arkadaşlar öncelikle yarın ki sınavlarınızda başarılar diliyorum.ben bu sınavda sadece vergi dersi için hazırlandım.tek ders ve bu sınav ikinci hakkımdı.odanın kursuna gittim.(kadıköy tesmer)hocamız, kendisi tarafından hazırlanan bir kitap verdi.sonra kurs bitti.iki ayım vardı sınava ve tek dersim vardı.sıkı bir çalışmayla bu sınavı verebileceğimi düşünüyordum.iki ayda çok iyi hazırlanacağımı düşünüyordum.başladım gelir,kurumlar,kdv ve vergi usul kanunu tüm kanun maddelerini elemeden çalıştım.inanırmısınız fatura nedir ,benzeri detayları bile çalıştım.kolay ve zor ayrımı yapmadan yeni çıkan tebliğleri,kısmi bölünme,bölünme,devir ve bunların vergilendirilmesi gibi konuları,gelir vergisinde diplamat muaflığı,ptt acentaları gibi çıkma olasılığı güç soruları bile çalıştım.ammeden çıkmışlarla çıkma olasılığı yüksek soruları kapsayacak şekilde çalıştım.odanın kendi hocası bile ammeden belirli yerleri kitabına almışken ben daha fazla konuları aldım.ama 6183 sayılı kanunun 75.maddesinden soru gelebileceğini hiç düşünemedim..... ama en büyük hatayı kdv liste ve tarifelerini atlamakta yaptım !!! beyanname düzenleme klavuzundan uygulama sorularını atlamadım.çözdüm.ve madde numaralarını atlamadan çalıştığım kdv,gelir,kurumlar ve v.uk sık sık tekrarlar yaparak pekiştirdim.istediğim not sadece elliydi.bu kadar çok çalışmaya vermeme gibi bir durum olamazdı.fakat sınava girdiğimde ve sınav sorularını gördüğümde tam bir şok ve sonrasında kabustu.elimden gelen gayreti göstememe rağmen kırk,iyi niyetle okurlarsa düşükde olsa elli alma olasılığım var.şimdi düşünüyorumda bu sınava diğer 6 dersle hazırlanan arkadaşlar var onlar ne yapsın çok büyük haksızlık değil mi bu?ben zor sorucaklarını tahminediyordum ama bu sorular zor değildi garip,tuhaf ve sıradışı sorulardı.resmen kalın dediler.arkadaşlar bu işe bir dur demek lazım.sizlerden ricam tepkimizi yazılı ve sözlü dilegetirelim.kasım 2008 sınavlarında yine bazı derslerden oldukca zor sormuşlardı çoğu kişi telefonlarla ve yazışmalarla tepkisini göstermişdi bu durumu kabuletmeyelim.şikayet edelim.ben ve çevremdeki arkadaşlar pazartesi gününden itibaren şikayetlerimizi yapacağız, sizlerde eğer böyle düşünüyorsanız LÜTFEN pazartesi gününden itibaren şikayetlerinizi yapın