Anonim Şirkette Şube Müdürüne Yetki Verilmesi

Üyelik
1 May 2012
Mesajlar
3
Merhaba Arkadaşlar
Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız memnun olurum.
soru:Bir Anonim Şirketin 2 şubesi var. Bu şubelerin her birine zamanında şirket ortakları müdür olarak atanmışlar. Fakat şimdi bu şubelerin fiili olarak başlarında bulunan ortak ve yönetici olmayan 2 şahıs şirket çalışanı olarak müdür olarak atanmak ve sınırlı yetki verilmek isteniyor.
Bu durumda şirket ortağı olan müdürler müdürlükten ayrılmadan yeni müdürler nasıl atanabilir ve sınırlı yetkili kılınabilir. Bunun bir yolu var mıdır? Şirketin ortağı olan müdürler dururken şirket çalışanı olan şahıslar bu şubelere müdür yardımcısı sıfatlarıyla ve yönetim kurulundan verilecek sınırlı yetkilerle atansalar şirket müdürlerine ihtiyaç duymadan verilecek yetkileri bağımsız kullanabilirler mi?

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.
 
Ynt: Anonim Şirkette Şube Müdürüne Yetki Verilmesi

Anonim şirketlerde müdürler bilindiği gibi limited şirket müdürü gibi değildir.
Şube açılışına ve buranın temsil ve yetkilerine AŞ lerde Yönetim Kurulu karar verir.
Yönetim kurulu toplanarak eski müdürleri azil edebilir veya yerine yeni müdür atayabilir, yahut da sizin söylediğiniz gibi sınırlı yetki ile yeni müdür yardımcıları atayabilir.
Hiç bir sorun yoktur.
Temsil ile ilgili yetki verilmiş ise bunun tescil ve ilan edilmesi gerekir doğal olarak.
 
Ynt: Anonim Şirkette Şube Müdürüne Yetki Verilmesi

Bahsettiğiniz işlemi imza sirkülerinizi yenileyerek yapabilirsiniz. İmza sirkülerinde yetkileri grup grup veya isim isim ayırarak yaparsınız. 1.ve 2. Derece imza yetkilileri diyerek yapacakları işlemlerin sınırlarını belirlersiniz. Veya A, B ve C şahısları şu işlemleri, D, E ve F şahısları şu işlemleri yapmaya yetkilidir şeklinde isim isim yetkileri belirleyebilirsiniz.
 
Ynt: Anonim Şirkette Şube Müdürüne Yetki Verilmesi

Öncelikle sorum ile ilgili fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

Son bir konu var; 2 adet şubeye eskiden beri var olan ortak müdürlerin yanına 2 adet müdür yardımcısını atadık. Yönetim kurulunda kendilerine sınırlı ve saymak suretiyle yetkiler verdik. Tescil ve ilanı da yaptırdık. Bu müdür yardımcıları kendilerine verilen yetkilerle sınırlı olmak kaydıyla müdürlerin imzası olmadan (müdür yardımcılarına yetki alanlarında sözleşme yapmak, fatura ve kıymetli evrak imzalamak yetkileri verildi) tek başlarına imza atıp işlem yapabilirler mi yoksa yetkilerin içine "yetki alanlarında kendilerine verilen yetkilerle ilgili işlemleri yapmalarında tek başlarına imza atmaya yetkilidirler" şeklinde bir ibare yazmak gerekir mi? Teşekkürler.
 
Üst