Adres Değişikliği Hakkında...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YESİM549
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrb arkadaşlar şimdi bir mükellefimiz var adres nakli yaptı fakat adreste yanlışlık olmuş yoklama memuru adrese gittiğinde mükellefi bulamamış.Daha sonra 2.dilekçeyi verdik oda yanlış olmuş ve malesef 3. dilekçedede memur tespit yapamamış şimdi biz 4.dilekçeyi vereceğimiz için memur il genelinde duyuru yapılabilir dedi ben bunun ne olduğunu anlamadım ve nasıl bir dilekçe yazmam uygun olur yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

Ynt: Adres değişikliği hakkında...

Selamlar
Açıklamanız biraz eksik kalmış.Anlamadığım husus şu:Memur adresi buluyor ama mükellefemi ulaşamıyor yoksa adresi mi bulamıyor.Verdiğiniz dilekçeler neden yanlış. Adresi mi yanlış yazıyorsunuz.Adresi tam yazamıyorsanız belediyeye gidin,görünen tam adresi alın.Dilekçenizi verin,memurla randevulaşın, memuru alıp siz götürün.Mükellefte işyerinde beklesin artık yapacak birşey yok.Tespit yapılamamasının tam sebebini yazarsanız dilekçe içeriği konusunda daha fazla yardımcı olabiliriz.Saygılar.

http://www.gib.gov.tr/dilekce/dilekce.html

Aynı vergi dairesi ise bu dilekçeyi kullanabilirsiniz.
Farklı vergi dairesi ise, işe başlama/bırakma formu düzenleyiniz.

Mükellefiniz yerinde durmuyordur.
Yapacağınız sözleşmenizi, vekaletinizi, evraklarınızı alıp, memurun yanına gidip/vergi dairesine yoklamayı sizin tutmanız.
Yada memuru sabah alıp/işyerine sizin bizzat getirmeniz gerekir.

Yoklama memuru adresi bulamamış ilk dilekçede 2.dilekçedede bulamamış yani bizim bu 2 dilekçedede yanlış adres yazılmış.Fakat 3.dilekçede adres doğru mükellef kesin konuştu adresin doğruluğu hakkında ama yinede memur adreste yok dedi yani tekrar dilekçe istiyor.

Sayın twolf yardım edicekmisiniz? Şimdiden teşekkürler...

Mükellefin adresi doğru biliyor olması yetmez.Belediye tarafından yapılan adres düzenlemelerinde genelde bundan mükellefin haberi olmaz.Siz en güzeli adresi tam olarak öğrenin (bitişik komşudan veya belediyeden,hiçbiri olmadı ise mükellefin beyanını baz alın) Eğer belirttiğiniz dilekçede adres doğru ise mükellefinizle konuşun işyerinde beklesin,sizde sabah 8:30 vergi dairesinde olun yoklama memurlarını çıkmadan yakalayın,ilgili memurla görüşerek işyerine beraber gitmeyi teklif edin,veya onun belirleyeceği uygun bir saatte randevulaşın.Gerekirse mükellefte gelsin birlikte memuru alın,işyerine gidin.Veya Sn.Zindan'ın dediği gibi gerekli evraklarla yoklamayı siz tutmaya çalışın.Ama bu çok düşük ihtimal,memur bunu kabul etmeyebilir.En uygunu memuru alıp (mükellefle) bizzat işyerine götürmek olacaktır.Saygılar

Ynt: Adres Değişikliği Hakkında...

Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için..

Ynt: Adres Değişikliği Hakkında...

Rica ederim,gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.Saygılar.