personel maaş programı

A.Ş. lerin İflas Durumu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dertli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İYİ GÜNLER 10 YIL ÖNCE BABAM LTD.ŞTİ. OLAN BİR FİRMAYA ORTAK OLDU ORTAK SAYISI ARTINCA A.Ş. YAPTILAR BU İŞ YERİNİ AMA BABAM BU İŞ YERİNDE HİÇ ÇALIŞMADI %10 HİSSESİ VAR VE HİÇ PARA ALMADI 10 YIL BOYUNCA İŞYERİ SAHİPLERİDE AKRABAMIZ BU GÜNLERDE BU İŞ YERİ SIKINTIDA İFLAS DURUMUNA GELDİ İCRA KAGITLARI GELİYO , BABAM YAKLASIK 1 AY ÖNCE BİR ARSA SATIŞI YAPTI EGER İŞYERİ BATAR VE BORÇLAR KARŞILANMAZ İSE BU YENİ SATIŞI YAPILAN ARSA BİR SORUN CIKARIRMI VEYA BÖYLE BİR DURUMDA SATIŞIN ÜZERİNDEN NE KADAR ZAMAN GECMESİ GEREKİYO VE BABAMIN KENDİ ADINA AİT 1 DURAK VE 1 OTOBÜSÜ VAR BU MAL VARLIKLARINI ELİNDEN ALIRLARMI BORÇLAR ÖDENMEZSE VEYA DİĞER ORTAKLARDAN BORÇLA BU KİŞİNİN HERHANGİ BİR BAGLANTISI YOKTUR GİBİ BİR YAZI ALSAK BORÇDAN KURTULABİLİYORMUYUZ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Not: Lütfen başlık açmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz. Forum'da büyük harflerle başlık ve mesaj içeriği yazmak yasaktır.

Ynt: A.Ş. lerin İflas Durumu!

dertli ' Alıntı:
İYİ GÜNLER 10 YIL ÖNCE BABAM LTD.ŞTİ. OLAN BİR FİRMAYA ORTAK OLDU ORTAK SAYISI ARTINCA A.Ş. YAPTILAR BU İŞ YERİNİ AMA BABAM BU İŞ YERİNDE HİÇ ÇALIŞMADI %10 HİSSESİ VAR VE HİÇ PARA ALMADI 10 YIL BOYUNCA İŞYERİ SAHİPLERİDE AKRABAMIZ BU GÜNLERDE BU İŞ YERİ SIKINTIDA İFLAS DURUMUNA GELDİ İCRA KAGITLARI GELİYO , BABAM YAKLASIK 1 AY ÖNCE BİR ARSA SATIŞI YAPTI EGER İŞYERİ BATAR VE BORÇLAR KARŞILANMAZ İSE BU YENİ SATIŞI YAPILAN ARSA BİR SORUN CIKARIRMI VEYA BÖYLE BİR DURUMDA SATIŞIN ÜZERİNDEN NE KADAR ZAMAN GECMESİ GEREKİYO VE BABAMIN KENDİ ADINA AİT 1 DURAK VE 1 OTOBÜSÜ VAR BU MAL VARLIKLARINI ELİNDEN ALIRLARMI BORÇLAR ÖDENMEZSE VEYA DİĞER ORTAKLARDAN BORÇLA BU KİŞİNİN HERHANGİ BİR BAGLANTISI YOKTUR GİBİ BİR YAZI ALSAK BORÇDAN KURTULABİLİYORMUYUZ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Not: Lütfen başlık açmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz. Forum'da büyük harflerle başlık ve mesaj içeriği yazmak yasaktır.

Sayın Formdaş
Sizinde bildiğiniz gibi A.Ş 'lerde ortaklar koyduğu sermaye ile sorumludurlar.Yanlız Yönetim Kurulundaki kişleler bu borçlardan doğrudan sorumludurlar.Eğer babanız ortak ise hissesi oranında yani %10.Eğer Yönetim Kurulunda ise Kanun önce Şirkete gider şirkette tahsil edecek birşey bulamazsa Yönetim Kurulundaki kişilerin mal varlığından şirketin borçlarını tahsil etmeye çalışır. Diyelimki Babanız Yönetim kurulunda ve şirkete icra geliyor ve arsa araba v.b gayrimenkuller satış veya satış gibi gösterilirse bu işte muvazza aranır ve haciz işlemi yapılır.Eğer şirketin adına herhangi bir icra,alacak ve takip işi başlatılmadan satış işlemi yapılmışsa sorun olmaz.

Ynt: A.Ş. lerin İflas Durumu!

Eğer AŞ de sadece ortaksa. Hiç bir sorumluluğu yoktur (kişisel olarak) Sadece sermayesi ile sınırlıdır.
AŞ yönetim kurulu üyeleri de kamu borçlarından sorumludur. 3, Şahıs yani ticari borçlardan şahsi olarak sorumlu değillerdir.