**Aldığınız stajyer ücreti**

Bir aylık stajyer ücretiniz ne kadar??

• 0 :(

Kullanılan: 0 0.0%
  • 1-300 tl

• 300-500 tl

• 750- üstü

• Kullanılan toplam oy
    1
Ynt: **Aldığınız stajyer ücreti**

Muhasebe müdür yardımcısıymış. Üstüne ben bir kademe koymuşum.

Üstatlar bırakın boş işlerle uğraşmayı. Ne örgün ne aöf nede lise, ne mezunu olursanız olun piyasada sağlam mükellefiniz varmı yada kurumsal bir firmada sağlam bir işiniz varmı piyasada işte değeriniz bu kadardır gerisi tamamen teferruat.
Eğitimmiş oymuş buymuş bunlar amaca ulaşmada araçtır ve bu araçlar ise çokkk geride kaldı, sınavlarda standartlar belirtilmiş olmuş bitmiş. Efendim kurumsallar yönetici alırken örgün okuyan alıyorlarmış iyi arkadaş alsın, benim aöf mezunu smmm arkadaşımında 22 tane LTD mükellefi var adamın aylık geliri kurumsallardaki 2-3 tane muhasebe müdürüne eşdeğer e şimdi ne olacak ?

Benim şurda stajımın bitimine 4 gün kalmışken yeterlilik sınavıma 2 ay kalmışken tek derdim mükellef bulmak ve bunu içinde elimden ne geliyorsa yapıyorum arkadaş, akraba , hatta çalıştığım şirketin tedarikçileri ,alıcıları kim varsa kelimenin tam anlamıyla saldırıyorum şu ana kadar çalıştığım şirketin 2 defteri dahil 4 tane LTD bağladım ve inşallah devamıda gelecek.
Ben 2 yıllık örgün okudum ve gerçekten çok zor şartlarda okudum üstünü aöf ile tamamladım ve gene çok zor şartlarda okudum hayatım zorluklarla geçti stajımı yaparken çalıştığım yerin iki katı maaş teklifliyle karşılaştım ancak stajımı orda yapma imkanım olmadığından geri çevirmek zorunda kaldım.
İşin Türkçesi mükellef diplomaya bakmıyor verilen hizmete , SMMM nin güvenilirliğine ve yakınlığına, bana göre en sonda aldığı ücrete bakıyor.
Şuana kadar 10 yıldır piyasa içindeyim hiçbir mükellefin, belgeliye hangi okulu bitirdin dediğini ne duydum nede gördüm.

Arkadaşlar öncelikle holden17 arkaşımın imla kurallarına ve doğru yazımlara dikkat etmesi taktirle

karşılıyorum,kendisinide tebrik ve teşekkür ediyorum ama iş yoğunluğu sebebi ile aralarda yazdığım için hatalar

olabilir(affola) lakin burada yanlış,eksik yazan ben değilim neden acaba bunun tepkisi bana geldi? cevabı gayet

basit ben yazımda 2 karekterden bahsettim örgün olup başarısız olan,aöf olup başarılı olan(kibirlenmeden

kendimi bu sınıfa sokuyorum buda en doğal hakkım).Tabiyki bunun terside çok mümkün örgün okuyup yüksek

mevkilerde dolu insan var.Ben size iki örnek verdim nedense holden17 arkadaşımız "şapkayı kafasına giydi"

savunma moduna girdi!! Sizi temin ederim ki "stonhad" ardaşımın yazısıda beni destekler nitelikte işi yapmanız

önemli kaç mükkellef smmm sinin hangi okuldan mezun olduğunu biliyor?? sorarım size kaçı biliyor?? adama ay

sonunda kendi doğradığı faturaların kdv sini söylersin sana etmediği laf kalmaz,Oxford bitirsen neye yarar,

işvereninde çok umrunda senin diploman,kişinin kendi kafasında kurguladığı bir üstünlüktür diplomanın

üzerindeki yazı.

Bana katılın veya katılmayın ama hayatın gerçekleri bu dediklerim,ister tepinin,ister sövün sistemi,ister

TÜRMOB a lanet okuyun,bazı arkadaşlar gerçeklerin farkında ekmeğinin peşinde ör:stonhad(kendisine başarılar

diliyorum,Allahın izni ile istediği iş konumuna gelecektir)bazıları ise hala kibirinden kurtulamamış bir şekilde

karşısındaki insanı küçümser biçimde konuşmaya devam ediyor,kendi kendilerine kademe yükseltip düşürüyorlar

düşünmen,okumadan yazıyorlar ne diyeyim Allah onların yolunuda açık etsin daha fazlada birşey gelmez elimden

herkez burada deyimlerini başarılarını,başarızlıklarını yazıyor bazıları tenkit ediyor,küçümsüyor. Ayıptır ya bu

forma sadece örgün mezunları üyemide,aöf okumuşları tenkit ediyorsunuz?

Sorarım size okumuş saygın bir mesleğin içinde olanlar yada girmek üzere olan insanlarsınız Ne kadar Etik

başkasının ki meslektaşlarını olan nitelikte olan insanları küçümsemeniz???

Benim anlamadığım şu; siz yazı yazmışsınız, ben de bu konuda fikrimi beyan ettim. Bu şapkayı kafaya giymek mi?

Ben üstüme falan alınmadım, zaten alınacak durumda da değilim. Ek olarak belirtmiştim; örgün ya da açık öğretimli benim umurumda bile değil.

Sizin yazınızı irdeledim sadece. Kompleksli davranışlardan yakınırken, kompleksli cümleler kurmak vs.

İş hayatı zaten kendi içinde eler kişileri. Örgün ya da açık öğretimli fark etmez. Bu düşüncenin dışına çıkmadan yorum yaptım sizin yazdıklarınıza. Aslında biliyorum ki kimsenin eleştiriye falan tahammülü yok. Eğer birini eleştirirseniz (kötü bir niyetim olmadığı çok açık bir şekilde objektif yorum yapmaya çalışarak); "sapkayı kafasına giydi" olursunuz.

Ayrıca sık kullanılan bir bahanedir; vakit darlığından dolayı ya da hızlı yazmadan dolayı imla hataları falan yapmak. Ama benim görüşüm (son mesajınızı da dikkate alarak) vakit ile ilgisi yok.

Türkçeyi düzgün kullanmasanız da bir yerlere gelebilirsiniz. Zaten oluyor da, çok önemli olmayabilir. Sadece benim takıntım. Bu konuda da daha önce yazdım forumda. Türkçenin doğru kullanılması gerektiğinden bu kadar çok bahsettiğim için, şapkamı kafama ters giyip tartışmanın devamının gelmemesini diliyorum.

Sevgili arkadaşım madem Türkçeyi bu kadar iyi inceliyorsun,beni neden Selami abinin koltuğunan oturturdun(Muhasebe müdürüm)? biraz cuvaldız yön değiştirsin nedersin?:)
Kimse kimseyede bahane ürütmek zorunda değildir burada,sadece tavsiyede bulunur okadar.Ben kimseye bahane ürütmem özellikle net ortamında tanımadığım birine nokta.

walla ek iş yapcam galiba işportacılık falan -pazardan pazara- ;D
tezgahımada işportacı stajyer smmm yazcam. ;D