Anonim Şirkette İmza Yetkisi

accountmanager

Katkı Sunan Üye
5 kişiden 9 kişiye devredilen anonim şirkette genel kurul yapılıcak. 9 ortaktan herhangi ikisinin imzasıyla şirketin temsil yetkisinin olması isteniyor. 9 ortağın tamamı yönetim kuruluna seçilmeli midir yoksa 3 kişi seçip geri kalanlara karar ile mi imza yetkisi verilir ?

Ynt: Anonim Şirkette İmza Yetkisi

yönetim kurulu istediğine imza yetkisi verebilir. Ortak olma şartı yoktur. Ortağa da verebilir.

yönetim kurulu karar organıdır (ortak olma zorunluluğu var),
müdürlük temsil organıdır (ortak olma zorunluluğu yok)

bu nedenle asgari 3 kişi yönetime seçilip ortak ya da ortak dışı kişilere temsil yetkisi verebilirler.

sizin durumunuzda ortakların hepsini müdür seçeceksiniz yani 9 kişiye müdürlük vereceksiniz ve her hangi ikisinin imzası ile şirket temsil edilecek.

ancak bu masraflı bir durum.

saygılarımla

Müdür olmasına gerek yoktur. Müdür yardımcısı şef , sorumlu olanlar da yetkili oılabilir.

9 kişininde yönetim de olması imkansız zaten

9 kişiden üç beya beşi yönetimde olacak daha sonra yönetim kurulu kararı ile ortaklardan ikisi müşterek veya münferit imza ile müdür seçilecek .

Çıkarılacak imza sirkülerinde 9 ortağında ismine yer verilir.
Şirketi her konuda temsil etmek üzere ......... " imzaya yetkili kılınanlardan her hangi ikisinin imzasının olması gerekir" ibaresi yazılır.

Anonim şirketlerde müdür seçilmesi zorunlu değildir. Normal bir çalışana da imza yetkisi verilebilir, isteniyorsa imza yetkilerinin sınırları belirlenir.
1. derecede imza yetkilileri şu işlemleri yapabilir, 2. derecede imza yetkilileri şu işlemleri yapabilir gibi.