elfstrl katılıyorum size.bu tarz sorularda hocaların yapabileceği birşey gerçekten yok.insafsız komisyon inşallah insaflı kağıtları okur.aslında böyle soru soracaklarsa kursa gitmenin bir anlamı yok aslında en iyisi işe girmek lazım)elfstrl ' Alıntı:sancak kardeşim,dehadaki mevlüt hoca süper.
ama sorular böyle olunca hoca napsın.
2 dönemdir vergi dersi aldım ve o kadar da çalıştım ama malesef komisyonun insafına kaldım.
soruları cevaplarken on kere yazıp siliyoruz.bizim için güç olmaz mı?sg_48 ' Alıntı:Kurşun kalemle yapılan klasik sınavın adaleti hakkında şüphelerim var. Hocaların değerlemeleri objektif yapacağını düşünmüyorum. Tukenmez kalemle olmalı sınav.
e-baris_gumus ' Alıntı:ben ilk kez girdim sınava ve vicdanlı davranmak gerekirse sorular mali müşavir adayıyım diye bir sınava tabi tutulacak kişiler için tere yağından kıl çekmek gibi birşeydi, sınav görevlilileri nazik, mola ve sınav süreleri çook makuldü 5 dersten kesin geçmeyi umuyorum ama vicdanım rahat değil çünkü sınav konularana o kadar üstü körü çalışmıştımki hiç olmazsa adımı soyadımı yazıp imzaladığım kağıda bişeyler karalayabileyim diye, tesmere şikayet etmekten bahseden arkadaşlar olmuş insaf diyorum : ;D herkeze geçmiş olsun ve sınavda istediği başarayı yakalamayan arkadaşlar huzurunuzu hiç birşey değişmeyin derim hayalleri biraz ertelemenin mahsuru olmaz ;D
e-baris_gumus ' Alıntı:ben ilk kez girdim sınava ve vicdanlı davranmak gerekirse sorular mali müşavir adayıyım diye bir sınava tabi tutulacak kişiler için tere yağından kıl çekmek gibi birşeydi, sınav görevlilileri nazik, mola ve sınav süreleri çook makuldü 5 dersten kesin geçmeyi umuyorum ama vicdanım rahat değil çünkü sınav konularana o kadar üstü körü çalışmıştımki hiç olmazsa adımı soyadımı yazıp imzaladığım kağıda bişeyler karalayabileyim diye, tesmere şikayet etmekten bahseden arkadaşlar olmuş insaf diyorum : ;D herkeze geçmiş olsun ve sınavda istediği başarayı yakalamayan arkadaşlar huzurunuzu hiç birşey değişmeyin derim hayalleri biraz ertelemenin mahsuru olmaz ;D
orfoz ' Alıntı:asliyz ' Alıntı:hakankrl ' Alıntı:Maliyet 1.soru 60 puandı.
şıkları
temmuz 2008 de bu sorunun benzerini sormuşlar sadece yöntemi ortalamaydı
orda yazdıkları puanlama
a)miktar sağmalası ve eşdeğer ürün - 15 puan
b)dbym eşdeğer birim,dönemin eşdeğer birim ve ort. eşdeğer birim - 25 puan
c)tamamlanan ve dsym maliyetleri - 20 puan
yeterlilik ' Alıntı:eşdeğer ürün miktarları;
DİMM=1.300 DİS= 1.250 GÜG=1.200
Dönemin eşdeğer; 46.800/1.300=36
37.500/1.250=30
48.600/1.200=40.5 toplamda 106,5 eder
tamamlananlar 700*106.5=74.550
önceki dönemden 38.700
DSYM 42.750
DBYM 15.600
bunun toplamıda 171.600 eder.
yeterlilik ' Alıntı:2.soruda
ürün miktar birim fiyat ek maliyet toplam satış net satış ortak gidere göre
yağlı süt 7.500 1.25 1.125 9.375 8.250 7.110/10.000*8.250
krema 400 4.375 yok 1.750 1.750 7.110/10.000*1.750
yağlı süt =5.865,75+1.125=6.990,75/7.500=0.93
krema =1.244,25 =1.224,25/400 =3.06
ortak maliyet DİMM+DİS+GÜG olacak
EK giderde ambalaj giderlerinin toplamı olacak
sedabaransel ' Alıntı:orfoz ' Alıntı:asliyz ' Alıntı:hakankrl ' Alıntı:Maliyet 1.soru 60 puandı.
şıkları
orda yazdıkları puanlama
arkadasım sorunun puanlaması yazmıyordu ki 1. sorunun başında 60 puan yazıyor o kadar
sen neye göre puanlandırdın anlayamadım
ayrıca 3 şık degil 4 şık vardı
orfoz ' Alıntı:sedabaransel ' Alıntı:orfoz ' Alıntı:asliyz ' Alıntı:hakankrl ' Alıntı:Maliyet 1.soru 60 puandı.
şıkları
orda yazdıkları puanlama
arkadasım sorunun puanlaması yazmıyordu ki 1. sorunun başında 60 puan yazıyor o kadar
sen neye göre puanlandırdın anlayamadım
ayrıca 3 şık degil 4 şık vardı
Seda Hanım zahmet edip bir üst satırı okusaydınız daha anlamlı olurdu sanırım
2008 deki puanlama örnek olsun diye yazdım