Anonim Şirket Hisse Devir Vaadi Sözleşmesi Yapabilir miyiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan calamiti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi akşamlar,

Anonim şirkette hisse devri yapmak istiyoruz ancak şirket daha önce LTD idi ve AS?ye donustukten bir kac ay sonra sermaye arttirimi yaptik bu halde AS hisselerini elimizde tutma suresi 2 seneden az zaman gectiginden alis/satis kari vergiye tabi olacagindan paylar eskisi gibi birakildi.

Suan en net şekilde bu hisselerin satildigina, bedelinin alindigina, ancak alici talep ettigi zamana kadar saticinin hisseleri emaneten uzerinde tutacagina, ve bu hisseleri satamayacagina dair bir anlasma hazirlamak istiyoruz, bu konuda a.ş hisse devir vaadi sözleşmesi hazırlayıp, devrin 2 sene sonra geçerli olacağını belirtebilirmiyiz ve bu halde devre ilişkin bedelin banka aracılığı ile olması şart mıdır, bedel 2. senenin sonunda vermek koşulu ile devir vaadi sözleşmesi hazırlayabilirmiyiz. Aksi halde nasıl bir yol izlenebilir görüşlerinizi rica edeceğim.

Şimdiden görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum, bu konu alanım olmadığı için oldukça teferruatlı oldu benim için.
İyi geceler.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: Anonim Şirket Hisse Devir Vaadi Sözleşmesi Yapabilir miyiz

calamiti ' Alıntı:
İyi akşamlar,

Anonim şirkette hisse devri yapmak istiyoruz ancak şirket daha önce LTD idi ve AS?ye donustukten bir kac ay sonra sermaye arttirimi yaptik bu halde AS hisselerini elimizde tutma suresi 2 seneden az zaman gectiginden alis/satis kari vergiye tabi olacagindan paylar eskisi gibi birakildi.

Suan en net şekilde bu hisselerin satildigina, bedelinin alindigina, ancak alici talep ettigi zamana kadar saticinin hisseleri emaneten uzerinde tutacagina, ve bu hisseleri satamayacagina dair bir anlasma hazirlamak istiyoruz, bu konuda a.ş hisse devir vaadi sözleşmesi hazırlayıp, devrin 2 sene sonra geçerli olacağını belirtebilirmiyiz ve bu halde devre ilişkin bedelin banka aracılığı ile olması şart mıdır, bedel 2. senenin sonunda vermek koşulu ile devir vaadi sözleşmesi hazırlayabilirmiyiz. Aksi halde nasıl bir yol izlenebilir görüşlerinizi rica edeceğim.

Şimdiden görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum, bu konu alanım olmadığı için oldukça teferruatlı oldu benim için.
İyi geceler.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Sizinde bilgiğiniz gibi sermaye şirketlerinde alınan kararlar karar defterine işlenip Ticaret Sicilde Tescil ettirilmedikçe hüküm ifade etmez.Bu şekilde noter huzurunda yapılan vaat sözleşmelerinde iki tarafında birbirine güvenmesi lazım veya devri yapıp değer artış kazancını beyan etmek en doğru yol
yoksa Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olunur

ferhat

merhaba,
ltd.şti. için ileri tarihli ve belli şartlara bağlı hisse devir protokolü yapmak istemekteyiz. TTK'ya göre bir sıkıntı olmamasına rağmen hiç örneğine rastlamadım.
yardımcı olursanız memnun olurum.

Sizinde bilgiğiniz gibi sermaye şirketlerinde alınan kararlar karar defterine işlenip Ticaret Sicilde Tescil ettirilmedikçe hüküm ifade etmez.Bu şekilde noter huzurunda yapılan vaat sözleşmelerinde iki tarafında birbirine güvenmesi lazım veya devri yapıp değer artış kazancını beyan etmek en doğru yol
yoksa Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olunur

ferhat

Konudan biraz uzaklaşıcam ancak sormak istediğim bir durum var. LTD şirket tür değişikliğine gidip A.Ş olduktan sonra hisse devri yapılırsa, bu durumda iktisap tarihi olarak ltd şirkette ki tarih mi baz alınır ?

Sayın Arkadaşlar,

Vaad sözleşmeleri, TC yasalarına göre ancak Gayrımenkuller için mümkündür. Tapuya şerh edilerek yapılabilir ve gayrıkabil-i rücu bir işlemdir.(Geri Dönülemez). Haklar arasında yer alır. Menkul değerler için vaad sözleşmesi olmaz çünkü devir doğrudan "Zilyetlik" iledir, yani elde bulundurma. TTK'ya göre AŞ ve LTD için devir teknikleri de farklıdır ayrı.

Birleşme öncesi hisseler kuruluş, birlrşme sonrası gelen hisseler devir tarihi ile.