Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Birde benim korkum vergiden korkarken bu kadar birde
Vergiden geçip başka bir dersten süroriz gelmesi ....
Yani hiç ibşi bilmiyoruz neye ne kadar puan verecekler belli değil bu belirsizlik
oldukça gergin bir durum

hakankrl ' Alıntı:
Vergiden ders çalışanlar için çok şanssız bir sınav oldu. Ben zaman yetmeyecek diye vergiye hiç bakmadım hatta sınav saatine kadar elimde hukuk kitabı ile çalıştım,sınava da girip vakit kaybetmeyeyim biraz daha hukuk bakarım diyordum.Karar değiştirip girdim ve şimdi merakla bekliyorum sonucu. Eğer geçersem piyango gibi birşey olacak bana.

1.soru iş ortaklıkları eksik,
2.soru aciz vesikası, borçlarını ödeyememe gibi birşeyler yazdım, yanlış.
3.soruda ters kaydı düzelterek 14.600 ü zarara ekledim. Sigorta giderini 365 yerine 12 aya böldüm,2 aylk kısmını ekledim. KKE gideri de zarardan düşeceğime yanlışlıkla ekledim, 27.873,33 buldum.

4.soruda da a şıkkına ikisine de aynı oranı yazdım.b şıkkı 2 oran doğru,listeler yok.

Zor biliyorum ama bir ümit işte :-\

benim kağıdımla aynı
benim 2. sorum hiç yok
benim bile ümidim varken sen kesin geçersin

hilalblc ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
vergiden benimde başım dertte,sınavdan çıktığımda kesin kalıyorum diye puan bile hesaplamadım.geçenlerde kursa başladım.hoca puanımı hesaplamak istedi ben de neler yaptığımı söyledim ve bana, bu komisyon puanlaması kıt değil,benim kalırsın dediğim kişiler bile geçti dedi.o günden beri umutlanmaya başladım.sınav sonucunun açıklanması beni hiç ilgilendirmezken şimdi büyük bir stresle ve umutla bekliyorum.ama hala umutsuzluğum daha fazla.onların vicdanına kalmak istemezdim.
bende
1.soruyu kitaptaki anlatımla birebir yazdım.sadece bir cümleyi unuttum.(not kırılmaz tam puan diyorlar)
2.soruyu zordurum halir.acizvesikası düenlenir dedim.(aciz vesikası dediysen 10 puan alırsın diyorlar)
3.sorudan istedikleri 3 şey var dedi:a)kkeg çıkarılması
b)yanlış kayıdın farkedilip düzeltilmesi
c)2 yıl değil 365 e bölünmesi
bunlardan birini doğru yaptıysan,doğru tanımlayıp işlemi yanlış yapmış olsan bile burdan azda olsa puan gelir dedi.ben sadece kkeg çıkarma olayını doğru yaptım.konuyla ilgili sözel bilgiler doğru ama utanarak söylüyorum kaydın hatalı olduğunu farketmedim.
4.kdv oranlarında
a)tamamen doğru
b)3 oran doğru tarifeler yanlış.
bu soruda a ve b şıkkının puan değerleri verilmemiş.burdan hoca şu sonucu çıkarttı.komisyon bu soruda insiyatif kullanacak dedi.kağıdın gidişatına bakarak!
sizce bu kağıttan 50 çıkar mı?

hilal sağol moral verdin. umarım dediğin gibi olur.tek ders vergi benim.yani aranmayı bekliyenlerdenim.(hemde beklemeyen:((
dün hocaya sorduğumda önümüzdeki hafta sonuna doğru sonuçları öğrenirsiniz dedi.inşallah açıklanır ne olucaksa olsun kafamız rahat olsun.
bence bu kağıttan 65 bile çıkar merak etme arkadaşım geç sen vergiyi bitti gitti diğer derslerini düşün

hakankrl ' Alıntı:
Vergiden ders çalışanlar için çok şanssız bir sınav oldu. Ben zaman yetmeyecek diye vergiye hiç bakmadım hatta sınav saatine kadar elimde hukuk kitabı ile çalıştım,sınava da girip vakit kaybetmeyeyim biraz daha hukuk bakarım diyordum.Karar değiştirip girdim ve şimdi merakla bekliyorum sonucu. Eğer geçersem piyango gibi birşey olacak bana.

1.soru iş ortaklıkları eksik,
2.soru aciz vesikası, borçlarını ödeyememe gibi birşeyler yazdım, yanlış.
3.soruda ters kaydı düzelterek 14.600 ü zarara ekledim. Sigorta giderini 365 yerine 12 aya böldüm,2 aylk kısmını ekledim. KKE gideri de zarardan düşeceğime yanlışlıkla ekledim, 27.873,33 buldum.

4.soruda da a şıkkına ikisine de aynı oranı yazdım.b şıkkı 2 oran doğru,listeler yok.

Zor biliyorum ama bir ümit işte :-\

hakankrl bende ikinci soruyu sizin gibi yazdım.üç hocada aciz vesikası düzenlenir diye yazdıysan 10 puan alırsın dedi.bence yanlış şeyler yazmamışsın.

Ne demek arkadaşım moral olsun diye değil di yazdıklarım
Gerçeklerdi .. inşallah darısı başıma .....

hilalblc ' Alıntı:
Yani hiç ibşi bilmiyoruz neye ne kadar puan verecekler belli değil bu belirsizlik
oldukça gergin bir durum

hilal sorular ve cevapları belli dehanın sitesindede var.. geçip kalacağını tahmin edersin en fazla 5 puan oynar.. seninkiler hep sınırda heralde

ugur6666 ' Alıntı:
hilalblc ' Alıntı:
oldukça gergin bir durum

hilal sorular ve cevapları belli dehanın sitesindede var.. geçip kalacağını tahmin edersin en fazla 5 puan oynar.. seninkiler hep sınırda heralde

Hayır sınırda değil aslına bakarsan ancak
daha önce de defalarca yazdığım gibi hocaların neye ne kadar puan vereceğini bilemiyorsunuz arkadaşlar.
Bunu hem yaşayan arkadaşlarımdan hemde bizzat komisyondaki hocalarımdan duydum
Çünkü örneğin bir aday meslek mensubu aciz halini yapmaması çok bğyğk bşr sorun değil, ancak
KKKEG zarardan düşmeyen bir öğrenci de ruhsatı almayı haketmiyor bana göre demişti
Anlatabiliyormuyum
yani beklediğiniz puanları almayacaksınız bunu bilin...!!!!!

hilalblc ' Alıntı:
Ne demek arkadaşım moral olsun diye değil di yazdıklarım
Gerçeklerdi .. inşallah darısı başıma .....

hilal inşallah geçeriz arkadaşım.ben hatalarıma takıldığım için umutsuzlanıyorum.ama pozitif bakmak lazım.inşallah geçeriz.

Ayrıca evet var cevaplar ancak puanlama yok.Herkes kafasından bişiler yazıyor ve kimileride bunlara inanıyr.
Ama gerçekler öyle değil ne yazıkki ...
Yani vergiden 4.soru 25 puan evet ama ,
a şıkkı 12,5 b şıkkı 12,5 mu?
belki evet belki değil bunu kimse bilmiyor dimi ??
mantıken o ama b şıkkında daha fazla madde vardı ,o şıkkın daha fazla puan olması gerekiyor ama ,buna dair bil bilgi varmı?

Aynı şey tüm sınavlar içinde geçerli...
Yani soruların hepsi maddeliydi evet
ama hangi madde ne kadar puan bilen yok...
Ayrıca bazen de yaptığın bir soruda önemli anahtar kelimeyi yazmadığın için
ki puanlar ona bağlı oluyor tüm soruyu yazsan
bile o soruya "0" verildiğini yine hocalarımız söyledi.Zira itirazlardan bişi
çıkmamasıda bu nedenledir arkadaşım ,

Neyse yine felaket tellallığı yapmayayım ama ,
olan biten bu kimse kendini kandırıp boş hayallere kapılmasın diye söylüyorum.
Bu nedenle ben Vergi çalışmaya başladım.

Bir yerde aciz vesikası yazarsan 10 puan alırsın diyen arkadaşı
okudum. Lütfen 6183 e girip bi bakın aciz vesikası diye bişi yok!!!!
O ticaret hukukunda geçiyor 6183 e göre ne yazıkki yok..
Bilerek yazalım diye defalarca konuştuk
ama öyle diyen bi hocada üzgünüm ama bayaa sağlam yazmış bence

hilalblc ' Alıntı:
Ayrıca evet var cevaplar ancak puanlama yok.Herkes kafasından bişiler yazıyor ve kimileride bunlara inanıyr.
mantıken o ama b şıkkında daha fazla madde vardı ,o şıkkın daha fazla puan olması gerekiyor ama ,buna dair bil bilgi varmı?

hilal sana katılıyorum.bazı hatalar vardır ki ölümcül hata diye adlandırılır.mesela vergide bu ölümcül hatalara taviz verilmez.örnegin gelir vergisi mükelefleri gerçek ve tüzel kişilerdir dersen kağıdını komple yakar.bazı arkadaşlar sınavdan çıktıktan sonra,süper geçti kesin geçiyorum derler ama sonuçlar açıklanınca kalmışlardır.çünkü bu hataları farketmemişlerdir.ama okuyan farkeder ve ona göre değerlendirir.

sancak ' Alıntı:
hilalblc ' Alıntı:

hilal sana katılıyorum.bazı hatalar vardır ki ölümcül hata diye adlandırılır.mesela vergide bu ölümcül hatalara taviz verilmez.örnegin gelir vergisi mükelefleri gerçek ve tüzel kişilerdir dersen kağıdını komple yakar.bazı arkadaşlar sınavdan çıktıktan sonra,süper geçti kesin geçiyorum derler ama sonuçlar açıklanınca kalmışlardır.çünkü bu hataları farketmemişlerdir.ama okuyan farkeder ve ona göre değerlendirir.

Evet benimde demek istediğim bu aynen işte
Yani bir soruda mutlaka yazman gerken anahtar kelimeler var.
O kelimeleri yazmadığın zaman tüm sorun baştan sona doğru olsa da acaba 15-20 gelirmi diyen arkadaşlara söylüyorum
gelmiyor...Sadece o kelimeyi yazmadığın için sıfırı çakıyorlar
Umarım böyle bişi yaşamaz hiçbirimiz..
Teşekkür ederim sancak ;)

arkadaşlar vergiden toplu olara kaldık boşuna hesaplama yapmayın :)

hilalblc ' Alıntı:
Aynı şey tüm sınavlar içinde geçerli...
Yani soruların hepsi maddeliydi evet
ama hangi madde ne kadar puan bilen yok...
Ayrıca bazen de yaptığın bir soruda önemli anahtar kelimeyi yazmadığın için
ki puanlar ona bağlı oluyor tüm soruyu yazsan
bile o soruya "0" verildiğini yine hocalarımız söyledi.Zira itirazlardan bişi
çıkmamasıda bu nedenledir arkadaşım ,

Neyse yine felaket tellallığı yapmayayım ama ,
olan biten bu kimse kendini kandırıp boş hayallere kapılmasın diye söylüyorum.
Bu nedenle ben Vergi çalışmaya başladım.

Bir yerde aciz vesikası yazarsan 10 puan alırsın diyen arkadaşı
okudum. Lütfen 6183 e girip bi bakın aciz vesikası diye bişi yok!!!!
O ticaret hukukunda geçiyor 6183 e göre ne yazıkki yok..
Bilerek yazalım diye defalarca konuştuk
ama öyle diyen bi hocada üzgünüm ama bayaa sağlam yazmış bence

hilal aciz vesikasını ben yazdım.kanuna aciz fişi diye geçiyor kanunda. bence sen bir daha 6183 md75 'ye bak.hukuktaki aciz hali ile vergideki aciz hali farklı şeyler değil.

Bir yanım vergiden kaldım diyor diğer yanım acaba geçermiyim diyor? umut var hala :)

Soru 6183 AATHK göre aciz halini açıklayarak aczin sonuçlarını yazınız dı

Aciz Hail : 6183 e göre :Yapılan takip sonunda, borçlunun haczi caiz malı olmadığı veya bulunan malların satış bedeli borcunu karşılamadığı takdirde borçlu aciz halinde sayılır.
Yapılan takip safhalarıyla bakiye borç miktarı bir aciz fişinde gösterilerek aciz hali tespit olunur.
Aczin neticeleri
Madde 76 ? Aciz halindeki borçlu hakkında teminat ve faiz aranmadan 48'inci madde hükmü tatbik olunabilir
Alacaklı tahsil dairesi aciz halindeki borçlunun mali durumunu zamanaşımı süresi içinde devamlı olarak takip eder.

Aciz Vesikası : Alacaklı alacağının tamamını alamamış ve aciz vesikası düzenlenmesi için gerekli şartlar yerine gelmişse, icra dairesi kalan miktar için hemen bir aciz vesikası düzenleyip alacaklıya ve bir suretini de borçluya verir.

zeynep aysan ' Alıntı:
Bir yanım vergiden kaldım diyor diğer yanım acaba geçermiyim diyor? umut var hala :)

benimde belden yukarım kaldın diyor, belden aşağım geçtin diyorum , sol gözüm seyiriyor yani kaldım diyor , sağ kulağım çınlıyor yani geçtin diyor , birden sağ omuzun hopluyo kaldın diyor , burnumun ucu kaşınıyor geçtin diyor..

deliriyorum,çıldırıyorum , vucudumun her organı , kendi kafasına göre bi şeyler diyor , yani delirdin diyor.

Burdaki amaç bana göre;
Borçlar hukuku ile 6183 arasındaki ayrımı bilip bilmediğimizdi sanırım
Bizim Aciz vesikasını karıştırmış olacağımızı onlar bal gibi bilerek bu soruyu sordular
ve bizde yani büyük çoğonluğumuzda düitü buna . YAni az önce dediğime geliyor.
Bu ayırımı bilmiyorsan ordan 5 puan 10 puan alırım diye hayal etmeyin arkadaşlar.
Tabii bende bu gruptayın onuda söyliim bende aciz vesikası yazdım
ama kesin kalıcam ben vergiden :-\