Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

bertoloji ' Alıntı:
ÇOK GÜVENİLİR KAYNAK

DERSLERİ OKUYAN HOCALARDAN 2 TANESİ DAHA CEVAP KAĞITLARINI TESLİM ETMEMİŞ

EN ERKEN BENCE 1 HAFTA

Lütgen forım kurallarına uyarak küçük hatf kullanınız. Yoksa silinecek.

Amma yaptınız sizde yetti artık ;D yahu meslek hukuku hiç mi görmediniz anlamıyorum ki,hadi ben kaldım ilk seferde talihsizlik dedik.Topu topu 7 kişilik bir komisyon,zaten 4 ü ıvır zıvırdan oluşuyor 3 kişide yüksek öğretimden.Şimdi 2 si daha 3 ü daha göndermedi filan.Destekli sallayın Cool'dan ders alın biraz.....

:-\nedemek destekli sallayın yeterlilik kardeşim yaf
neden sallmak gibi bir mecburiyet hissediyor bu insanlar anlamıyorum
yani bırakın ne olacaksa olsun
biliyorsanız paylaşın ama
bilmiyosanız laf olsun diye de bişi yazmayın yani
dimi ama ?????????

Bu arada durmadan şubatta açıklanır diyen arkadaşlar okuyorum
ama nedense kimse tepki vermiyor.
Nooldu arkadaşlar acaba tepkiniz sadece banamıydı
yoksa bu hafta açıklanmayınca sizde artık şubata inanmaya mı başladınız??
8)

haklısın hilal ancak staj döneminden beri takip ederim bu forumu,bu dönem kadar ciddiyetsizlik olmamıştı.Hala öğrencilikten çıkamayanlar var.

hll ' Alıntı:
arkadaşlar mail atmıştım tesmere sınav sonuçları ne zaman açıklanır diye gelen cevap aşağıdadır...(yorumu size bırakıorum..)

gelen cevap:
Sınavın açıklanma tarihi henüz belli değildir.

Gül SAKMAK
Öğrenci İşleri şefi TESMER
Dikmen Cd.No: 562 DİKMEN/ANKARA
Tel: 4446060, 0312-4755300
Faks: 0312-4755314
www.tesmer.org.tr
e-posta: [email protected]

sana gene iyi cevap vermişler. bende mail attım tenezzül edip cevap veren yok.

iyi geceler arkadaşlar.internette gezinirken, başka bir sitede bir yazı gözüme ilişti sizinle paylaşmak istedim.

5 ? 6 Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınav Sonuçları
Ocak 14th, 2010 | Author: afsarbeyi
Geçtiğimiz yılın son smmm bitirme sınavı 5-6 Aralık 2009 tarihinde yapılmıştı. Her sınav sonrasında olduğu gibi sınav sonuçları merakla beklenmektedir, bitirme sınavının ayrı bir özelliği ise Mali Müşavir adaylarının hangi derslerden kaldığını veya geçtiğini bilmediğinden bir sonraki dönemde yapılacak olan yazılı sınava hangi derslere çalışacağı sorunudur, bu sorunun temel sebebi sınav sonuçlarının açıklanma süresi ortalama iki ay sürmektedir, yani geriye 1,5 aya yaklaşık bir süre kalmaktadır yeniden hazırlanmak için az bir süre kaldığından şikayet edilmektedir.
Fakat işin birde diğer tarafından baktığımızda, ortalama olarak sınavlara 3000 civarında aday katılmaktadır ve hepimizin bildiği üzere yeterlilik değerlendirmesi yazılı yapılmaktadır, şöyle bir hesap yapacak olursak tüm adayların tek kağıtla sınavı tamamladıkları nadirdir. Finansal Muhasebe değerlendirmesinde en az 3 kağıt kullanılmaktadır, diğer derslerde bazı arkadaşlar 3-4 sayfa teslim ettikleri oluyor.
Finansal Muhasebeden örnek verecek olursak 3000 aday x 3 kişi = 9000 kağıt yapar, yani bunların okunması uzun sürüyor. İşin espirili tarafı yala yala bitmez o kadar kağıdı. Kağıtlar okunduktan sonra merkezde toplanıyor ve ilgili memur arkadaşlar tarafından rakamlar toplanıp elde edilen veriler bilgisayara işleniyor.
Bu açıdan değerlendirdiğimizde sınav sonuçlarının açıklanma süresi normaldir.Adayın yapacağı en iyi yöntem sonuçta yaptığı soruları bilir ve az çok tahmin edebilir, tahminlerine göre kalacağını tahmin ettiği derse hazırlanabilir. Derse hazırlanmayı gereksiz görenler olabilir fakat dersten 50 alarak geçmişsek o konuda kendimizi geliştirme ihtiyacı vardır, bu şekilde bu ihtiyaç giderilebilir.
Benim görüşüm ise sınavın yapılış tarzını tamamen değiştirmek gerekir.

burak sen daha dün şafak 1 diyordun gene 1 bekleme moduna gizli ayarmı yaptın :)

sitede mevcut arkadaşların azlığını görünce cumartesi çalışan iş aşkıyla dolu bir biz varız... yada cumartesi çoğuna tatil bizim gibi gariplerde vur ensesine çalışsın :D

şafak 4 arkadaşlar. çarşamba odalara gelir. tesmerde perşembe sitesine ekler. son 2 dönemde olduğu gibi.

ugur6666 ' Alıntı:
sitede mevcut arkadaşların azlığını görünce cumartesi çalışan iş aşkıyla dolu bir biz varız... yada cumartesi çoğuna tatil bizim gibi gariplerde vur ensesine çalışsın :D
+1 galiba öyle gözüküyor :D

umarım hepimiz gönlümüze göre notlara kavuşuruz
denetim hocasının notları nasıl acaba

burakay ' Alıntı:

:) bence iyi denetimden geçersin sınavın normal geçtiyse.. geçen dönem vergi iyi değildi ama geçirmişler sağolsunlar ben geçirmezdim.. bu dönemde hukuk analiz ve maliyetten girdim.. sadece maliyetten kalabilirim çalıştıklarıma göre sorular farklıydı biraz... ama sorun değil haketmediysem kaldıysam üzülmem.. geçersemde sağolsunlar.. insan geçip geçmeyeceğini anlıyor zaten.. aslında sonuçlar herkesin kafasında belli ama bir sürpriz olurmu diye bakanlar var.. benim gibi :)

ugur6666 ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:

:) bence iyi denetimden geçersin sınavın normal geçtiyse.. geçen dönem vergi iyi değildi ama geçirmişler sağolsunlar ben geçirmezdim.. bu dönemde hukuk analiz ve maliyetten girdim.. sadece maliyetten kalabilirim çalıştıklarıma göre sorular farklıydı biraz... ama sorun değil haketmediysem kaldıysam üzülmem.. geçersemde sağolsunlar.. insan geçip geçmeyeceğini anlıyor zaten.. aslında sonuçlar herkesin kafasında belli ama bir sürpriz olurmu diye bakanlar var.. benim gibi :)

45 ler 50 ye tamamlıyorlar mı
acayip kafama takıyorum denetimi

ugur6666 ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:

günaydın herkese şafak 5...

uğur kaç bekliyodun da geçmen sürpriz oldu vergiden?

sevtug ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:

günaydın herkese şafak 5...

uğur kaç bekliyodun da geçmen sürpriz oldu vergiden?

temmuz sınavını hatırlarsan yıllara sari inşaatla ilgili bir soru vardı yanlış yapmıştım sonucunu.. birde beyanname süreleri ile ilgili soruda mali tatille ilgili kısımlarını yanlış yapmıştım diğer sorularda tam değildi sanırım hatırlamıyorum ama çok iyi değildi..
kalabilirim diyordum

burakay ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:

sen kendi puanlamanı yaparken en aşağı şu kadar alırım diyerek hesaplıyorsan 45 i 50 ye tamamlarlar.. ama fazla fazla hesaplarsan biraz zor..

45 ler 50 ye tamamlıyorlar mı
acayip kafama takıyorum denetimi

o zaman vergi dersinin hocası notları bol veriyor sonucu çıkabilirmi?

geçirmeye çalışıyor diyebiliriz.. mevzuat geniş kalan çok oluyor.. senin bişeyler bildiğini anlarsa geçiriyor..
bende bildiğimi yanlış yapmıştım