Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..
Bak o konuda çok şanslıydım çünki o sınava girdiğimde cebimde geçmiş bir sinema bileti vardı ve sınava girmeden yaklaşık 1 saat önce bu neymiş diye bakıp yırtıp attım.
shatz ' Alıntı:sevtug ' Alıntı:hilalblc ' Alıntı:shatz ' Alıntı:SADIK AYDIN ' Alıntı:sizde geniş geniş calışın vergiye o zaman ve gecinnnn atla deve değil yani vergi sınavıda
sorun bakalım sadık bey KDV GV KV VUK hakkında bilmediğim bişe varmı acaba ?? elbetteki gerektiği şekilde çalıştım.aciz hali ve oranlar ne alaka çalıştığımız konularla ? ayrıca aynı dertten bir çok yakınan arkadaş var onlardamı dar dar çalışmış acaba sorarım size?? bikere ders çalışma konusunda laf söyletmem kendime nasıl ineklediğimi en iyi annem ve kardeşlerim bilir ordan konuşması kolay...
Aynen katılıyorum sana shatz kesinlikle
Vergi Hukuku sınavı idi ancak bir tane Vergi Usul Kanunu sorusu yoktu.
Yani adı üzerinde VERGİ yaa gidipte aciz hali KDV listesi bilmezsen belki çok sıkıntı olmaz
Ama bu insan indirilemeyecek gideri bilmiyorsa , teslimi KDV doğuran halleri
vs..vs..vs.. bilmiyorsa o zaman sorundur.
Yani klasik kalın geçemeyin sınavı idi inşallah geçmişizdir.
İnşallah bende 43 beklerken 52 alan o şanslı arkadaşım gibi olurum
;D
hilal ve shatz arkadaşlarım,
diyelim ki 3-5 kişilik bir sohbet ortamındayız. konu bi şekilde döndü dolaştı vergilere geldi.ve o ortamda mali müşavir olan tek biz varız.ordakilerden birinin bize sorduğu herhangi bir mal veya hizmetin kdv oranını bilmememiz mi daha ayıp yoksa VUK'tan mesela defter tasdiki konusunu mu?? tabi ki güncel bi konu olan yani her vatandaşı ilgilendiren kdv sorusu..
o sorunun %60-70 ini yanlış yaptığım halde benim düşüncem bu dönem sorulan kdv sorusu güzeldi.
hele kaç sayılı listede olduğu sorusu daha güzeldi. çünkü hangi oranın hangi sayılı listede olması gerektiğini de bilmeliyiz artık.
sonuç olarak muhasebeyle alakası olmayan birinin aradığı gibi oran aramamız doğru değil bence.
sevgili sevtug ben bir ilçede yaşıyorum burda bir sinema bile yok nerden bileyim ben sinema oranımıdır ne haltsa yaw tamam ben bilmiyorum bilenlere selam olsun
Bak o konuda çok şanslıydım çünki o sınava girdiğimde cebimde geçmiş bir sinema bileti vardı ve sınava girmeden yaklaşık 1 saat önce bu neymiş diye bakıp yırtıp attım.