Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

eşdeğer ürün miktarları;

DİMM=1.300 DİS= 1.250 GÜG=1.200

Dönemin eşdeğer; 46.800/1.300=36
37.500/1.250=30
48.600/1.200=40.5 toplamda 106,5 eder

tamamlananlar 700*106.5=74.550
önceki dönemden 38.700
DSYM 42.750
DBYM 15.600

bunun toplamıda 171.600 eder.

hocam ne kursuna gidersen git 50000 sayfalık vergi hukkundan
aciz hali ve neticeleri
kdv cetveli oranları

böyle sorular sorarlarsa sen o sınava 10 yıl çalışsan nafile.

allah ya ben yanlışlıkla 700 çarpacağıma 1300 e çarpmışım
kahretsin ya

yeterlilik ' Alıntı:
eşdeğer ürün miktarları;

DİMM=1.300 DİS= 1.250 GÜG=1.200

Dönemin eşdeğer; 46.800/1.300=36
37.500/1.250=30
48.600/1.200=40.5 toplamda 106,5 eder

tamamlananlar 700*106.5=74.550
önceki dönemden 38.700
DSYM 42.750
DBYM 15.600

bunun toplamıda 171.600 eder.

benim sonuçlarımda aynen böyle

ben tamalananı 700 yazacağıma heyecanla 1300 yazdım bunun hsaricinde

eşdeğer miktar
eşdeğer tablom
dbym
dsym
maliyetlerim tutuyor ben 2. soruyu yapmak için heyecan yapınca 1300 ile çarpmışım
ve inanın 4 kez kontrol ettim

2.soruda

ürün miktar birim fiyat ek maliyet toplam satış net satış ortak gidere göre
yağlı süt 7.500 1.25 1.125 9.375 8.250 7.110/10.000*8.250
krema 400 4.375 yok 1.750 1.750 7.110/10.000*1.750

yağlı süt =5.865,75+1.125=6.990,75/7.500=0.93
krema =1.244,25 =1.224,25/400 =3.06

ortak maliyet DİMM+DİS+GÜG olacak
EK giderde ambalaj giderlerinin toplamı olacak

yeterlilik eğer 2. soru dedğin gibiyse aynen doğru
sadece sütün birim maliyeti 3,11 olmalı

fiziki miktar yöntemi ise

kremada toplamda 360 birimde 0,90
süt toplamda 6875 birimde 1,05

çıktı

küsüratlardan olmuştur sınavdan sonra arkadaşlarda 3.11 bulmuşlardı.O kadar da olsun buraya kadar getirmişiz ;) inşallah geçtik benimde ilk soruda toplama hatalarım var ancak 50 gelsinde gerisi onların olsun.

birde benim takıldığım ilk sorudaki DBYM eşdeğeri sorusu;ben onu bu şekilde yaptım ki öyle olması gerekiyor diye düşünüyorum.

DİMM zaten payı yoktu 17.100
DİS 9.000/250 olmayacak mı ? herkes 1.300 e bölmüş
GÜG 12.600/200 olarak yaptım

görüşleriniz ???

sancak ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle yarın ki sınavlarınızda başarılar diliyorum.ben bu sınavda sadece vergi dersi için hazırlandım.tek ders ve bu sınav ikinci hakkımdı.odanın kursuna gittim.(kadıköy tesmer)hocamız, kendisi tarafından hazırlanan bir kitap verdi.sonra kurs bitti.iki ayım vardı sınava ve tek dersim vardı.sıkı bir çalışmayla bu sınavı verebileceğimi düşünüyordum.iki ayda çok iyi hazırlanacağımı düşünüyordum.başladım gelir,kurumlar,kdv ve vergi usul kanunu tüm kanun maddelerini elemeden çalıştım.inanırmısınız fatura nedir ,benzeri detayları bile çalıştım.kolay ve zor ayrımı yapmadan yeni çıkan tebliğleri,kısmi bölünme,bölünme,devir ve bunların vergilendirilmesi gibi konuları,gelir vergisinde diplamat muaflığı,ptt acentaları gibi çıkma olasılığı güç soruları bile çalıştım.ammeden çıkmışlarla çıkma olasılığı yüksek soruları kapsayacak şekilde çalıştım.odanın kendi hocası bile ammeden belirli yerleri kitabına almışken ben daha fazla konuları aldım.ama 6183 sayılı kanunun 75.maddesinden soru gelebileceğini hiç düşünemedim..... ama en büyük hatayı kdv liste ve tarifelerini atlamakta yaptım !!! beyanname düzenleme klavuzundan uygulama sorularını atlamadım.çözdüm.ve madde numaralarını atlamadan çalıştığım kdv,gelir,kurumlar ve v.uk sık sık tekrarlar yaparak pekiştirdim.istediğim not sadece elliydi.bu kadar çok çalışmaya vermeme gibi bir durum olamazdı.fakat sınava girdiğimde ve sınav sorularını gördüğümde tam bir şok ve sonrasında kabustu.elimden gelen gayreti göstememe rağmen kırk,iyi niyetle okurlarsa düşükde olsa elli alma olasılığım var.şimdi düşünüyorumda bu sınava diğer 6 dersle hazırlanan arkadaşlar var onlar ne yapsın çok büyük haksızlık değil mi bu?ben zor sorucaklarını tahminediyordum ama bu sorular zor değildi garip,tuhaf ve sıradışı sorulardı.resmen kalın dediler.arkadaşlar bu işe bir dur demek lazım.sizlerden ricam tepkimizi yazılı ve sözlü dilegetirelim.kasım 2008 sınavlarında yine bazı derslerden oldukca zor sormuşlardı çoğu kişi telefonlarla ve yazışmalarla tepkisini göstermişdi bu durumu kabuletmeyelim.şikayet edelim.ben ve çevremdeki arkadaşlar pazartesi gününden itibaren şikayetlerimizi yapacağız, sizlerde eğer böyle düşünüyorsanız LÜTFEN pazartesi gününden itibaren şikayetlerinizi yapın

bir insan ancak bukadar tıpatıp benzer bir konumda olabilir sn sancak:( bahsettiğiniz konuları su gibi yuttum hiç beklemediğim bir durumla karşı karşıya kaldım.bende sizin gibi 40-45 arası bekliyorum dediğiniz gibi iyiniyetle okurlarsa sonuç ne olur bilinmez.hepimiz için hayırlısı olsun inş.

sn shartz yarın tesmeri (ankara) arayacağım.lütfen sizde arayın vergi sınav sorularının zorluğundan sitem edin.ben ve birkaç arkadaşım arayacağız.ne kadar çok kişi ararsa o kadar etkili olu.bu bize yapılan bir haksızlık gerçekten.bu sorularla neyi değerlendirdiler anlayamadım.kasım 2008 sınavı bana göre daha kolaydı ve daha mantıklı.umarım geçersiniz.ben hiç bu duruma düşebileceğimi tahminetmiyordum onların insafına kalmamak için çok uğraştım ama olmadı..şu anda şu sorudan şu kadar puan alsam,şu sorudan acaba şu kadar puan verirler mi diye stres cekiyorum.Allah hepimize kolaylık ve sabır versin.

Aynı durumdayım. Acizliğimizi bildirelim bencede. Bu tek dersim olan vergiye 3. girişimdi. İlk girdiğim mart sınavı 6 ders verdim vergi kalsın onu sonra hallederim diye bırtaktım. Mart sınavı gayet kolaymış (bu soruları gördükten sonra) 50 alırsam geçebilirim fakat 3. soruda kkeg maatraha ekledim. Eğer bu soruyu değerlendirmeye alıp az puan kırarlarsa geçme ihtimalim var. Buna ters köşe denmezde nedir. Sorulabilecek binlerce kanundan on binlerce soru var. Eğer bu sınavda geçemesem şansıma bi daha deneyip bu işi bırakırım. Şans bu çünkü; şansımız binlerce kanun arasından insan beyninin alabileceği 100 kanun arasından sorulmasına bağlı. Bu da zayıf bi ihtimal.

Sizler gibi ben de tesmer e yazacağım. Sonuç alan olursa lütfen paylaşsın.

vpn ' Alıntı:
aciz hali ve neticeleri
kdv cetveli oranları

vpn haklısın işte ben bu yüzden tepki gösterelim diyorum.bir ymm tanıdığıma( kendisi bir üstad ) soruları söylediğimde kendisi de şaşırdı.bu sınavlarda özellikle vergi sorularına isyan etmeliyiz bence.
sınavda elimden geleni yapmaya çalıştım.ama sınav atmosferi öyle bir kötü ortam ki i insan sınavda öyle dikkatsizlikler yapıyorki yaptığı hatalara kendi bile inanamıyor.zaten soruyu hazırlayanlarda bu duruma düşürmek için bu tarz sorular hazırlıyorlar.

serne ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle yarın ki sınavlarınızda başarılar diliyorum.ben bu sınavda sadece vergi dersi için hazırlandım.tek ders ve bu sınav ikinci hakkımdı.odanın kursuna gittim.(kadıköy tesmer)hocamız, kendisi tarafından hazırlanan bir kitap verdi.sonra kurs bitti.iki ayım vardı sınava ve tek dersim vardı.sıkı bir çalışmayla bu sınavı verebileceğimi düşünüyordum.iki ayda çok iyi hazırlanacağımı düşünüyordum.başladım gelir,kurumlar,kdv ve vergi usul kanunu tüm kanun maddelerini elemeden çalıştım.inanırmısınız fatura nedir ,benzeri detayları bile çalıştım.kolay ve zor ayrımı yapmadan yeni çıkan tebliğleri,kısmi bölünme,bölünme,devir ve bunların vergilendirilmesi gibi konuları,gelir vergisinde diplamat muaflığı,ptt acentaları gibi çıkma olasılığı güç soruları bile çalıştım.ammeden çıkmışlarla çıkma olasılığı yüksek soruları kapsayacak şekilde çalıştım.odanın kendi hocası bile ammeden belirli yerleri kitabına almışken ben daha fazla konuları aldım.ama 6183 sayılı kanunun 75.maddesinden soru gelebileceğini hiç düşünemedim..... ama en büyük hatayı kdv liste ve tarifelerini atlamakta yaptım !!! beyanname düzenleme klavuzundan uygulama sorularını atlamadım.çözdüm.ve madde numaralarını atlamadan çalıştığım kdv,gelir,kurumlar ve v.uk sık sık tekrarlar yaparak pekiştirdim.istediğim not sadece elliydi.bu kadar çok çalışmaya vermeme gibi bir durum olamazdı.fakat sınava girdiğimde ve sınav sorularını gördüğümde tam bir şok ve sonrasında kabustu.elimden gelen gayreti göstememe rağmen kırk,iyi niyetle okurlarsa düşükde olsa elli alma olasılığım var.şimdi düşünüyorumda bu sınava diğer 6 dersle hazırlanan arkadaşlar var onlar ne yapsın çok büyük haksızlık değil mi bu?ben zor sorucaklarını tahminediyordum ama bu sorular zor değildi garip,tuhaf ve sıradışı sorulardı.resmen kalın dediler.arkadaşlar bu işe bir dur demek lazım.sizlerden ricam tepkimizi yazılı ve sözlü dilegetirelim.kasım 2008 sınavlarında yine bazı derslerden oldukca zor sormuşlardı çoğu kişi telefonlarla ve yazışmalarla tepkisini göstermişdi bu durumu kabuletmeyelim.şikayet edelim.ben ve çevremdeki arkadaşlar pazartesi gününden itibaren şikayetlerimizi yapacağız, sizlerde eğer böyle düşünüyorsanız LÜTFEN pazartesi gününden itibaren şikayetlerinizi yapın

bir insan ancak bukadar tıpatıp benzer bir konumda olabilir sn sancak:( bahsettiğiniz konuları su gibi yuttum hiç beklemediğim bir durumla karşı karşıya kaldım.bende sizin gibi 40-45 arası bekliyorum dediğiniz gibi iyiniyetle okurlarsa sonuç ne olur bilinmez.hepimiz için hayırlısı olsun inş.

sn shartz yarın tesmeri (ankara) arayacağım.lütfen sizde arayın vergi sınav sorularının zorluğundan sitem edin.ben ve birkaç arkadaşım arayacağız.ne kadar çok kişi ararsa o kadar etkili olu.bu bize yapılan bir haksızlık gerçekten.bu sorularla neyi değerlendirdiler anlayamadım.kasım 2008 sınavı bana göre daha kolaydı ve daha mantıklı.umarım geçersiniz.ben hiç bu duruma düşebileceğimi tahminetmiyordum onların insafına kalmamak için çok uğraştım ama olmadı..şu anda şu sorudan şu kadar puan alsam,şu sorudan acaba şu kadar puan verirler mi diye stres cekiyorum.Allah hepimize kolaylık ve sabır versin.

Aynı durumdayım. Acizliğimizi bildirelim bencede. Bu tek dersim olan vergiye 3. girişimdi. İlk girdiğim mart sınavı 6 ders verdim vergi kalsın onu sonra hallederim diye bırtaktım. Mart sınavı gayet kolaymış (bu soruları gördükten sonra) 50 alırsam geçebilirim fakat 3. soruda kkeg maatraha ekledim. Eğer bu soruyu değerlendirmeye alıp az puan kırarlarsa geçme ihtimalim var. Buna ters köşe denmezde nedir. Sorulabilecek binlerce kanundan on binlerce soru var. Eğer bu sınavda geçemesem şansıma bi daha deneyip bu işi bırakırım. Şans bu çünkü; şansımız binlerce kanun arasından insan beyninin alabileceği 100 kanun arasından sorulmasına bağlı. Bu da zayıf bi ihtimal.

Sizler gibi ben de tesmer e yazacağım. Sonuç alan olursa lütfen paylaşsın.

serne haklısınız.şikayet edersek ne kaybımız olacak ki ama en azından mart dönemi sınavına kazancımız olabilir.bende yarın arayacağım ne dediklerini size yazarım.umarım sınavı geçersiniz.

Arkadaşlar Amme Alacakları Tahsili Hakkındaki Konundandan Kanundan Sorumlumuyduk vergi sınavında ben hala bunu anlayamadım. Daha önce bu kanundan hiç sormadılar. Şimdi bu ne alaka. Benim vergi hukuku için Ankara odadan satın aldığım Eray Mercanın kitabında bu konu yok. Kitabın üstünde de SMMM yeterlilik sıvavına hazırlananlar için yazıyor.

evet ben de bunu yazacaktım şimdi. ankara smmm odasının bastığı kitap bu ve sordukları soru içinde yok , kitap güncelleştirilmiş 2009 basımı bir kitap . kitapta kdv de listelerden bahsedilmemiş .

MALİ TABLOLAR ANALİZ.SORULARI SIRASIYLA CEVAPLAMAK GEREKMEZ.SANIRIM KAĞIDIN ÜST TARAFINA GEREKSİZ YAPILAN YORUMLARA PUAN VERİLMEYECEĞİ AKSİNE PUAN KIRILACAĞI YAZDIĞINI TAHMİN EDİYORUM 4-5 TEMMUZ SINAVINDA DA BÖYLE İDİ.BEN KARIŞIK SIRALAMAYLA CEVAPLADIM VE SINAVI GEÇMİŞTİM

Valla bu durumu yetkililere bildirelim mail atalım yada ne bileyim arayalım. Mali müşavirin bilmesi gereken bir konu değil aciz hali midir ne zıkkımsa işte. Sonrasında baktım tabi nedir bu aciz hali diye internetten ve daha çok sinir oldum öğrenince. Hacizlik duruma gelen kişinin borcunu hiç ödeyecek parası yada malı olmamasıymış. Ya tamamda işin o kısmı bizi ilgilendirmezki haciz memuru yada ne bileyim avukatın işidir. O kadar çalıştım Eray Mercanın 414 sayfalık kitabını hatmettim ve olana bak. Yazıklar olsun.

vpn ' Alıntı:
aciz hali ve neticeleri
kdv cetveli oranları

Aslında vpn hocam;

Bende az soru sorulmaktan şikayetçiyim ve bir soruyu yapmadınmı 20 yada 25 puanın gidiyor. Örneğin ben 3 dersten (meslek hukuku-vergi hukuku-analiz-) sorulan sorulardan bir soruyu yapamadım.(v.hukukunda aciz hali; meslekte etik tehditler nelerdir; analiz 1.soru; hukuk ta özel dava türleri vs.) beni şuan 3 dersi değerlemeye tuttuklarında 75 yada 80 puan üzerinden değerlendirecekler... bence bu da adaletli yöntem değil.. zaten cevaplarında hepsini birebir onların istedikleri şekilde veremiyoruz.(kolay sorular hariç tabi) soruların az sorulması da bence hatalı...

ben böyle düşünüyorum.. Saygılar

S_aday ' Alıntı:
vpn ' Alıntı:
aciz hali ve neticeleri
kdv cetveli oranları

Aslında vpn hocam;

Bende az soru sorulmaktan şikayetçiyim ve bir soruyu yapmadınmı 20 yada 25 puanın gidiyor. Örneğin ben 3 dersten (meslek hukuku-vergi hukuku-analiz-) sorulan sorulardan bir soruyu yapamadım.(v.hukukunda aciz hali; meslekte etik tehditler nelerdir; analiz 1.soru; hukuk ta özel dava türleri vs.) beni şuan 3 dersi değerlemeye tuttuklarında 75 yada 80 puan üzerinden değerlendirecekler... bence bu da adaletli yöntem değil.. zaten cevaplarında hepsini birebir onların istedikleri şekilde veremiyoruz.(kolay sorular hariç tabi) soruların az sorulması da bence hatalı...

ben böyle düşünüyorum.. Saygılar

aslında daha makul sorular sorsalar soru sayısıda önemli değil.hangi konulardan sorumlu olduğumuz bile belli değil.birde benim anlamadığım sınavdan birgün önce yapılan bilgilendirme toplantıları bari sınav günü sınava girdiğimiz yere gelinde öyle yapın bu toplantıyı dahi iyi olur:)) hiç mantıklı şeyler yapmıyorlar.

sancak kardeşim,dehadaki mevlüt hoca süper.
ama sorular böyle olunca hoca napsın.
2 dönemdir vergi dersi aldım ve o kadar da çalıştım ama malesef komisyonun insafına kaldım.