Akreditif hesaplar hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Akreditif hesaplar hk.

Nasıl verilen birşey yok ki?

Akreditif açmak ne demek?. alacağınız malın bedelini bankaya yatırıyorsunuz demek değilmi?

Akreditif açmak demek ; banka ile anlaşılması ve anlaşılan tutar üzerinden belirli bir komisyon ödemek. akreditif tutarı ocak yada şubat ayında ödenecek. soruyu eksik sordum galiba

Tamam sizin söylediğiniz "küşat" veya " avi" . Henüz bir ödeme yapılmadı. O zaman NH ta takip edebilrsiniz.
Yahut da excell de izlersiniz transfer yapıldığı zaman muhasebe kaydı yapılır.

Teşekkürler nizam bey. excelde değilde programda NH larda takip edeceğim.

Bu konuyla ilgili benimde bir sorum olacaktı ithalat yaptığımız firma yabancı fakat burdaki temsilcileri bize fatura kesiyor ve banka avalli çalışıyorlar.Mallar geldikten sonra banka aval poliçesi veriyor ve bu firma cari hesaplarını kapatıyor ama poliçenin ödemesi 2011 de gerçekleşecek.Mallar geldiği için ben bütün masraflarıyla birlikte 159 dan 150 hesaba aktardım fakat banka avalini 300 krediler hesabında göstermek zorundamıyım?muhasebe kayıtları naıl olmak zorunda

Bankanın poliçeye aval vermesi sizin adınıza satıcıya kefil olması demektir. Önce fatura tutarı kadar satıcıyı alacaklandırmanız gerek. Avalli poliçeyi borç senedi olarak kayıtlara alın. Ödendiğinde, ödeme şekline göre (kredili veya sizin banka hesabınızdan) kayıt yapın.
159 B / 320 A , 320 B / 321 A, 321 B /102 A veya 321 B/ 300 A