Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

nur@L ' Alıntı:
benim merak ettiğim bizim kağıtlarımızla sm lerin kağıtlarını okuyanlar aynı kişlermi olacak... bizler düşük puanlar alırken veya dersleri veremeyerek ruhsatı bir sonraki dönemlere bırakmak zorunda kalırken sm lere smmm olma hakını yılbaşı hediyesi olarak verdiklerinin farkındalarmı acaba... bizlerin kağıtlarını okurken bizlerin puanlarıyla onların puanları arasındaki farkı görerek kaç gencin bir sonraki döneme kaldığını göreceklermi acaba... biraz insaf varsa puanlamaları bol tutarlar diye düşünüyorumm....

Onlar bizim düşündüğümüzün 10/1 ni düşünselerdi zaten,meslek bu halde içler acısı halde olmazdı.

burakay ' Alıntı:
şafak 30
sayaç işliyor.
Allah hakkımızda hayırlısını versin arkadaşlar 8)

o kadar az mı kaldı :D

5 tane verebilsem değme keyfime :)

açıklanınca neler yazabileceğimizi merak etmeye başladım,
artık olan oldu da sonrası ne olacak bakalım.

hakkımızda hayırlısı,

benim merak ettiğim bizim kağıtlarımızla sm lerin kağıtlarını okuyanlar aynı kişlermi olacak... bizler düşük puanlar alırken veya dersleri veremeyerek ruhsatı bir sonraki dönemlere bırakmak zorunda kalırken sm lere smmm olma hakını yılbaşı hediyesi olarak verdiklerinin farkındalarmı acaba... bizlerin kağıtlarını okurken bizlerin puanlarıyla onların puanları arasındaki farkı görerek kaç gencin bir sonraki döneme kaldığını göreceklermi acaba... biraz insaf varsa puanlamaları bol tutarlar diye düşünüyorumm....

çok güzel yazmışsınız teşekkürler söylediklerinize katılıyorum

kaynak: ismmmo

6 aralıkta yapılan smmm analiz sınavında sorulan varlıkların karlılığı oranının formülü ismmmo'nın kaynağında
dönem karı / net aktif toplamı olarak geçiyor. Arkadaşlarımızın çoğu bunu dönem net karı / net aktif toplamı olarak yapmış.

Nasıl yani. Soruda hangisi verilmişti bunların ?

Soruda Varlıkların Karlılığını bulun diye soruyordu. ismmmo'nın Mali Analiz kitabında Varlıkların Karlılığı Oranının
formülü Dönem Karı / Net aktif toplamı olarak yazıyordu.

Aktif ve Özsermaye Verimliliği

Ortalama aktiflerin ve ortalama özsermayenin net kara bölünmesiyle bulunur. Şirket aktiflerini ve özsermayesini kullanarak ne kadar kar ettiğini gösterir. Bu rakam ne kadar yüksekse şirket için o kadar iyidir.

zaman işliyor....
şafak 29....
coming soon

finansal muhasebe dersinde bazı maddelerde 3 yevmiye kaydı vardı , bunun puanlaması nasıl olacak arkadaşlar , her madde aynı puan mı , yoksa yevmiye kaydı başına mı puan veriliyor?

zaman akıp geçse de ne yapacağımızı bilsek arada kaldık senelerdir uğraşıyoruz sonucu beklemek bu yüzden biraz daha zor....uffff.... meslek lisesi ufff.... şimdiye doktora istediğimiz bölümde ....uffff.... evetttt e.smmm.a nın dediği gibi tarji komik son....

Staja başlamanın son başvuru tarihi Tesmer sitesinde 31 Aralık yazıyordu ve bugün itiraz sonuçları açıklanmış.Demek ki son 3 gün onları çokda bağlamıyor.Bizimkide Şubatın ilk haftasına belkide 2.haftasına kalabilir :(

maliyet muhasebesi sorun bende, ankarada kurs tavsiye edecek olan arkadaşlar var mı

Hat-İce ' Alıntı:
Staja başlamanın son başvuru tarihi Tesmer sitesinde 31 Aralık yazıyordu ve bugün itiraz sonuçları açıklanmış.Demek ki son 3 gün onları çokda bağlamıyor.Bizimkide Şubatın ilk haftasına belkide 2.haftasına kalabilir :(

Şubatın 2. haftası mı ? Pufffffffff...

Fener_1907 ' Alıntı:
maliyet muhasebesi sorun bende, ankarada kurs tavsiye edecek olan arkadaşlar var mı

İyi bir kurs bulursanız bu ders için ben de varım.

hakankrl ' Alıntı:
Fener_1907 ' Alıntı:

İyi bir kurs bulursanız bu ders için ben de varım.

deha nın kursları geçen hafta başlamış.. her cumartesi 9-11 arası.. (300 ytl )

aktif kurs eğitim ocak 30 başlıcak, 3 hafta sürüyo 33 saat (490 ytl)