Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

arkadaşlar biloançoyu ezberliycez mi,bilanço mizan ezberlenir mi sizce yoksa ben mi zorlanıyorum

SLM ARKADASLAR BENDE ARALIK SINAVINA İLK DEFA GİRECEĞİM UFAK UFAK BAŞLADIM CALIŞMAYA AMA YAZIN İNSAN ADEPTE OLAMIYOR MALESEF ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN...

YASEMEN_34 ' Alıntı:
SLM ARKADASLAR BENDE ARALIK SINAVINA İLK DEFA GİRECEĞİM UFAK UFAK BAŞLADIM CALIŞMAYA AMA YAZIN İNSAN ADEPTE OLAMIYOR MALESEF ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN...

Arkadaşım büyük harf yasak bu forumda. Kimse çizmeden yazını kendin düzelt bence...

selam

arkadaşlar sözel dersler için tavsiyeleriniz neler, yani cumartesi sınavları için :) hangi dersten başlamalı nasıl çalışmalı..

Temmuz'da ilk kez sınavlarla tanıştıktan sonra Aralık ayı için sonuçları beklemek gibi bir takıntı oluştu bende.Acaba kaç tanesinden gümledim? diye bekliyorum ve nereden başlamam gerek bilemiyorum.Şu rehavetin dağılması için sanırım en iyisi acilen sonuçların açıklanması olacak. :((

sg_48 ' Alıntı:
arkadaşlar finansal tablolar ve mali analiz dersine nalan akdoğan ve nejat tenkerin ortak yazılan kitabından çalışan varmı kitap çok ayrıntılı yazılmış ben de kursa gitmediğim kendim çalıştığım için korkuyorum ayrıntılara fazla takılıp esas yerleri atlamaktan kurs en azından çalışılması gereken konuların çerçevesini belli eder ama işte belli bile değil muğla odada açılıp açılmayacağı kursun katılım olursa açılacakmış inş açılır

bende o kıtaba calıstım fakat cok agır bı kıtap detayları cok fazla.bence fınansal tablolar analızı dersı ıcın tesmerın cıkmıs sorular kıtabı yeterlı ılla kıtap almak ıstersen ıbrahım lazol un kıtabı az detaylı ve ınce bı kıtap onu tavsıye ederım

Merhaba Arkadaslar,

Bende 2008 Mayis stajeriyim. Odanin 2009 4. donem hazirlik kursuna gidip Mart 2009 sinavina girmek niyetindeyim. Basvuru formumuda hazirladim. Ama mesajlari okudukca erken davranmamam gerektigi gibi bir kanaate kapildim. Ama diger bir yandan da bir once uzerimden bu yuk kalksin istiyorum. Deha'yi da cok ovuyorlar ama bilmiyorum ki odanin kursu daha sicak geliyor nedense bana. Haftaici Sirinevler dusunen baska arkadaslar var mi?

hakankrl ' Alıntı:
Başka bir başlıkta paylaştığım notları buraya da ekleyeyim..Lütfen elinizdeki güzel notları siz de paylaşın.Başarılar herkese

hakankrl ' Alıntı:

hakankrl ' Alıntı:

Hakan Bey finansal analiz dışındakileri indiremedim mail adresim [email protected] gönderebilirseniz sevinirim.

Allah yardımcımız olsun

Hala verimli bi şekilde çalışamıyorum :(

emirzabey arkadaşım ben başlatma ve bitirme için odanın kurslarını gidip bu işi hallettim Allaha şükür. bence odanın kursu yeterli,en iyi kursa gitsende sonuçta bu iş kendi çalışmanla olacak. hem stajdan saydıracaksın hemde fiyat avantajı var gitmeni tavsiye ederim.

Fercey siz hangi ildesiniz ?

Ben İstanbuldayım ama tam olarak beğendiğim söylenemez.Çok iyi derslerde var ama kötü olanlarda var :S

minik arkadaşım bende istanbuldayım söylediğim gibi bu sınavlar daha çok kişinin kendi çalışmasına bağlı , ben 1-2 ders dışında memnun kaldım ,fiyat olarak ciddi fark var, stajı sıkıntılı geçenlerin staj kısaltma hakkıda verdiğini düşündüğümüzde odanın kursuna gitmekte bir sakınca yok bence.

Tamam size katılıyorum.İllaki çalışmamıza bağlı.Geçen gün özele giden bir arkadaş geldi.Vergi derslerine bir kitapçık vermişler ve 50 sayfa.Bize verilen kitap 500 sayfadır, yanında bide kanunu okuyun dediler.Hatta kaynak ismide söylediler.Kafam karıştı neye çalışıcam.

Ne önerirsiniz tüm dersler hakkında? Hem kaynak hemde ders çalışma yöntemleri hakkında?

benim tavsiyem geçmiş sorular ışığında çalışman, kaynak olarak tesmerin soru cevap kitabı, kursun verdiği notlar birde bulabilirsen internet ortamından yada elden özet şeklinde notlardan çalış, bence 500 sayfalık notlarla uğraşma, sözel dersleri kesinlikle yazarak çalış.
analizden förmülleri bir araya yazarak ezberle. Kesin ifade kullnmadan kısa ve öz yorum yaz.
maliyetten odanın kursuna gidersen kesinlikle mustafa hocanın dersine gir, iyi dinle 50 cepte. fin.muhasebe de sorun olmaz hiç kaynağa gerek yok çıkmış soruları çöz yeter.

şunuda söylemeliyim ki bu sınavda şansda yanında olmalı, o kadar çalışıpta hiç bakmadığın yerden soru gelme ihtimalide var. ama o şans 5 haktan birinde mutlaka yanında olur.
bence işin zor tarafı başlatma ve staj süreci bu noktaya gelen arkadaşlar mutlaka m.m.olacak ama 1.,ama 5.sınavda.
bu sıcaklarda kursa giden ,ders çalışan tüm arkadaşlara kolay gelsin.

FERCEY ' Alıntı:
benim tavsiyem geçmiş sorular ışığında çalışman, kaynak olarak tesmerin soru cevap kitabı, kursun verdiği notlar birde bulabilirsen internet ortamından yada elden özet şeklinde notlardan çalış, bence 500 sayfalık notlarla uğraşma, sözel dersleri kesinlikle yazarak çalış.
analizden förmülleri bir araya yazarak ezberle. Kesin ifade kullnmadan kısa ve öz yorum yaz.
maliyetten odanın kursuna gidersen kesinlikle mustafa hocanın dersine gir, iyi dinle 50 cepte. fin.muhasebe de sorun olmaz hiç kaynağa gerek yok çıkmış soruları çöz yeter.

şunuda söylemeliyim ki bu sınavda şansda yanında olmalı, o kadar çalışıpta hiç bakmadığın yerden soru gelme ihtimalide var. ama o şans 5 haktan birinde mutlaka yanında olur.
bence işin zor tarafı başlatma ve staj süreci bu noktaya gelen arkadaşlar mutlaka m.m.olacak ama 1.,ama 5.sınavda.
bu sıcaklarda kursa giden ,ders çalışan tüm arkadaşlara kolay gelsin.

Allah razı olsun..Çok teşekkürler.

Ben İst. Şirinevler eğitim birimindeyim.Ve Maliyete Mustafa Hoca girmiyor.Herkes çok övüyor sizin gibi.Ama farklı bir hoca var.O da güzel anlatıyor.Neyse Maliyet biliyorum yine sorun değil.Ama vergi sorun :S ve denetim :S Çok çalışmam lazım çooookkk..

Siz verdiniz mi sınavı?

ben martta verdim hepsini, vergi gerçekten sorun kapsamı çok geniş nerden soru geleceğini kestirmek zor, bütün kanunları ezberleme şansın yok. bu durumda son 10-15 yılda soru gelen konuları belirleyerek bunları çalış, gelebilecek uygulama sorularını da belirleyerek bu dersi halledebilirsin.
denetim son iki sınavdır geçmiş yıllara nazaran daha makul ve mantıklı sorular soruyorlar
bu dersle ilgili tavsiyem bazı konuları ezberlemenin yanında, bir denetim işleminde neler yapmalıyım / yaparım düşüncesiyle çalışırsan daha kolay kavranıyor.
kolay gelsin.