Açıktan ödemeler

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
şirket personel maaşlarını öderken resmi kısmızı bankadan yatırıyor ama muhasebeci arkadaşmız gayri resmi kısmı için yapılan ödemelere tahsilat makbuzu düzenleyip işçilere imzalatmış ve o ödediği parayıda her ay ortaklara ödemiş gibi gösterip fişini dosyaya takmış ayrıca işten ayrılan personellerinde hem resmi kıdem ve ihbarları imzalanmış hemde ikinci bir gayri resmi kısmı imzalatılıp ortaklara çıkılıp fişin arkasına takılıp dosyaya yerleştirilmiş sizce bu mantıklı mı zira kendi kendini ele vermek değil midir bu?elbette tamamını resmi ödemeli işveren ama gayri resmi ödemelerde hep direk kayda alınıp ortaklara çıkılmış bunları yok etmek lazım değil mi?
 
Ynt: Açıktan ödemeler

Bu sorunuza malasef cevap veremiyoruz. Ancak tepkimi ifade ediyorum.
iyiymiş :)
 
Ynt: Açıktan ödemeler

bende biliyorum hoş bir durum değil ancak hep bu şekilde uygulama olmuş hala da devam ediyor ne yapmak lazım
 
Ynt: Açıktan ödemeler

olay gayet kolay 10.000 tl açıktan 5 personele ödeme yapılıyor
131 borçlu bay a 2.000 5.işçi

131 1.500 1.işçi

131 1.500 2.işçi

131 2.500 3.,iç,

131 2.500 4.işçi

100 alacaklı kasa 10.000 ti

ve fişin arkaısnda işçilerin bu tutar karşılığı imzaladığı tediye makbuzu var her ay maaş ödemelerinin açık kısmı bu şekilde sizce bu caiz mi?
 
Ynt: Açıktan ödemeler

madem açıktan ödeme yapıyorsunuz personele, bu durumda aradaki farkı direkt ortaklara ödenmiş gösterirsiniz ancak makbuz arkasındaki personel ödeme listesiyle de kendi kendinizi ele veriyorsunuz..O hesabı ayrı yerde tutun o halde..Bir de tabi her ay bu şekilde yapılıyorsa 131 in durumu nedir ona bakmak gerek..Özellikle yTTK ile birlikte bu hesabı kullanmanızda sıkıntı olacaktır..

Kolay gelsin..
 
Ynt: Açıktan ödemeler

Ne kadar iyi niyetli mükellefler var, ileride bu firmayı inceleyecek Vergi Müfettişi hiç yorulmadan eliyle koymuş gibi matrah farkını bulacak,sonra da SGK Müfettişlerine bildirecek bulduğu şeyi bir de onlar ceza yazacak-:)
 
Ynt: Açıktan ödemeler

Bu işlem vergi ve sgk cezalarının yanında sahte ve muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleme kapsamına da girdiği için hapis cezasıyla da karşı karşıya kalınabilir.
 
Ynt: Açıktan ödemeler

Haklısınız Bülent Bey, belki de en kötüsü SMYİB olarak değerlendirilmesi olacak. Acaba ömrüm Türkiye'deki şirketlerin kayıt içine girdiğini, en azından kayıt dışı faaliyet ve ödemelerin normal karşılanmadığını görmeye yetecek mi?
 
Ynt: Açıktan ödemeler

hiç sanmıyorum sayın karakaya şimdilik kara kayalıkların arasında karanlıktayız tüneldeki ışığı görmemize daha çok var
 
Üst