Ynt: Anonim Şirket Hisse Devri
Selamlar bu işlemi genel kurul yapmadan da yapabilirsiniz.Alınan kararda "ilk genel kurul yapılıncaya kadar" ibaresi kullanmanız yeterli olacağı kanaatindeyim.
Aşağıdaki örneklerin size yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
ÖNCE HİSSE DEVİR TEMLİK SENEDİ HAZIRLAYIN..
??. Ticaret Sicil Memurluğu?nda ??.. sicil sayılı dosyada kayıtlı sermayesi ??.-TL (?. Bin ) olan ?????. ANONİM ŞİRKETİ ?ndeki ortaklık hissem olan ?...-TL (?bin) ve ?. pay hisseyi bütün hukuki yükümlülükleri ile birlikte gayri kabili rücu olmak kayıt ve şartı ile ?? tarihinde BAY A?ya ?...-TL bedelle devrettim.
Devir bedelini nakden ve tamamen aldım.Adı geçen hisse üzerinde hiçbir hakkım kalmadığını ve devir alanın kendi adına kayıt ve tescil ettirmesine muvafakat ettiğimi beyan ve ikrar ederim.
DEVİR ALAN DEVİR EDEN
?????.. ?????.
AYRILAN ORTAK İÇİN İSTİFA KARARI ALIN
KARAR NO ?.
KARAR TARİHİ ?.
KARARIN KONUSU Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ve yeni atama
KATILANLAR ??
1- Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmiş olan ??. yerine T.C.uyruklu ?. ili ??ilçesi ???????.? adresinde ikamet eden ???.. ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere TTK.?nun 315.maddesi uyarınca Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına karar verilmiştir.
AYRICA YENİDEN GÖREV TAKSİMİ VE İMZA YETKİSİ BELİRLEYEBİLİRSİNİZ.
KARAR NO :
KARAR TARİHİ :
GÜNDEM : Görev taksimi ve imza yetkisi hk.
Şirket merkezinde yapılan toplantıda Yönetim Kurulu aşağıda yazılı hususlar karar altına alınmıştır.
1-) Şirket Yönetim Kurulu Başkanlığı?na ?. seçilmesine, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise ??????.seçilmelerine;
2-) ??? 5 (beş) yıl süre ile şirket kaşesi altında atacağı imzası ile şirketi her konuda temsil ve ilzam etmesine oy birliği ile karar verildi.
Ayrıca ortaklar pay defterinede gerekli kayıtları yapıyorsunuz.BU KARARLAR TESCİL İLAN EDİLECEK.
not: en son 2006 da böyle bir işlem yaptım.İnşallah değişmemiştir

Faydalı olabilmeyi umuyorum.Saygılar.