nane;
zaten biraz daha münakaşa etsek yani alttan almasak silahım olsa bile o iş gerçekleşirdi ve sadece cenazemde A.S.M.M.M.O S.'nın bir çelengi olurdu herhalde
birde aylık bültende ismimiz geçerdi işte "şu şu sicil numaralı üyemizi hunharca bir saldırıya kurban verdik başımız sağolsun" diye birde gazetelerde bir kaç gün adımız geçerdi duyanda "ALLAH rahet eylesin" der geçerdi. bu kadar
halbuki kendimizi savunma hakkımız olmuş olsa....
aslında 350 ytl parayı bile almak için yetklililerin mahkemeye başvur belki alırsın dediği şu zamanda canımızıkorumak bile suç olmuş; talepte bulunmak bile tepki çekiyo...
ALLAH sonumuzu hayır etsin...

Bence verilsin;
meslek mensupları belli bir eğitim almış seçilmiş insanlardan oluşmaktadır ve bu sorumluluğu alabilecek insanlar olduğumuzu düşünüyorum. Her Avukatta silah var.Bi olaya karışıtıkları da görülmemiş. Meslekdaşlarımız da güvenliği konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu düşünüyorum... bazen geç saaatlere kadar bürolarımızda çalışmamız gerekebiliyor ve bana göre can güvenliğimiz yok her tanımadığımız birisi gelip bizden birşeyler isteyebilir. isteklerinin olmaması durumunda neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Bence buna herkes destek vermelidir.
Bütün bu gerekçelerimin yanında; dünyanın daha da yaşanmaz olması cabası.Geleceğimiz ile ciddi kuşkularım var.Ülkemiz her an kaosa sürüklenebilir diye düşünüyorum.İşte o zaman silahı arasakda bulamayız.

muhasebeci dendiğinde ilk akla gelen para olduğundan, güvenliğimiz yok maalesef bazen gece çalışmalarından eve giderken takip ediliyoruz. şimdiye kadar bir olay yaşamadım ama her an başıma gelebilir. siz istediğiniz kadar bağırın bireysel silahlanmaya hayır diye biri gırtlağınıza bıçak dayadığında silah almaya koşan ilk siz olursunuz.

Ynt: A n k e t ; Muhasebecilere Silah Ruhsatı....

Bu konu biraz daha uzarsa silahlar konuşacak zaten ;D
Ortalığı kan götürecek walla :'(

kalisper_a ' Alıntı:
indexjv9.png

bence silahlanma değil silahsızlaşmanın zamanı çoktan geldi.

Silah taşıma hakkı değil

vergi, sosyal güvenlik ve benzeri alanlarda yapılacak tüm beyan ve bildirimlerde tamamıyle imza hakkı getirilmelidir.

smmmkaraman ' Alıntı:
Silah taşıma hakkı değil

vergi, sosyal güvenlik ve benzeri alanlarda yapılacak tüm beyan ve bildirimlerde tamamıyle imza hakkı getirilmelidir.
Ewet,
Bu konuyu farklı bir topikte açmalı ve tartışmalıyız diyorum.Bunun için mutlaka kanun gerekli mi acaba? Yoksa farklı düzenlemeler le halledilebilir mi?

Silah konusuna gelince fikirlerimin arkasındayım.

bende silahlanmaya karşıyım. silah kullanma ruhsatı verilmesine karşıyım.hatta kimseye verilmesin zorunlu kullanacaklar dışında.

Ben de verilmeli diyorum.
Çünkü dünyada geçerli iki gerçek vardır.
İkisinin olduğu kişi yada kurumlar her zaman güçlüdür.

1- Para,
2- Kuvvet (silah ve insan)

Bu konuya ilişkin TÜRMOB veya odalarca bir çalışma varmı?

Yasa ile verilen mesleki yetkimizi, ruhsatımızı kullanmayı bilmiyoruz/bilemiyoruz! ...

Defter/müşteri alma sorunları düello ile halledilmeye başlanmasın! ;D