Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Sağolun.. Tekrar teşekkürler.

Arkadaşlar bende aralıktaki sınava gireceğim ama henüz çalışmaya başlamadım
biliyorum çok geç kaldım artık bu hafta başlamam gerekiyor..

FERCEY ' Alıntı:
ben martta verdim hepsini, vergi gerçekten sorun kapsamı çok geniş nerden soru geleceğini kestirmek zor, bütün kanunları ezberleme şansın yok. bu durumda son 10-15 yılda soru gelen konuları belirleyerek bunları çalış, gelebilecek uygulama sorularını da belirleyerek bu dersi halledebilirsin.
denetim son iki sınavdır geçmiş yıllara nazaran daha makul ve mantıklı sorular soruyorlar
bu dersle ilgili tavsiyem bazı konuları ezberlemenin yanında, bir denetim işleminde neler yapmalıyım / yaparım düşüncesiyle çalışırsan daha kolay kavranıyor.
kolay gelsin.

inşallah Smmm olabilirz bizlerde

zerrin82 ' Alıntı:

Ne çalışsak kârdır.Bende yeni yeni başladım..

Beni bu havalar mahvetti :(

Minik ' Alıntı:
zerrin82 ' Alıntı:

aynenn arkadaşlar kendime inanamıyorum bende hala çalışmaya başlayamadım bir gün çalışıyorum ertesi gün iş çıkışı denizzzz aklıma düşüyor yazın ders çalışmak ne zormuş tüm umudumu eylüle bıraktım kurs başlıyor ozamana ama en azından meslek hukukunu çalışsam aslında hepsini çalışsam uff ufff herkes böylemi :( en güzel mart dönemine denk gelmek herhelde hem hava sıcaktan boğmuyor bahaneler bitmezzz valla halbuki lisede sabah 3 te kalkıp ders çalışırdım Allahım bize güç ver bi kendimizi disipline etsek sonrası tamam....inşallah

sg_48 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
zerrin82 ' Alıntı:

aynenn arkadaşlar kendime inanamıyorum bende hala çalışmaya başlayamadım bir gün çalışıyorum ertesi gün iş çıkışı denizzzz aklıma düşüyor yazın ders çalışmak ne zormuş tüm umudumu eylüle bıraktım kurs başlıyor ozamana ama en azından meslek hukukunu çalışsam aslında hepsini çalışsam uff ufff herkes böylemi :( en güzel mart dönemine denk gelmek herhelde hem hava sıcaktan boğmuyor bahaneler bitmezzz valla halbuki lisede sabah 3 te kalkıp ders çalışırdım Allahım bize güç ver bi kendimizi disipline etsek sonrası tamam....inşallah

Liseyi bırakın, benim staj başlatmadaki azmim olsun yeter bana :) Çok az ama verimli çalışmıştım ve ilk seferde verdim.Ama şimdi o kadar zor geliyor ki okumak, anlamak, farketmek...

Ama çalışacağız. Rabbimiz ne diyor: Kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemem...Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır :)

Ebrulimm ' Alıntı:
SF_48Ben de senin gibiyim.mArtta gireceğim,çalışmaya başlamak istiyorum ama olmuyor.İnşallah eylüldeki kurslara kendime gelirim.Son dileğin için de kocaman bir amiiin diyorum
inşallah izmire gideceksin değil mi kursa orada staja başlamada çok güzel arkadaşlarım oldu sınıfımız çok bağlıydı biribirine öğle yemeğine 20 kişi giderdik hemen hemen 17 kişi kazandı o sınıftan benim bitirmede izmir şansım yok maalesef .. muğlaya gideceğim inş derslerden yeterli verimi alabilirim ve sende izmir kurstan aynı şekilde bakalımm

minik sözgelimi lise yoksa gerçekten başalamada 3.5 saatlik yol 2 gün izmir sonra eve dönüş hava değişimi demeden çalışmak ve ilk seferde başlamayı kazanmak o azmi bi yakalasak umarım bu gücü Allah hepimize verir

sg-48 muğladan izmire kursa gidip gelmek kolay değil başlatmayı başarmışsın, bunuda başarırsın İnşallah hemşehrim.kolay gelsin

FERCEY ' Alıntı:
sg-48 muğladan izmire kursa gidip gelmek kolay değil başlatmayı başarmışsın, bunuda başarırsın İnşallah hemşehrim.kolay gelsin
teşekkür ederim fercey iyi dileklerin için inşallah bu da olur bakalımm bu sefer de muğlaya gidip geleceğim kursa kurs en azından çalışılacak yerlerin çerçevesini belirliyor siz aldınız mı ruhsatı 7/7 yapmışsınız sanırım martta hayırlı olsun inşallah siz de emeklerinizin karşılığını meslek hayatınızda alırsınız hemşerim:)

ilk girecekleri Allah kurtarsın çok fena bi durum denetimden gir diğerine diğerinden çık ötekine gir. ona göre kendinizi pikniğe gider gibi rahat düşünmeyin. 2 gün boyunca akşama kadar bu durumun tekrarlanacağını düşünerek hazırlıklı olun. kendinizi ona göre ayarlayın.

teşekkür ederim fercey iyi dileklerin için inşallah bu da olur bakalımm bu sefer de muğlaya gidip geleceğim kursa kurs en azından çalışılacak yerlerin çerçevesini belirliyor siz aldınız mı ruhsatı 7/7 yapmışsınız sanırım martta hayırlı olsun inşallah siz de emeklerinizin karşılığını meslek hayatınızda alırsınız hemşerim:)
[/quote]

evet ama belgeyi almadım daha şuan kullanmamı gerektiren bir durum yok önümüzdeki ay başvurmaya düşünüyorum.
muğladaki kurs odanın mı yoksa özelmi.

önemli olan hak sahipliğini almış olmak sizin zor kısmı atlatmışsınız odanın kursuna gideceğim özel varmı onu bilmiyorum

Fercey; belgeyi aldığınızda maliyetiyle ilgili bize de bilgi verirmisiniz?

Hayırlı uğurlu olsun, sizden rahatı yoktur şimdi :)

Arkadaşlar birrakç sorum olacak cevaplar mısınız ?

E use CD lerini tamamladınız mı ? Tamamlanmadan sınava girilmiyor mu ?

Eylül 07 de stajım bitiyorsa mutlaka ilk sınava girmek gerekiyor mu? Mart 2010 da hepsine girebilir miyim ?

stajın ne zaman bitiyor bilmiyorum ama,cd leri bitirip sertifikanı alman gerekir yoksa zaten başvuru yapamazsın yeterlilik için.İlk defa da bütün derslere girmek zorundasın.Girmezsen girmiş sayılırsın.

Selam arkadaşlar bende aralık 2009 yeterlilik sinavına ilk kez gireceğim.Odanın kursuna yazıldım 15 ağustosta başlıyo.Bende açıkçası bu güne kadar çalışamadım ve kendimi şanssız sayıyodum ama sitedeki yazıları görünce diğer arkadaşlarında benden pek farksız olmadıklarını gördüm:)

use tamamlama belgesi sınav dosyasında isteniyo ve stajın bittiği anda gelen ilk sınavda baş vursanda vurmasanda sınav hakkın girmiş gibi eksiliyo

Stajım Eylül de bitecek ama CD ler zamanında bitmedi . Stajın iptal olması ihtimali de var anladığım kadarıyla.

Tesmeri arayıp öğren durumunu. Benim stajımda Eylül 2007 de başladı 3 ay kısalınca Mayısta bitti.

Cd lerim üç beş oynasada zamanında geldi. Tesmerin sayfasından cd lerin gönderilme tarihlerini ve bitiş tarihlerini görebilirsin.