Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

zeynep aysan ' Alıntı:
Finansal gelir tablosunu yaptım 8000tl zarar buldum bilançomda 1000 ti ile tutmadı

geçen dönem finansal dan kalan çok çok az kişi,herkez yüksek not almış ama benim yevmiye maddelerinde hatalar var.karman karışık

her yev.maddesi doğru olsa toplam 60 puan . diğer puanlar nerden geliyor ki

zeynep aysan ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:
Bence o da 12,50 puan

İtiraz ettim aynı not gelmişti,ama bu dönem geçeceğim inşallah.Hemen hemen 3 sorum tam gibi.

İyi alıştınız siz :D, bu dersten beklediğinizi alamayabilirsiniz.Ben geçen dönem 60 beklerken 40 ile kaldım.Geçen dönemde tanım ve maddeler vardı.Bende sadece tanımı yapmıştım.Yarım sorulara 12,5 beklemeyin arkadaşlar.

Hukuktan bahsediyorsun dimi geçmiş dönemlerde okudum yeterlilik başkaları kalmayı beklerken geçmiş senin nasıl oldu anlamadım itiraz edicem yazmışsın etmedin mi?

zeynep aysan ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:
Bence o da 12,50 puan

İyi alıştınız siz :D, bu dersten beklediğinizi alamayabilirsiniz.Ben geçen dönem 60 beklerken 40 ile kaldım.Geçen dönemde tanım ve maddeler vardı.Bende sadece tanımı yapmıştım.Yarım sorulara 12,5 beklemeyin arkadaşlar.

Hukuktan bahsediyorsun dimi geçmiş dönemlerde okudum yeterlilik başkaları kalmayı beklerken geçmiş senin nasıl oldu anlamadım itiraz edicem yazmışsın etmedin mi?

evet benden bahsediyorsunuz..Ben hukuktan kalmayı bekliyordum hem de kesin kalırım diyordum 50 ile geçtim.. Sürpriz oldu yani. bana göre hukukcunun notu gayet iyi benim kağıttan bile 50 çıkardığına göre.

kaç bekliyordunuz ? kaç soruyu tam yapmıştınız ?

Sadece kıdem tazminatı sorusu vardı. Güncel bilgilerimle onu yaptım ama onda da eksikler vardır. Başkada tam cevap yoktu. hepsi yarım yamalak. Kaç beklemek derken o kadar kalacağımdan emindim ki. Onu bile hesaplamadım. 50 ile geçtim.
Benim ilk sınavda ( temmuz 2009 )hedefim 3 dersti aslında onlara çalışmıştım. Maliyet, meslek hukuku, finansal muhasebe.
Diğerlerine hiç bakmadım. Geçtiklerim vergi, hukuk, meslek hukuku, finansal muhasebe

Yurdakul Çaldağın kitabını almaya karar verdim.
Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Uygulamaları diye olan kitabımı almalıyım. Birde bu kitabın en son 2008 basımını gördüm internette. Bilgisi olan varsa yardım lütfen..

2008 yılı baskısını bilmiyorum ama herkez onu tavsiye ediyor.bende de o kitap var

Mart sınavına kadar süre yeterli olsa üstat H.Kamil BÜYÜKMİRZA 'nın kitabını tavsiye ederdim.İnanılmaz anlatımı ve çok zor sorularıyla muazzam bir eser.Öyle ki 2008/Mart sınavındaki efsane 3 bilinmeyenli matematiksel dağıtımı sadece o kitapta bulabilirsiniz.Zaten Türkiye'deki bütün Maliyet Muhasebesi kitaplarının tek dayanağıdır bu kitap,çok uzun,detaylı ama çok faydalı.Tek dersi kalan ve uğraşırım diyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Nursimel ' Alıntı:
Mart sınavına kadar süre yeterli olsa üstat H.Kamil BÜYÜKMİRZA 'nın kitabını tavsiye ederdim.İnanılmaz anlatımı ve çok zor sorularıyla muazzam bir eser.Öyle ki 2008/Mart sınavındaki efsane 3 bilinmeyenli matematiksel dağıtımı sadece o kitapta bulabilirsiniz.Zaten Türkiye'deki bütün Maliyet Muhasebesi kitaplarının tek dayanağıdır bu kitap,çok uzun,detaylı ama çok faydalı.Tek dersi kalan ve uğraşırım diyen arkadaşlara tavsiye ederim.

3 aylık bir süre için ağır gelir..

islam çankaya ve yurdakul çağlar ı çalışıcam.inşallah yeterli olur

Herkese Selamlar,

Mart 2010 döneminde hukukdan sınava gireceğim. Elimde Deha ve Arif Kocaman hocanın kitapları var. Nasıl bir çalışma yöntemi izlememi tavsiye edersiniz. Teşekkürler,

parkinsonsniper ' Alıntı:
Herkese Selamlar,

Mart 2010 döneminde hukukdan sınava gireceğim. Elimde Deha ve Arif Kocaman hocanın kitapları var. Nasıl bir çalışma yöntemi izlememi tavsiye edersiniz. Teşekkürler,

arif kocamandan şaşma derim .

Peki Arif hocanın kitabını 1 kez baştan sona okumam yeterli olur mu sınav için? Bakınca her satırını ezberlemek gerekiyormuş gibi geliyor

parkinsonsniper ' Alıntı:
Peki Arif hocanın kitabını 1 kez baştan sona okumam yeterli olur mu sınav için? Bakınca her satırını ezberlemek gerekiyormuş gibi geliyor

ezberlemene gerek yok, çok önemli belli başlı konular var , onları ezberlesen yeter.

borçlar hukuku ve ticaret hukuku önemli mesela

Bir kere okumak yetmez bence . Ki sınav anında en iyi bildiğimiz şeyi bile düşünüyoruz dakikalarca. Henüz zaman varken kitabı okurken aynı zmanda özet çıkarın. Daha sonra o özetlerden devamlı tekrar ederek çalışın. Tabi öncesinde çıkmış sorulara da bakıp konuların önemlilik derecelerini belirleyebilirsiniz. Hiç bir şekilde konu elemine etmeyin. Mutlaka her konudan az da olsa bilgniz olsun.

Minik ' Alıntı:
Bir kere okumak yetmez bence . Ki sınav anında en iyi bildiğimiz şeyi bile düşünüyoruz dakikalarca. Henüz zaman varken kitabı okurken aynı zmanda özet çıkarın. Daha sonra o özetlerden devamlı tekrar ederek çalışın. Tabi öncesinde çıkmış sorulara da bakıp konuların önemlilik derecelerini belirleyebilirsiniz. Hiç bir şekilde konu elemine etmeyin. Mutlaka her konudan az da olsa bilgniz olsun.

kaç bekliyorsun hukuk tan ?

Nursimel ' Alıntı:

Ben tek dersim kalacak diye düşünüyorum. Tabi sonuçlar açıklanmadan bunu söylemek çok zor.
Maliyetten korkmuyordum ve ciddiye almıyordum ama almam gerekiyormuş.
Şimdi kafaya takmaya başladım. Başlamak istiyorum ama hangi kaynakla başlamam lazım kafam karıştı. Bana lazım olan aslında yeterliliğe yönelik bir kaynak. Bazıları uygulayıcılara yönelik onlarda soru azdır diye düşünüyorum.
Oda da önceden tesmerden yurdakul hocanın kitapları geliyordu biz satıyorduk dedi.
Karar vermemde etkili oldu.

hım.... aynen bendede o kararsızlık var

İstanbul'da olan arkadaşlar için ''İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUNDA GÜNCEL UYGULAMALAR'' eğitimi 5 ocakta yapılacakmış.Resul kurt,Ali tezel gibi önemli üstadlar gelecekmiş.İstanbul'da olan arkadaşlar odanın sitesinden detaylara bakabilirler.Rezervasyon yaptırın bir an önce ;)

rüyamda vergiden 48 ile kalıyomuşumm:((