Aralık Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elfstrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık Finansal Muhasebe

benim 17de 11 ama 10 da denebilir faiz ve ihraç farkı itfasını tek maddede yaptım birinin alacak ayağı yanlış onu da yanlış sayar kesin.
zarar 27530 doğru ama geçişmeler var tabi benim 653 yazdığım o 780 dolayısıyla 660 olduğundan gelir tabloma da puan vermez herhalde.stmmm kdv gelirlerin k z devri doğru en iyi ihtimalle 27 maddeden 14ünü doğru sayar eder 28 puan kebir hesapladım 38 hesap falan var 30u doğru 16dan 10unu verse en iyi ihtimal:)eder 38 puan sözellerim iyi değil 5 verir anca eder 43. geçen sınav 27 idi. gelişme var ama sinir bozucu.

ben kalıyorum açıkçası

ama tabi insafa gelir okurken bilanço toplamı doğru ,zarar doğru onlardan biraz puan vereyim derse sürpriz bir şekilde geçerim diye hayal ediyorum.
iki gecedir rüyalarımda sınavı yüz kere çözdüm herhalde.canım çok sıkılıyor.

life ' Alıntı:
ben şöyle düşünüyorum.bu kayıtlar için hoca 54 puan veriyor.dönem sonu işlemleri klasik.herkesin yaptığını varsayarsak 54/17=her doğru soru 3,17 puan kazandırıyor. benim doğrum 10 tane 31,70 puan var kayıtlardan.gerisi artık tanım ve defteri kebirden ne gelirse.işim çook zor sanırım.

ben soruya göre değil yevmiye maddelerine göre puan sisteminin olduğunu düşünüyorum. toplamda dehaya göre ve bana görede 27 yevmiye maddesi var 54/27: 2 puan yevmiye başına ama bence bu adam her yevmiyeyi aynı tutmuyordur mesela tesise katılma payının puanı yüksekdir gibi o yüzden şu kadar yevmiyem doğru şu kadar alırız diye bişey diyemeyiz dersek yanlış olur.

yevmiyelerde 2 maddem yanlış gerisi doğru ama bilanço ile gelirtablosu yok ve bence kaldım diye düşünüyorum
bence puanlama önemli nası puanlama yapacak ama ve şunu belirtmek isterim öğrencisiydim bu adamın ve hiçbir sınavında tam yevmiye yapamadım ve öğrenciyken görmedim,asla kendini tekrarlamıyor zaten burda takılmamızın sebebi bu,birde yevmiyeleri çok fazla sormuş geçen sınava göre zaman yetmedi 30 dakika ile kaldım bence 30 dakikam daha olsaydı geçmiştim

medcezir ' Alıntı:
yevmiyelerde 2 maddem yanlış gerisi doğru ama bilanço ile gelirtablosu yok ve bence kaldım diye düşünüyorum
bence puanlama önemli nası puanlama yapacak ama ve şunu belirtmek isterim öğrencisiydim bu adamın ve hiçbir sınavında tam yevmiye yapamadım ve öğrenciyken görmedim,asla kendini tekrarlamıyor zaten burda takılmamızın sebebi bu,birde yevmiyeleri çok fazla sormuş geçen sınava göre zaman yetmedi 30 dakika ile kaldım bence 30 dakikam daha olsaydı geçmiştim

sen 2 yanlışla ümitsizsen ozaman biz hiç hayal etmeyelim.Peki hocanın kriterleri nedir ?

bence bu sınava özel kriter yani puanlama uyguluyor.ve birde mesele şu allah verede bundan daha zor sormasa çünkü bu adam zor sorcam dedimi başarı yüzde birin altına düşer.ben yanarım sınav tecrübesizliğime yanarım ilk girişimdi işte biraz sınav tecrübem olsaydı tamamdı gibi

life ' Alıntı:
medcezir ' Alıntı:

sen 2 yanlışla ümitsizsen ozaman biz hiç hayal etmeyelim.Peki hocanın kriterleri nedir ?

Arkadaşlar ya bu kadar karamsar olmayın,18 yevmiye maddesinden tam doğru 9 yevmiye maddesi ile,

kapanış kayıtları yok.bilanço yok.37 almıştım.

hakansoylu ' Alıntı:
life ' Alıntı:
medcezir ' Alıntı:

Arkadaşlar ya bu kadar karamsar olmayın,18 yevmiye maddesinden tam doğru 9 yevmiye maddesi ile,

kapanış kayıtları yok.bilanço yok.37 almıştım.

Arkadaslar,

Bana gore de bu kadar karamsar olmamiza gerek yok. Oyle ki Mart sinavinda, en son kapanis kaydim yoktu (kar zarar virmani vardi sadece kapanis yoktu), gt'yi yapmistim, bilanco yoktu,kebirler duzgundu 40 almistim. Temmuzda ise Martta o kadar yaptim da yine 40 aldim dedim kebirlere ozenmedim,yevmiyelerimde yetersizdi ve samar gibi 18 aldim.Simdi baktigim zaman o 182i almayi hak ettigimi dusunuyorum. Ama simdi artik ustadi yeterince tanidim.Soru tarzi ayni stilde geldi. Ilk giren yada yeterince ozumsemeyenler hala celalleniyorlar ama biz olaya bu acidan bakmayalim. Ve puanlamaya gelince ustad elbette madde bazinda degerlendirecektir.Yani bunu tartismaya bile gerek yok. Aksi halde siz hic fakultede ayni sonucu bulan bir kisi gordunuz mu? Simdi umutluyum, cunku yevmiyelerimin %90'i dogru. Kebirlerin yaninda nereden geldigini yazdim. Hesap aciklamalari duzgun,gt'yi yaptim. Ve bana lazim olan 50. Umidimde var ki bu kez gercekten oldu. Ve bir arkadas hesap adı yazarken satır yetmiyor demisti.Hatirlayalim ki satirin yetmedigi durumlarda alt satira gecilir ve tutar alt satirin karsisina yazilir. Ama son maddelerde zaman ve kagit yetmediginden kisaltma bende yaptim. Ve ayrica ek madde yada geriye donuk kayit yapan arkadaslar bana gore yine tedirgin olamyin bende o iflas sorusunu son maddelerde ekleme yaparak yaptim. Ve ustad KTU sinav soru kagitlarinda tarih belirterek ek kayit yapabilirsiniz diyor. Yani demem o ki cok rica ediyorum, konuya ve sinava hakim olmayanlarin gazina gelerek bu gunlerinizi zindan etmeyiniz.

keşke insafa gelse ya.
benimde 5 yanlış yev.maddem var ve ümidim yok nedense.çok korkuyorum.
kağıt düzenim çok iyiydi.
martta 20,temmuzda 39 aldım.bu sefer sınavdan çıkınca bu hepsinden iyi geçti gibime gelmişti ama bilmiyorum ya.sindirdi bu hoca bizi :(

elfstrl ' Alıntı:
keşke insafa gelse ya.
martta 20,temmuzda 39 aldım.bu sefer sınavdan çıkınca bu hepsinden iyi geçti gibime gelmişti ama bilmiyorum ya.sindirdi bu hoca bizi :(

Sindirme degil emin ol. Soyle dusunmek lazim. Bu tekrar girisler tamam zaman kaybettirdi ama bir sey kazandirdi mi? Evet! Hala hocanin 612 konusunda hatali oldugunu dusunenler var. Yahu tamam pratikte 760 yapiyor olabiliriz v.s. ama acalim kardesim TDHP'na ne diyor. Bir oku,okuyalim sonra konusalim. YS bu konuda TDHP konusunda hassasiyet kazandirmistir. Bunu gormezden gelmeyelim. Ve su abartilan dosya yakma konusunu da olmadik yerlerde suni gundem konusu yapmayalim. Istatistiklere bakin rasyolara bakin dosya yakan insan sayisi oldukca azdir. Yorumlarin bir cogunu okudugumda genellikle tecrubeli ark.larin yevmiyelerin bir cogunu hal ettigini amortisman v.b. konularda tartistigini goruyorum. Ki bu bence zaten 50 den fazla alip gectigimizin en bariz gostergesi. Mart Temmuzda bu seviyeye bile gelememistir. Munferih olalim. Bu hoca bize dusman degil,yanlis lanselere kapilmayalim,rica ediyorum.

Herkese merhaba,

Deha cevaplarında, iflas eden alıcıdan alacağımızı direkt zarara atmış. Bu acaba Deha'nın kendi yorumu mu, yoksa Yusuf Sürmen bunu ister yorumu mu? Yusuf Sürmen'in kitabı olanlardan, böyle bir soruda direkt zarara attığını gören veya bilen var mı?

Bir de şunu sormak istiyorum, normalde iflas eden bir şirketten alacak tahsil etme yolu, benim bildiğim kadarıyla, tamamen kesilmiş olmuyor. Bunu hemen zarara atmak da nesi? Önce bir şüpheli alacaklara atalım, bakalım ne oluyor ne bitiyor.. Hem ne soruda, ne de açılış bilançosunda daha önce şüpheli hale gelmiş vs. demiyor.. Kim bugün iflas eden alacağını direkt zarara atıyor uygulamada? Böyle yapan var mı gerçekten...? Alıcı ölüp geberse bile miraşçılarına gidilir bir önce..

Neyse yazdıkça sinirlenmeye başladım, herkese sabırlar..

elfstrl ' Alıntı:
keşke insafa gelse ya.

Arkadaşlar, bence de karamsar olmayın diyorum , sonuçları bekleyelim. Ben temmuz sınavında finansal dan 50 alarak geçtim.Mart sınavında da 40 almıştım. Mart sınavında kapanış kayıtları ve yansıtmaları bitirmeden gelir tablosu ve bilançoya geçmiştim.Maddeler de de hatam vardı tabi bilanço tutmadı.40 la kaldım, sonrasında çok üzüldüm daha iyi olabilirdi diye. Temmuz sınavında da yevmiye maddelerinden 1 tanesinde hatam vardı.Sözel soruları yapmamıştım.Bilanço ve gelir tablosunu yaptım ama tutmadı tabi.Usul olarak istediği gibi yapmaya çalıştım.Çizgiler -rakamlar falan.
Bence 2 ayınızı bunu düşünerek geçirmeyin derim.Eğer kalırsanız daha dikkatli olmanızı ve tüm hesapların çalışma şeklini öğrenmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Ben de vergi ve denetim den girdim.3.hakkımdı.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

finansal muhasebeden istanbulda hangi dershanenin kursuna gitmeyi tavsiye edersiniz?

kurslar yalan oldu

tek düzeni alcan önüne ..bide y.s.kitabını alıcaksın ..tanımlar için ...

sonra sorucaksın kendine ...ben ne bilmiyorum bu hesap planında ..

100/102/103 geçiceksin ..120/320 ii ...

hangi hesabı hiç kullanmadıysan onlara çalışıcaksın ...

SERHAT123 ' Alıntı:
kurslar yalan oldu

tek düzeni alcan önüne ..bide y.s.kitabını alıcaksın ..tanımlar için ...

sonra sorucaksın kendine ...ben ne bilmiyorum bu hesap planında ..

100/102/103 geçiceksin ..120/320 ii ...

hangi hesabı hiç kullanmadıysan onlara çalışıcaksın ...
sağol tavsiyen için ama kursa gidince daha disiplinli çalışıyorum.yoksa ister istemez boşluyorum.marttaki sınavi çin dershaneye gitmiştim ama ozaman yusuf hoca yoktu komisyonda.eski soru türlerine göre çalışıyorduk.şimdi dershaneler Yusuf Sürmen'e göre anlatıyorlardır diye tahmin ediyorum.onun için sordum temmuz-aralık sınavları için dershaneye gitmiş olan var mı diye.

S_Guven ' Alıntı:
Herkese merhaba,

Deha cevaplarında, iflas eden alıcıdan alacağımızı direkt zarara atmış. Bu acaba Deha'nın kendi yorumu mu, yoksa Yusuf Sürmen bunu ister yorumu mu? Yusuf Sürmen'in kitabı olanlardan, böyle bir soruda direkt zarara attığını gören veya bilen var mı?

Bir de şunu sormak istiyorum, normalde iflas eden bir şirketten alacak tahsil etme yolu, benim bildiğim kadarıyla, tamamen kesilmiş olmuyor. Bunu hemen zarara atmak da nesi? Önce bir şüpheli alacaklara atalım, bakalım ne oluyor ne bitiyor.. Hem ne soruda, ne de açılış bilançosunda daha önce şüpheli hale gelmiş vs. demiyor.. Kim bugün iflas eden alacağını direkt zarara atıyor uygulamada? Böyle yapan var mı gerçekten...? Alıcı ölüp geberse bile miraşçılarına gidilir bir önce..

Neyse yazdıkça sinirlenmeye başladım, herkese sabırlar..

Sinirlenmeye gerek yok ancak mazeret sınavına baktıysanız aslında dersanenin mantığını anlarsınız.

mazeret sorusu :

17,12,2010 tarihli soru
İşletme, ? Mahkemesi?nden gelen tebligattan aleyhine 22.000,-TL?lik
tazminat davası açıldığını öğrenmiştir. Gerekli araştırma yapıldıktan
sonra, tazminat tutarının tamamı için karşılık ayırma kararı alınmıştır.

cevap
-------------------------------/-------------------------------
689 Diğer olağan dışı gider ve zarar 22000

379 diğer borç ve gider karşılıkları 22000

------------------------------/--------------------------------

Şimdi bu soruda neden 689 ortada bir gider yok, sadece açılan bir davaya ayrılmış karşılık var ama hoca sanki devam eden davada dava tamamlanmış ve firma sanki tazminatı ödemiş gibi tutarı 689 a yani gidere atmış ve dikkat edin hoca cevapta 654 kullanmamış rakamı direkt 689 a atmış.

Ben diyorum ki dersanelerdeki adamlarda boş beleş adamlar değil boş beleş olsalar 673 gibi maliyet gider karşılığını yakalamazlardı , bence onlar mazeret sınavındaki bu sorunun cevabını görükleri için bu sınavdaki mahkeme tebligatı ile iflası 689 a attılar.
Mazeretteki yusuf sürmen mantığı şuydu beklenmedik durumlarda at 689 a yani açılan tazminat mahkemesi karşılığını bile 689 a atan mantıktan beklenen tabiki iflas eden firmadan alacağı 689 a atmaktır.
Benim mantığım dersane ile aynı tabi ama doğru ama yanlış benim kafamı kurcalayan tek şey mazeret sınavındaki soru oldu.

Ben 689' a attım karşılık ayırmadım, 1. sebebi soruda karşılık hakkında herhangi bir ibare yoktu, (genellikle sorularda iflas kararı verilen alacağın tamamına karşılık ayrılmıştır şeklinde yazıyor) 2.sebebi ise bu dönem gider yazılan alacak, eğer tahsil edilirse gelecek dönemde gelir yazılacağından (679 veya 671) karşılık hesabına gerek görmedim.

Merhabalar,

Öncelikle mazaret sınavındaki soru ile iflas sorusu biribirinden tamamen farklıdır. TDHP'nında 654 Karşılık Giderleri hesabı "Aktifle ilgili olarak ayrılan karşılık giderlerinin izlendiği hesap" olarak tanımlanmıştır. Tanıma dikkat edilirse 654 hesap sadece aktifte yer alan hesaplarla ilgili bir karşılık ayrılırsa kullanılabilecektir. Mazaret sınavındaki soruda birisine zarar vermişsiniz ve tazminata mahkum olmuşsunuz. Örneğin yandaki fabrikanın alanını işgal etmiş olabilirsiniz. Bunun zaten aktif hesaplarla bir ilgisi olmadığından 654 hesap kullanılamaz. Son sınavdaki örnekte ise 120 hesapla yani aktifte yer alan bir hesapla ilgili kayıt sorulmakta.

oztemiz80 ' Alıntı:
Ben 689' a attım karşılık ayırmadım, 1. sebebi soruda karşılık hakkında herhangi bir ibare yoktu, (genellikle sorularda iflas kararı verilen alacağın tamamına karşılık ayrılmıştır şeklinde yazıyor) 2.sebebi ise bu dönem gider yazılan alacak, eğer tahsil edilirse gelecek dönemde gelir yazılacağından (679 veya 671) karşılık hesabına gerek görmedim.

Ayni mantikla katiliyorum. Eger karsilik yaptirmak isteseydi bunu bir sekilde belli ederdi. Ama supheliye ceken arkadaslara da bir sey diyemiyorum. Sonucta bu bir perspektif meselesi,konunun bir de TTK ve VUk boyutu var.

Benim fikrim 689 olmaması yönünde. Çünkü söz konusu durumda alacağın tahsil kabiliyeti hala mümkün. İflas masasına başvurularak alacak tahsil edilebilir. Ancak alacak şüpheli hale gelmiştir. Mazeret sınavında dikkat ettiyseniz açılan tazminat davası kadar değil sadece karşılık ayrılan kısmı 689a göndermiş. İflas durumunda karşılık ayrılmadığı içinde 689a gönderilmesi yanlış olur diye düşünüyorum.