**Aldığınız stajyer ücreti**

Bir aylık stajyer ücretiniz ne kadar??

  • 0 :(

    Kullanılan: 0 0.0%
  • 1-300 tl

    Kullanılan: 0 0.0%
  • 300-500 tl

    Kullanılan: 0 0.0%
  • 750- üstü

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1
Ynt: **aldığınız stajyer ücreti**

evet bağımlı olarak çalışıyorum, 1 yıl doldu
 
Ynt: **aldığınız stajyer ücreti**

evet bende arkadaşa katılıyorum. Stajyer olmanız iş yeriniz açısından sadece evrak kısmında alakalı. Ben staja başlamayı kazandığımda işten ayrılmıştım. İş görüşmelerimde bunu konuştum ancak nedeni bazı firmaların SM ile çalışmasıydı. Ben onların yanında staj yapamayacağım için konuşmuştum.
İşe başladım stajımı başlattım. Ama stajyer olarak değil muhasebeci olarak işe başladım. ( Bu arada stajım bitti yeterliliğe giriyorum. Halen aynı firmadayım. )
Maaşımı ya da başka bir şeyi etkilemedi benim staj da yapacak olmam.
Gördüğüm kadarıyla işi bilmeyen arkadaşlar staj yeri bulmada zorlanıyor. Maaş almadan, ssk sını kendi ödeyerek çalışıyor. Bu da odanın eksiği . HEr SMMM ye stajyer çalıştırma zorunluluğu getirse bunlar yaşanmaz.
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

her smmm e öyle bişey getirsen o iş olmaz... mükellefi 100 ü aşan smmm lere yada bunun gibi kademeli olarak düzenlemek gerekir.. yoksa her smmm bunu karşılamayabilir
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

ugur6666 ' Alıntı:
her smmm e öyle bişey getirsen o iş olmaz... mükellefi 100 ü aşan smmm lere yada bunun gibi kademeli olarak düzenlemek gerekir.. yoksa her smmm bunu karşılamayabilir

Her SMMM evet, yanlış tabir olmuş. Büro sahibi her SMMM ye mükellef sayısına uygun stajyer çalıştırma zorunluluğu getirilmeli dersek sanırım daha doğru olacak.
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

Kıstas ne olacak? Stajyerin ücretini kim verecek? Defter sayısına göre mi iş hacmi mi kıstas olacak? Stajyeri Meslek Mensubunun seçme şansı olacak mı yoksa oda mı gönderecek? vb...
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

maalesef arkadaşlar stajyer kelimesini kullana kullana kendimizi düşük ücrete itiyoruz

stajyer dediğimizde işverenin bakış açısı değişiyor

ama ben bunu kimseye anlatamıyorum

aday müşavir desek şuna

stajyer dersek stajyer muamelesi görürüz kimseye kızmayalım
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

selam,

daha önce başka bir başlık altında da yazmıştım.inşaat mühendisleri odası 4-5 sene öncesi üyelerinin 1.000,00 TL den aşağı bordroda gösterilemeyeceği ve çalıştırılamayacağı ile ilgili çalışma başlatmıştı şu an sonuç ne oldu bilmiyorum.odalarımızın diğer konuların yanında ücret uygulamasına önem verip kesin çözüm bulmaları gerekiyor.şu anki stajer ücretleri yarının defter tutma ücretlerine dönüşüyor.standartları kesin yerleştirmek gerekiyor.bugünlerde gümrük müşavirlikleri bile belli bir asgari ücret uygulaması ve zorunluluğu getirdi.

iyi çalışmalar
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

bencede arkadaşlar stajer deyince kendimizi küçültüyoruz.lise ya da üni.üğrenci stajı değil ki bu.insanlar bu yönden bakamıyorlar malesef ya da işlerine geliyor
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

valla yeni stajyerlerin veya stajını başlatmak için sınava girenlerin moralini bozmak istemem ama maalesef smmm olmayı kafanıza koyarak hayata atılmak neredeyse bir üniversite daha okumayı gerektiriyor. Burada açık öğretimde okuyanlardan yana bir avantaj var. Onlar genelde okurken çalışmaya başladıkları için zaten stajlarını başlatırken iyi kötü bir maaşları oluyor. Örgün öğretimden mezun olanlar ise iş arayıp, bulup, staj sınavını kazanıp stajlarını başlatmak isterlerse bazı sıkıntılarla karşılaşıyorlar(örnek sadece merkezde çalışma zorunluluğu gibi) . Staj başlatma sınavını kazanıp, staj yeri bulup stajımı yaparım diyenler ise bir kere daha düşünsünler. Maalesef hukuk bilgisi oldukça yüksek olması gereken mali müşavirlerimiz, sıra stajyer çalıştırmaya geldi mi sadece hukuğu değil insanlıklarını da bir kenara bırakıyorlar. 4 yıllık üniversite bitirmiş, iyi derecede yabancı dil bilen insanı sigara almaya göndermekten çekinmiyorlar, sigortalarını belki ödüyorlar ama maaş bekleme diyorlar. Öğle yemeği veriyorlar ya o onlara yetiyor. Fabrikada ilkokul mezunu insan işe alsanız asgari ücret verirsiniz ama mali müşavirlere bu çok geliyor. Ben ve eşim yeni 2 mali müşaviriz. stajı başlatma, stajı bitirme derken en az 3-3,5 sene geçiyor (yeni şartlarda bu 4.5 sene, oda tüm sınavları sorunsuz geçerseniz). Buradaki en büyük suçlu, stajyerlerin parasını almaktan çekinmeyen fakat hizmet sunmaya geldiğinde hiç umursamayan Türmobun. Staj bitirme dosyası için bile 450 tl para ödüyorsunuz. Her sınav için 130 tl ödüyorsunuz. Allah aşkına bu ücretlerin mantıklı bir açıklaması var mı? Sözde staj yeri bulamazsanız oda size staj yeri buluyor. gidin bakalım odanıza bulabilecekler mi staj yeri? Maalasef rant kapısına dönmüş bir sınavdan bahsediyoruz. Umarım ümidinizi kırmam ama bazen düşünüyorum, acaba önceden çalıştığım bir işim olmasa ve sınavı kazanıp iş arayıp stajımı başlatsaydım evlenebilir miydim? Yada hayat kurabilir miydim?
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

peki sizce yaygın eğitim mezunlarıyla örgüt eğitim mezunlarının aynı kefeye konması doğru mudur? ayrıca neden meslek mensuplarının çoğunluğu yeni meslek mensubu olmak isteyenlere karşı böyle bir tutum içindeler?
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

çünkğ örgün öğretim okuyanlar işi bilmiyorlar sadece teorik olarak biliyorlar birinin desteği olmadan tek başına bişey yapamıyorlar. ha bu onları farklı gördüğüm için filan değil bizim eğitim sistemimizden kaynaklanan bir şey fakat örgün öğretim okuyanların avantajı sadece düşünme fikir üretme kabiliyetlerini yorum kabiliyetlerini geliştirmiş olurlar....
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

ozaman desenize boşuna üniversite sınavına girmişiz, boşuna 4 sene okumuşuz.hatta bazı arkadaşlar4 seneyle kalmayaıp eğitimlerine devam ediyor.bu da boşuna yani sadece kattığı şey düşünme ve araştırma yeteneği ???
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

zaten böyle giderse bu meslek sadece açık öğretim mezunları ve kendi firmasında çalışıp staj yapıyor gösterenlere ait bir meslek olucak. Hiçbir üniversite mezunu üniversiteyi bitirdikten sonra 4 sene daha karın tokluğuna çalışmayı kaldıramaz. bu arada açık öğretimde okuyan arkadaşların bu savunma metodları benim çok hoşuma gidiyor; biz pratiğini biliyoruz siz teoriğini demeleri. Kimi hangi işe koyarsanız koyun eğer teorik bilgisi varsa 6 ay içinde zaten pratiğini öğrenir.
Mesleğe girişi azaltmak istiyorlar, mesleğin kalitesini yükseltmek istiyorlar ama bir taraftan her sene onbinlerce işletme iktisat mezununun üstüne yüzbinlerde aof fakültesi mezunu ekleniyor. Böyle bir durumda ne asgari ücret tarifesi kalır ne de meslek. Maalesef buna odalarda ses çıkarmıyorlar çünkü inanılmaz bir gelir kapısı haline gelmiş. Nasıl olsa meslek yasası tamamen eskilere korumak üzerine çıkarılmış bunun derdinide yeniler düşünsün diyorlar.
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

Ben bu düzene tabiri caizse '' Gemisini kurtaran kaptan '' düzeni diyorum.
Bizim meslekte tam anlamıyla bir kapitalist düzen var üstüne biraz daha yüklenirse bu iş vahşi kapitalizme kadar gider.
SM ler SMMM olmuş , AÖF liler SMMM olmuş, naylon stajla evinde patates soyan SMMM olmuş e tamam olmuş bunda yapacak bir şey varmı bana göre yok o zaman bunlara odaklanacağıma kendimi kurtarmaya odaklanırım.

Piyasa zaten bölüşülmüş piyasa yani ortada yenilerin girebileceği potansiyel bir piyasada yok, birilerinin para kazandığı bölüşülmüş bir piyasa var. Biz bu bölüşülmüş piyasadan binlerce belgeli arasından sıyrılıcaz, müşteri ellerinden gitmesin diye elerinden ne geliyorsa yapan eski belgelilerden müşteri alıcaz ve kendimize yeteri kadar müşteri bulup para kazanıcaz.
Bana göre bunu 100 kişiden 1 kişi bile başarsa ya büyük bir şanstır yada çok büyük bir başarıdır.

Ben bu şartlar yüzünden pazarlamaya yöneliyorum kendime stratejiler geliştiriyorum, insanlara gidipde ben SMMM oldum hadi defterini bana versene yada ben şunun akrabasıyım,arkadaşıyım defterini versene demektense mükelleflerin defterini tutan belgelilerle olan sorunlarını öğrenip o sorunlara çözüm olarak odaklanıp, bak hocam defterini bana verirsen bunu bunu yaparım diyorum 2011 için şimdiden zeminimi hazırlıyorum ve şuana kadar aldığım sonuçlarda tatminkar düzeyde.

Sonuç olarak kapitalizmin hüküm sürdüğü bir ülkedeyiz odalar sosyal olsalardı zaten mükellef sınırı getirirdi ama ortada bir sınır yok kısacası odalar bile gemisini kurtaran kaptan yiyin birbirinizi demeye getiriyorsa bırakalım başkalarını kendi işimize odaklanalım, başarısızlığı başkasına kolayca atmaktansa başarıya ulaşmanın yollarını bulmaya çalışalım.
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

birgün düzelecek umuduyla devam ediyorum ama sanırım hiç birşeyin düzeleceği yok.ve şahsen bunca emeğimi bırakıp devlete geçmeyi düşünmüyor değilim.hiç değilse adam gibi muamele görürüz örgün eğitim mezunları olarak ;)
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

Arkadaşlar Merhaba. Ben 2005 eylül döneminde stajımı başlattım,tam olarak 4,5 yıl oldu ve son sınavım vergiyibekliyorum, bi aksilik olmazsa ruhsatı alıyorum inşallah. şimdi çok oyalanmışın diye düşünenler olacaktır, onun için bu 4,5 senen,n hikayesini kısaca anlatmak istiyorum:

2005 şubatında örgün eğitim veren bir üniversiteden mezun oldum ve derhal dosya açtırarak staja başvurdum,sınav haziran ve staja eylül ayında başlayabildim (ilk girişimde kazandım ve mezuniyettle stajın başlaması arasındaki zaman dilimi tam olarak 6 ay! Bir avukat stajını yarılamıştı yani..)Stajımın ilk üç ayında sigortamı da kendim yatırmak şartıyla büroda bulundum. daha sonra stajı dondurarak askere gittim ve bu şekilde de 5 ayım daha gitti. Askerden geldiğimde artık para kazanmak zorundaydım ve eski büromun referansıyla bir şirkette asgari ücretle başladım. Zamanla muhasebe haricindeki işlerlede ilgilendikçe, bi bakmışım hasbelkader idareci oluvermişim. bu arada iş yoğunluğundan dolayı sınavları aksattım tabi, 2008 temmuzda bitirebileceğim sınavları birbuçuk senelik gecikmeyle ancak bitirmek üzereyim.
Bütün yaşadıklarımdan sonra şunu görüyorum:
1- Bu İş beşik ulemelığı gibi babadan oğula devredilir olmuş, yüzlerce defteri olan bürolara bakın, kesin babadan kalmıştır. benim bunu aksine gördüğüm örnek yok.

2-stajın üç yıla çıkmasıyla birlikte 27-28 yaşından önce Meslek mensubu olmak mucize oldu. bu yaşa gelip hem çalışıp hem sınav vermek de kolay değil, düz hesap otuz yaş diyebilirsiniz ki, kariyere başlamak için ne kadar erken değil mi?..

3-Meslek yasamız yalnızca üstatları ve tuzu kuru eski meslek mensuplarını koruyor ne yazıkki. Biz yenilerse otuzumuza merdiven dayamış, sınavlardan, sıkıntılardan , beklemekten yorulmuş, enerjisini kaybetmiş yeni meslek mensupları ne mi olacak? Canım ne halleri varsa görsünler, bize ne!

4- Mesleğimizin avukatlık, mühendislik, mimarlık gibi organize olamamasının iki sebebi vardır:

Birincisi,evinde kayınbiraderim olurmusun programını izleyen adama üniversite mezunu olmak için fırsat tanıyan Açıköğretim sistemi (işin bilincinde olup alnının teriyle hak edenleri tenzih ediyorum)
İkincisi, stajyeri "aday meslek mensubu" olarak değil, "yolunmaya hazır kaz" olarak gören meslek organizasyonumuzdur.

Ha, Bu arada, Hukuk mezunları SMMM olabiliyor biliyorsunuzdur mutlaka. Ben de işletme Mezunuyum, Hukuk mezunu ne kadar muhasebe biliyorsa, Ben on katı Hukuk Biliyorum. O Zaman bize de avukatlık hakkı versinler, yanlış bişey var mı?

Arkadaşlar ben çok dolmuşum kusura bakmayın. Sözün sonunda bi soru var;

Bu kadar emeğe ve yorgunluğa değecek mi acaba ?
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

yazın için teşekkürler.doğru yoldayım sanırım yani daha yeni başlamışken dönmek fikrinde. :)anadolu lisesine gircem diye yırtınmışım anadolu lisesi mezunu olmuş.sonra 4 yıl üniversite, 2 yıl yükseklisans.karşılığı böyle olmamalı ve bu kendini yüksek de görmekde değil bence.gerçekçi olmak diyelim. oda herkesi aynı kefeye koyup tartıyor ayrımcı olan bazı kıstaslar olmalı
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

ST.SMMM OZ. ' Alıntı:
yazın için teşekkürler.doğru yoldayım sanırım yani daha yeni başlamışken dönmek fikrinde. :)anadolu lisesine gircem diye yırtınmışım anadolu lisesi mezunu olmuş.sonra 4 yıl üniversite, 2 yıl yükseklisans.karşılığı böyle olmamalı ve bu kendini yüksek de görmekde değil bence.gerçekçi olmak diyelim. oda herkesi aynı kefeye koyup tartıyor ayrımcı olan bazı kıstaslar olmalı

arkadaşım sanırım 2009 stajyerisin, bu durumda stajın iki yıl olması lazım. bence sen yolun çoğunu tamamlamışsın. Ben sabret ve belgeyi al derim ama söylediklerine de katılmıyor değilim. Allah kolaylık versin
 
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

2009 stajeriyim 3 yıl yani; ama yüksek lisanslı olduğum için 2 yıl.yolu yarılamaya daha var yani. ama sağol yinede :)
 
Üst