Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

sinanyucel ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
soruları görmedim diyorsun ama hesaplama verebilirsin galiba
1.soru tam kv mükellefleri ile
2.soru aciz halini kitap dili değil ama tanımı yaptım sonucuna terkin edilir yazmışım
3.soru uygulama sorusuydu
4.soru a şıkkı tam tersiyapmışım toptan 8 perakende 1 diye (inşallah hocada tersinden okur)
b şıkkında 3 tane kdv oranı doğru hangi listeye girer yazmadım
sence bundan ne çıkar?

3.soruya ne yaptığını bilmiyorum onu yok sayarsak alacağın en fazla puan 40 3.sorudan 10 bekliyorsan geçersin inşallah.
3.soruyu yaptım ama kkeg eklememişim olduğu gibi aldım yorum yaptım sigorta giderleri ay başına bölmüşüm anlayacağın çoğu kişi benle aynı yapmış on iki on üç bin gibi bir kusurat vardı

3.soru aynı cevabı vermişiz kkeg eklemedim yorum yaptım yevmiye kaydı yaptım dönemselliğe değindim 13233,33 lü bi sonuca ulaştım sanırım

yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
2.soru aciz halini kitap dili değil ama tanımı yaptım sonucuna terkin edilir yazmışım
4.soru a şıkkı tam tersiyapmışım toptan 8 perakende 1 diye (inşallah hocada tersinden okur)
sence bundan ne çıkar?

3.soruya ne yaptığını bilmiyorum onu yok sayarsak alacağın en fazla puan 40 3.sorudan 10 bekliyorsan geçersin inşallah.
3.soruyu yaptım ama kkeg eklememişim olduğu gibi aldım yorum yaptım sigorta giderleri ay başına bölmüşüm anlayacağın çoğu kişi benle aynı yapmış on iki on üç bin gibi bir kusurat vardı

Geçtin sen görürsün.En az 45 gelir 53 filan alırsan şaşırma.
vallahi geçeyim mesafe gözetmeksizin hepinize tatlı ısmarlarım

sinanyucel ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:
Ben de vergiyi çok merak ediyorum.Dediğim gibi aciz hali seni kurataracak eğer cümlelerin doğru cevaba yakınsa beni yakacak
:D seni neden yakacak o kısmı anlayamadım ???

aciz hali zor durum halidir dedim ve kişinin isteğine göre süre verilir yazdım zor durum aklıma geldi onu yazdım aciz haliyle pek alakası yok yani o yüzden yakacak beni

zeynep aysan ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
sence bundan ne çıkar?

3.soru aynı cevabı vermişiz kkeg eklemedim yorum yaptım yevmiye kaydı yaptım dönemselliğe değindim 13233,33 lü bi sonuca ulaştım sanırım
zeynep senle aynı yapmışız sadece acizden öne çıkarsın inşallah geçeriz demi :'(

zeynep aysan ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:
Ben de vergiyi çok merak ediyorum.Dediğim gibi aciz hali seni kurataracak eğer cümlelerin doğru cevaba yakınsa beni yakacak
:D seni neden yakacak o kısmı anlayamadım ???

aciz hali zor durum halidir dedim ve kişinin isteğine göre süre verilir yazdım zor durum aklıma geldi onu yazdım aciz haliyle pek alakası yok yani o yüzden yakacak beni

bu cevaba puan vereceğini sanmıyorum sinan

pardon son yazını görmedim
anladım aciz sona kaydı yani ben kitapta son anda görmüştüm oda kitabı sonuna kadar okuduğumdan aklıma öyle böyle geldi ama zaman aşımı süresince takip edilir değilde vesikaya dayanılarak terkin olur yazmısım inşallah salıya kadar açıklanır eğer kalacaksak çalışmaya başlamak lazım

bilmiyorum ama 25 puanlık soruda bir 5 gelse aşağı yukarı o anlamda da bir zor durum hali sözkonusu değilmi?

zeynep aysan ' Alıntı:
Sen geçersin.Ben Şubatta başlıcam çalışmaya
neden olmasın ben umutluyum çünki önceki sınavlara giren arkadaşlar geçemicem diyenler var ama sınav açıklandığında kendileri bile şaşrımıs kanımca biraz bol davranabilir birde bu sınavda ters sorular vardı belki puanlama gevşek olabilir

zeynep aysan ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
bilmiyorum ama 25 puanlık soruda bir 5 gelse aşağı yukarı o anlamda da bir zor durum hali sözkonusu değilmi?

5 puan verirmi ki :)
sinanyucel ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:
neden olmasın ben umutluyum çünki önceki sınavlara giren arkadaşlar geçemicem diyenler var ama sınav açıklandığında kendileri bile şaşrımıs kanımca biraz bol davranabilir birde bu sınavda ters sorular vardı belki puanlama gevşek olabilir
ok

sinanyucel ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
sence bundan ne çıkar?

adresi yazıyorum ;D ;D ;D

yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
sence bundan ne çıkar?

adresi yazıyorum ;D ;D ;D
vallahi yaz hiç üşenme :D

zeynep aysan ' Alıntı:
Sinan 4.sorunun puanlaması nasıl olur sence?
zeynep inan daha öncede yazdım ilkkez girdim puanlamada hiç bilgim yok olsa ben kendimkinde rahatlardım ama a şıkkı ve b şıkkı olarak 2 ye ayrılıyordu soru 25 puanlık olduğuna göre 12.5 12.5
yada
a şıkkına 10 b şıkkına 15 verebilirler çünkü be şıkkı 5 liste ve oran vardı açarsan her biri 1.5 puan olmalı
benim düşüncem 2. de yazdıklarım olarak geçerli.

merhaba arkadaşlar,
vergiden benimde başım dertte,sınavdan çıktığımda kesin kalıyorum diye puan bile hesaplamadım.geçenlerde kursa başladım.hoca puanımı hesaplamak istedi ben de neler yaptığımı söyledim ve bana, bu komisyon puanlaması kıt değil,benim kalırsın dediğim kişiler bile geçti dedi.o günden beri umutlanmaya başladım.sınav sonucunun açıklanması beni hiç ilgilendirmezken şimdi büyük bir stresle ve umutla bekliyorum.ama hala umutsuzluğum daha fazla.onların vicdanına kalmak istemezdim.
bende
1.soruyu kitaptaki anlatımla birebir yazdım.sadece bir cümleyi unuttum.(not kırılmaz tam puan diyorlar)
2.soruyu zordurum halir.acizvesikası düenlenir dedim.(aciz vesikası dediysen 10 puan alırsın diyorlar)
3.sorudan istedikleri 3 şey var dedi:a)kkeg çıkarılması
b)yanlış kayıdın farkedilip düzeltilmesi
c)2 yıl değil 365 e bölünmesi
bunlardan birini doğru yaptıysan,doğru tanımlayıp işlemi yanlış yapmış olsan bile burdan azda olsa puan gelir dedi.ben sadece kkeg çıkarma olayını doğru yaptım.konuyla ilgili sözel bilgiler doğru ama utanarak söylüyorum kaydın hatalı olduğunu farketmedim.
4.kdv oranlarında
a)tamamen doğru
b)3 oran doğru tarifeler yanlış.
bu soruda a ve b şıkkının puan değerleri verilmemiş.burdan hoca şu sonucu çıkarttı.komisyon bu soruda insiyatif kullanacak dedi.kağıdın gidişatına bakarak!
sizce bu kağıttan 50 çıkar mı?

ugur6666 ' Alıntı:
burakay ' Alıntı:
umarım hepimiz gönlümüze göre notlara kavuşuruz
denetim hocasının notları nasıl acaba

:) bence iyi denetimden geçersin sınavın normal geçtiyse.. geçen dönem vergi iyi değildi ama geçirmişler sağolsunlar ben geçirmezdim.. bu dönemde hukuk analiz ve maliyetten girdim.. sadece maliyetten kalabilirim çalıştıklarıma göre sorular farklıydı biraz... ama sorun değil haketmediysem kaldıysam üzülmem.. geçersemde sağolsunlar.. insan geçip geçmeyeceğini anlıyor zaten.. aslında sonuçlar herkesin kafasında belli ama bir sürpriz olurmu diye bakanlar var.. benim gibi :)

uğur merhaba, bende bu dönem denetim,analiz ve maliyetten girdim. Maliyetten kalıcam gibi geliyor. Dediğin gibi çalıştıklarımızdan farklıydı sorular. Vergiden de aynıyız bende geçen dönem geçmeyi beklemiyordum. Ama güzel değerlendirme yapmışlar ve 52 vermişler.
Peki, eger maliyetten kalırsan ( ki inşallah geçersin, geçeriz )hangi kaynakla çalışmayı düşünüyorsun.
Kursa gitmiyorsun sanırım.

sinanyucel ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:

ya evet ben yaşadım biliyorum. Vergi ve hukuktan ( özellikle hukuk ) her yazdığım dikkate alınmış.
Vergici hiçbirşeyden not kırmamış. Hukukcu ise kesin tamamlama yapmış. 45 ler 50 olur hikayesi yani.

sancak ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
vergiden benimde başım dertte,sınavdan çıktığımda kesin kalıyorum diye puan bile hesaplamadım.geçenlerde kursa başladım.hoca puanımı hesaplamak istedi ben de neler yaptığımı söyledim ve bana, bu komisyon puanlaması kıt değil,benim kalırsın dediğim kişiler bile geçti dedi.o günden beri umutlanmaya başladım.sınav sonucunun açıklanması beni hiç ilgilendirmezken şimdi büyük bir stresle ve umutla bekliyorum.ama hala umutsuzluğum daha fazla.onların vicdanına kalmak istemezdim.
bende
1.soruyu kitaptaki anlatımla birebir yazdım.sadece bir cümleyi unuttum.(not kırılmaz tam puan diyorlar)
2.soruyu zordurum halir.acizvesikası düenlenir dedim.(aciz vesikası dediysen 10 puan alırsın diyorlar)
3.sorudan istedikleri 3 şey var dedi:a)kkeg çıkarılması
b)yanlış kayıdın farkedilip düzeltilmesi
c)2 yıl değil 365 e bölünmesi
bunlardan birini doğru yaptıysan,doğru tanımlayıp işlemi yanlış yapmış olsan bile burdan azda olsa puan gelir dedi.ben sadece kkeg çıkarma olayını doğru yaptım.konuyla ilgili sözel bilgiler doğru ama utanarak söylüyorum kaydın hatalı olduğunu farketmedim.
4.kdv oranlarında
a)tamamen doğru
b)3 oran doğru tarifeler yanlış.
bu soruda a ve b şıkkının puan değerleri verilmemiş.burdan hoca şu sonucu çıkarttı.komisyon bu soruda insiyatif kullanacak dedi.kağıdın gidişatına bakarak!
sizce bu kağıttan 50 çıkar mı?

sancak ben 3.soruda kkeg ekledim 12 aya böldüm ama kayır yanlış ve terstir dedim