Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

shatz ' Alıntı:
sevtug ' Alıntı:
hilalblc ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:
SADIK AYDIN ' Alıntı:
sizde geniş geniş calışın vergiye o zaman ve gecinnnn atla deve değil yani vergi sınavıda

sorun bakalım sadık bey KDV GV KV VUK hakkında bilmediğim bişe varmı acaba ?? elbetteki gerektiği şekilde çalıştım.aciz hali ve oranlar ne alaka çalıştığımız konularla ? ayrıca aynı dertten bir çok yakınan arkadaş var onlardamı dar dar çalışmış acaba sorarım size?? bikere ders çalışma konusunda laf söyletmem kendime nasıl ineklediğimi en iyi annem ve kardeşlerim bilir ordan konuşması kolay...

Aynen katılıyorum sana shatz kesinlikle
Vergi Hukuku sınavı idi ancak bir tane Vergi Usul Kanunu sorusu yoktu.
Yani adı üzerinde VERGİ yaa gidipte aciz hali KDV listesi bilmezsen belki çok sıkıntı olmaz
Ama bu insan indirilemeyecek gideri bilmiyorsa , teslimi KDV doğuran halleri
vs..vs..vs.. bilmiyorsa o zaman sorundur.
Yani klasik kalın geçemeyin sınavı idi inşallah geçmişizdir.
İnşallah bende 43 beklerken 52 alan o şanslı arkadaşım gibi olurum
;D

hilal ve shatz arkadaşlarım,
diyelim ki 3-5 kişilik bir sohbet ortamındayız. konu bi şekilde döndü dolaştı vergilere geldi.ve o ortamda mali müşavir olan tek biz varız.ordakilerden birinin bize sorduğu herhangi bir mal veya hizmetin kdv oranını bilmememiz mi daha ayıp yoksa VUK'tan mesela defter tasdiki konusunu mu?? tabi ki güncel bi konu olan yani her vatandaşı ilgilendiren kdv sorusu..
o sorunun %60-70 ini yanlış yaptığım halde benim düşüncem bu dönem sorulan kdv sorusu güzeldi.
hele kaç sayılı listede olduğu sorusu daha güzeldi. çünkü hangi oranın hangi sayılı listede olması gerektiğini de bilmeliyiz artık.
sonuç olarak muhasebeyle alakası olmayan birinin aradığı gibi oran aramamız doğru değil bence.

sevgili sevtug ben bir ilçede yaşıyorum burda bir sinema bile yok nerden bileyim ben sinema oranımıdır ne haltsa :D yaw tamam ben bilmiyorum bilenlere selam olsun :D

Bak o konuda çok şanslıydım çünki o sınava girdiğimde cebimde geçmiş bir sinema bileti vardı ve sınava girmeden yaklaşık 1 saat önce bu neymiş diye bakıp yırtıp attım.

SADIK AYDIN ' Alıntı:
tembel shatz hanımefendi bize yokmu güzel temenniler

bende seni cok iyi anlamadımmı bak

temel oldugunu kabul ettirdim sana

seni döverim bak sakin durduğuma bakma ilk seninle bulamayım elimi kana de hade sus :D

bunun tembellikle alakası yok...sizin girip de geçtiğiniz dönemde demekki bildiğiniz sorular denk geldi de geçtiniz...bizim sorumlu olduğumuz kdv,ötv,vuk,aathhk...ama İcra ve iflas hukuku değil...aciz hali direk icra hukuku konusuydu...benim çalışmadığım kanun,çalışmadığım geçmiş yıl sorusu kalmadı...ama yine de ters köşe olduk...yani bir siz akıllısınız da geriye kalanlar mı tembel ???

alanon ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:
sevtug ' Alıntı:
hilalblc ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:
SADIK AYDIN ' Alıntı:
sizde geniş geniş calışın vergiye o zaman ve gecinnnn atla deve değil yani vergi sınavıda

sorun bakalım sadık bey KDV GV KV VUK hakkında bilmediğim bişe varmı acaba ?? elbetteki gerektiği şekilde çalıştım.aciz hali ve oranlar ne alaka çalıştığımız konularla ? ayrıca aynı dertten bir çok yakınan arkadaş var onlardamı dar dar çalışmış acaba sorarım size?? bikere ders çalışma konusunda laf söyletmem kendime nasıl ineklediğimi en iyi annem ve kardeşlerim bilir ordan konuşması kolay...

Aynen katılıyorum sana shatz kesinlikle
Vergi Hukuku sınavı idi ancak bir tane Vergi Usul Kanunu sorusu yoktu.
Yani adı üzerinde VERGİ yaa gidipte aciz hali KDV listesi bilmezsen belki çok sıkıntı olmaz
Ama bu insan indirilemeyecek gideri bilmiyorsa , teslimi KDV doğuran halleri
vs..vs..vs.. bilmiyorsa o zaman sorundur.
Yani klasik kalın geçemeyin sınavı idi inşallah geçmişizdir.
İnşallah bende 43 beklerken 52 alan o şanslı arkadaşım gibi olurum
;D

hilal ve shatz arkadaşlarım,
diyelim ki 3-5 kişilik bir sohbet ortamındayız. konu bi şekilde döndü dolaştı vergilere geldi.ve o ortamda mali müşavir olan tek biz varız.ordakilerden birinin bize sorduğu herhangi bir mal veya hizmetin kdv oranını bilmememiz mi daha ayıp yoksa VUK'tan mesela defter tasdiki konusunu mu?? tabi ki güncel bi konu olan yani her vatandaşı ilgilendiren kdv sorusu..
o sorunun %60-70 ini yanlış yaptığım halde benim düşüncem bu dönem sorulan kdv sorusu güzeldi.
hele kaç sayılı listede olduğu sorusu daha güzeldi. çünkü hangi oranın hangi sayılı listede olması gerektiğini de bilmeliyiz artık.
sonuç olarak muhasebeyle alakası olmayan birinin aradığı gibi oran aramamız doğru değil bence.

sevgili sevtug ben bir ilçede yaşıyorum burda bir sinema bile yok nerden bileyim ben sinema oranımıdır ne haltsa :D yaw tamam ben bilmiyorum bilenlere selam olsun :D

Bak o konuda çok şanslıydım çünki o sınava girdiğimde cebimde geçmiş bir sinema bileti vardı ve sınava girmeden yaklaşık 1 saat önce bu neymiş diye bakıp yırtıp attım.

ozaman vergi dersinden geçmenin şans olduğunu kabul ediyorsun :D

Bak şimdide elime akbil dolum fişi geçti, ondada %18 KDV yazıyor ama altına not düşmüş vergi usul kanununa tabi değildir !!! Acaba bu hangi tabloda ;D ;D

shatz ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:
shatz bizler çalışkan insanlarız zaten öyle olmaza sınavda bizi ilgilendirmezdi,sonucuda ilgilendirmezdi.öyle değil mi?komisyonun gazabı ve kendi dikkatsizliğimiz sonucu oluşan bir durum bu.
1.kvk kanundan gelme bir soru
2.aciz ammenin 75.maddesi (kötü niyet seziyorm :)
3.direk muhasebe sorusu ve oldukca tuzaklı (direk kötü niyet)
4.kdv oranları(kasten kötü niyet)

sen ne dersen doğrudur sancak beni bir teksen anlıyorsun Allah senden razı olsun tuttuğun altın olsun duaların kabul gönlün hoş olsun amiin :D :D

shatz seni anlamamdaki en büyük sebep seninle aynı ortak bir sıkıntıyı paylaşıyor olmamız..Allah sendende razı olsun.inan ki senin bu dersi vermeni çok isterim.inşallah bu dersi verirsin arkadaşım. :)

valla söylemesi ayıp kendimi övmek gibi olmasın ama gerek başlatma gerek yeterlilikte odamın birincisi oldum isteyene numara vereyim arasın artıııı ben kendimi çok zeki ve başarılı buluyorum nazar etmeyin ne olur çalışın sizinde olur vergi hariç o çalışmaktan anlamıyor nankör ders :D

150 m2 sorusunu ben biliyordum çünkü ben ymm yanında staj yaptım ve 150m2 altında olan binalar için kdv iadesi raporu yazıyordum..ama smmm yanında çalışan bunu bilemez....ya da inşaat sektöründe mükellefi yoksa bu iadesi yoksa nerden bilcek....allah aşkına takılan açıya kanuna bakıyor...

Bencede kesinlikle şans işi
Yani bende 150 m2 ye kadar ev işini
işki gün önce tesadüfen ev alan bi arkadaşımın ft sında gördüm
ama 100 yıl geçse çalışmazdım o 1 nolu listede ve %1 diye
yani tamam KDV oranını bilmemiz gerekiyor belki
ama listeyi bilmek imkansız yaa .. Yani benim mükellefim yoksa
o işi yapan ben de onunla ilgili ft kesmiyorsam
oranı bilsem neeee bilemsem neeee???
Neyse artık zaten mıh gibi çakıldı aklıma
çıkmazzzz

kan gövdeyi götürecek valla noluyo be sakin
olun biraz sınav sonuc stresinden uzaklastırdım sizi ne güzel

shatzz vallaa uzgunum ama

allah yardımcın olsun .....(anladın sen onu shatz hanımefendi)

shatz ' Alıntı:

[/quote]

%20 bilgi % 20 atış ve edebiyat kabiliyeti %60 şans. :D

nevermind ' Alıntı:
150 m2 sorusunu ben biliyordum çünkü ben ymm yanında staj yaptım ve 150m2 altında olan binalar için kdv iadesi raporu yazıyordum..ama smmm yanında çalışan bunu bilemez....ya da inşaat sektöründe mükellefi yoksa bu iadesi yoksa nerden bilcek....allah aşkına takılan açıya kanuna bakıyor...
+1
+1
+1
+1
aynennnnn

SADIK AYDIN ' Alıntı:
kan gövdeyi götürecek valla noluyo be sakin
olun biraz sınav sonuc stresinden uzaklastırdım sizi ne güzel

shatzz vallaa uzgunum ama

allah yardımcın olsun .....(anladın sen onu shatz hanımefendi)

sizden yana hiç bişeyi anlamak için çaba sarfetmiyorum sadık bey vaktim çok kıymetli :D Allah seninde yardımcın olsun amin :D

alanon ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:

%20 bilgi % 20 atış ve edebiyat kabiliyeti %60 şans. :D
[/quote]
bence burda okuyan hocaların psikolojiside büyük bir etken

nevermind ' Alıntı:

nevermind bende 150m2 sorusunu show tv ana haber bülteninde duymuştum.dikkatimi çekmişti.öyle aklımda kalmış.

sancak ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:

nevermind bende 150m2 sorusunu show tv ana haber bülteninde duymuştum.dikkatimi çekmişti.öyle aklımda kalmış.

yani işte ...allah allah yaw...bu arada tuğba ben :):):)

olay budur ya

bak güzel temennilerde bulundun hosuma gittii

tesekkurler

içimdeki ses netleşmeye başladı shatz bağlı oldugu odanın birincisiymiş ya !!!

vergiden zor gececek diyooo

üzgünüm shatzzz

önümüzdeki sınavlarda 1,5 ay kaldı nasıl olacak bilmiyorum

Bu sınavda da amortisman oranlarını ve listeyi sorarlarsa
hiiç şaşırmayacağım ... :)
Ona çalışalım bariiiiiii dev gibi listeyi :)

bana muhalif olan arkadaşlarım,
evet bilmemiz gerekiyor hemen hemen her malın kdv oranını bence.. o soruyu sınavdan hemen sonra tanıdığım bi müşavire sordum nerdeyse hepsini doğru cevapladı.
baklava maklava diye dalga geçiyosunuz ama bizim işimiz bu..
baklavanın da oranını bilmeliyiz..

SADIK AYDIN ' Alıntı:
olay budur ya

bak güzel temennilerde bulundun hosuma gittii

tesekkurler

içimdeki ses netleşmeye başladı shatz bağlı oldugu odanın birincisiymiş ya !!!

vergiden zor gececek diyooo

üzgünüm shatzzz

önümüzdeki sınavlarda 1,5 ay kaldı nasıl olacak bilmiyorum

sen ne gıcıksın(!) yawwww :):):)