Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

hilalblc ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
şimdi yüksek beklerken düşük alırsan hayal kırıklığı olur , düşük beklerken yüksek alırsan süpriz olur , düşük beklerken düşük alırsan olası durum olur. :D

onun için ne yapıyoruz hepimiz hepbir ağızdan 'KALDIK' diyoruz . hadi 3 2 1 'KALDIKKK'

mali tablolalar analizi nasıldı ? ondanda yüksek mi bekliyorsun?

Analiz Sınavım

1.Soruda İlk Önce bayaa bi bocaladım
Hatta soruyu 4-5 kez falan okudum.
Sonra borç ödeme gücünü yazdım tabiii atarak :)

Tek o sorum yarım diğer tüm sorularım tam
Analiz tekniklerini bilmeden bu sınavı geçeceğini düşünen yoktur herhalde
Ona çalışmadıysanız başka neye çalıştınız derim ben :)
3.Sorunda küsüratına kadar doğru
Yani ondan da 50!!!!! gelir kesin ;D

3 soru

a-
b-
c- hepsi doğru demek . bravo gerçekten 7/7 yaptın sen bence ama sen onu 7/1 yaptım diye düşün şimdilik :)

akıllı adammış şu boğaziçili. benimde enteresan cevaplar verdiğim olmuştur ama '0' almışımdır :)

HaCkHaN ' Alıntı:
akıllı adammış şu boğaziçili. benimde enteresan cevaplar verdiğim olmuştur ama '0' almışımdır :)

hava süper,benden tavsiye sana.Çık biraz hava al,iyi görünmüyorsun :D

yeterlilik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

neden ki ? senin hiç enteresan cevaplar verdiğin olmadı mı ?

hem söylesene bi mali tablolar hocasının notları bolmu? sen bilirsin? :)

HaCkHaN ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

2009 mart döneminden sonra Analizde Show yapıyorlar.Boş geçmediysen notları bol.

yeterlilik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

2009 mart döneminden sonra Analizde Show yapıyorlar.Boş geçmediysen notları bol.

kardeş sende verde kurtul bu işten , hemen hemen her dönemde ismin var , her sayfada şafak saymışsın :)

Ben ilk defa Temmuzda girdim.Son 3 ay kala iş değişikliğinden dolayı fazla zaman ayıramadım ders çalışmaya.

Finansal muh.den 90 bekliyordum 70 geldi. Ama bu dersten kolay kolay bırakmıyorlar 35 bekleyen 80 alabiliyor saçma sapan bir okuyuş tarzları var.

Denetimden 60 bekliyordum 50 aldım.
Vergiden 45 bekliyordum 50 aldım.
Analizden 45 bekliyordum 50 aldım.
Maliyetten 30 bekliyordum 33 aldım
Meslekten 40 bekliyordum 40 aldım
Temel hukuktan 60 bekliyordum ki her nedense çoğu düşük beklediği halde yüksek notlar alırken 40 geldi :D

HaCkHaN ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

kardeş sende verde kurtul bu işten , hemen hemen her dönemde ismin var , her sayfada şafak saymışsın :)

Dediğim gibi Temmuz 2009 da girdim ilk defa.Kağıtları nasıl okuduklarını kimse çözmüş değil.Temmuzda kaldığım dersler,Kasım ayında daha zor geldi.Ama Temmuza göre daha iyi kağıtlarım ya almışımdır belgeyi yada tek dersten 40 la kalmışımdır.Hayırlısı artık hepimiz için.

yeterlilik ' Alıntı:
Ben ilk defa Temmuzda girdim.Son 3 ay kala iş değişikliğinden dolayı fazla zaman ayıramadım ders çalışmaya.

Finansal muh.den 90 bekliyordum 70 geldi. Ama bu dersten kolay kolay bırakmıyorlar 35 bekleyen 80 alabiliyor saçma sapan bir okuyuş tarzları var.

Denetimden 60 bekliyordum 50 aldım.
Vergiden 45 bekliyordum 50 aldım.
Analizden 45 bekliyordum 50 aldım.
Maliyetten 30 bekliyordum 33 aldım
Meslekten 40 bekliyordum 40 aldım
Temel hukuktan 60 bekliyordum ki her nedense çoğu düşük beklediği halde yüksek notlar alırken 40 geldi :D

umarım başarılı olursun Rabbim başarılar nasip etsin

zeynep aysan ' Alıntı:
yeterlilik inş. vermişsindir hepsini.

Teşekkür ederim Zeynep.Açıkcası fazla da sorun etmiyorum.Benim en baştan beri korkum denetim ve vergiden kalırsam,tekrar nasıl çalışırım olmuştu.Şükür bunları tek seferde hallettim.Şimdi o kadar heyecan yok desem yalan olmaz.İllaki alacağız hep beraber inşallah.

Teşekkürler arkadaşlar,inşallah hepimiz geçeriz de kurtuluruz saçma sapan sınavlardan.Sistemin yanlışlıklarını hepimiz biliyoruz.Tekrar tekrar saymaya gerek yok.Onun için ne kadar kendimizi geliştirirsek o kadar ruhsatın değerini veririz.Son meslek sınavında YMM ile ilgili soruyu gördükten sonra sınav esnasında komisyondan o kadar nefret ettim ki,sırf bir daha bunlarla muhattap olmamak için bu dönem almayı istiyorum.

verirsin inşallah burda kutlarız :)

yeterlilik ' Alıntı:
zeynep aysan ' Alıntı:
yeterlilik inş. vermişsindir hepsini.

Teşekkür ederim Zeynep.Açıkcası fazla da sorun etmiyorum.Benim en baştan beri korkum denetim ve vergiden kalırsam,tekrar nasıl çalışırım olmuştu.Şükür bunları tek seferde hallettim.Şimdi o kadar heyecan yok desem yalan olmaz.İllaki alacağız hep beraber inşallah.

yeterlilik ben de vergiyi vermeyi çok istiyorum diğerleri gerçekten önemli değil ama vergi çok kritik

Vergiden geçeyim diğer 3-4 dersten kalmaya razıyım.

Verginin notu gerçekten çok bol arkadaşlar.Önemli olan boş bırakmamanız.Kanunla birebir istemiyor.İçinde doğru cümleler olsun en az 7-8 puan alırsınız ki 45 ise zaten 50 yapıyorlar.