Aralık Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elfstrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık Finansal Muhasebe

gencay07 ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:
Murat'ın cevapları nerede arkadaşlar ben bulamadım da :)

yukarıdaki linki tıklayıp sayfayı aşağı doğru görüntülersen en altta olması lazım.

Buldum şimdi

K.Vergisi erteleme sorusunu benimkine benzer yapmış, ben 500 TL faizi 689 yerine gelecek aylara ait giderlere ve toplam borcu 368 e 5500 olarak atmıştım.

oztemiz80 ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:

yukarıdaki linki tıklayıp sayfayı aşağı doğru görüntülersen en altta olması lazım.

Buldum şimdi

K.Vergisi erteleme sorusunu benimkine benzer yapmış, ben 500 TL faizi 689 yerine gelecek aylara ait giderlere ve toplam borcu 368 e 5500 olarak atmıştım.
bende vergi borcu ertelemesini muratınki ggibi yaptım deha farklı çözmüş bakalım ne çıkacak.

gencay07 ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:

Buldum şimdi

bende vergi borcu ertelemesini muratınki ggibi yaptım deha farklı çözmüş bakalım ne çıkacak.

Hayırlısı olsun, neredeyse hiçbir sorunun net bir cavabı yok nasıl sınav bu yav. :-[

Dönemsellik kavramı gereğince vergi borcunun ertelenmesi için katlanılan faiz 2009 yılına ait olmalıdır.

life ' Alıntı:
Dönemsellik kavramı gereğince vergi borcunun ertelenmesi için katlanılan faiz 2009 yılına ait olmalıdır.

2009 yılı kurumlar vergisi 2010 yılında ödeneceği için dönemsellik gereği bu yılın gideri olarak düşünülmelidir demek istemiştim:)

Hesap planının adı tek düzende hoca sanki her hesabı kendi icat etmiş gibi soruları sorunca tek düzen oldu çok düzen :-\ :-\.
Aslında şu finansaldan uzaklaşmak lazım hergün bunu tartışsakda boşuna adam bıraktımmı 48 le bırakmıyor ki 25-29 u çakıyor alan zaten nasıl aldığını bilmediği için sonucu görünce kendine gelmesi 3-4 haftayı buluyor ki zaten o aradada diğer sınav oluyor.

Şu an soruların değerlendirilmesi yerine kaldığından kesin emin olanların en azından dehanın cevaplara göre 8-10 doğrusu olanların sınav sonucunu beklemeyip kesin bir çözüm bulması lazım yoksa mart sınavına şurda 2,5 ay kaldı.

Bu hoca zararrrrrr çıkarmayı seviyor.Devletçi değil bu vergi ödetmiyor :)

O yüzden iflas sorusu banko 689 iddasına bile girebilirim minik olmak

kaydıyla :)

oztemiz80 ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:
gencay07 ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:

Buldum şimdi

Hayırlısı olsun, neredeyse hiçbir sorunun net bir cavabı yok nasıl sınav bu yav. :-[

pardon ben yanlış görmüşüm cevabını. 500 tl faiz 689 kanunen kabul edilmeyen gider olması lazım çünkü gecikme faizi gecikmme zammı kkeg dir. dönemselliği felan yok bunun.
360 5000
689 500
368 5500 yaptım ben

360 5000
689 500
368 5500 yaptım ben

bende böyle yaptım...

henüz faiz kısmını ödemediğimiz için 689 kullanmadım
-----------/------------------
360 5000

368 5000
--------------/-----------------

umarım doğrudur

aslında oran belli tutar da belli ama ödenmedi henüz, 689-381 çalıştırılabilir kanımca, ödeyince de 381 kapatılır.

Ben henüz faiz ödenmediği için 180 G.A.A.G. hesabına ve borcun toplam tutarı 5,500 Tl olarak devlete ödeneceği için tamamını 368 e attım.

360 5000
180 500
368 5500

neden gelir yazdığınızı anlayamadım, herhalde eliniz sürçtü, 181 gelir tahakkukları 381 gider tahakkukları :)

sm³ ' Alıntı:
neden gelir yazdığınızı anlayamadım, herhalde eliniz sürçtü, 181 gelir tahakkukları 381 gider tahakkukları :)

Pardon 181 değil 180 olacak Gelecek Aylara Ait Giderler. Düzelttim

yalnız 180 nolu hesabın açıklamasında, ödemesi yapılan giderlerin dönemsellik gereği bu döneme düşen kısmı gider yazıldıktan sonra kalan kısmın izlendiği hesaptır yazıyor, sanırım 180 nolu hesabı kullanmak hatalı olur, çünkü herhangi bir ödeme yapılmadı...

sm³ ' Alıntı:
yalnız 180 nolu hesabın açıklamasında, ödemesi yapılan giderlerin dönemsellik gereği bu döneme düşen kısmı gider yazıldıktan sonra kalan kısmın izlendiği hesaptır yazıyor, sanırım 180 nolu hesabı kullanmak hatalı olur, çünkü herhangi bir ödeme yapılmadı...

Doğrudur, benim cevabım yanlış zaten :) böyle yapmıştım sınavda.

4 yanlışım var dehaya göre biri de bu :(

oztemiz80 ' Alıntı:
Ben henüz faiz ödenmediği için 180 G.A.A.G. hesabına ve borcun toplam tutarı 5,500 Tl olarak devlete ödeneceği için tamamını 368 e attım.

360 5000
180 500
368 5500

181 ve 381 hesaplar kesinlikle belgeye dayalı gelir yada gider tahakkuklarının izlenebildiği hesaptır.
bunu gözönünde bulundurarak böyle bir kayıt yapmadım.
biz hep ödediğimizde elimize geçen vergi dairesi tahsilat makbuzuna göre kayıt yapıyorduk.
ödendiği anda faizi ilgili gider hesabında atıyorduk. aklımda böyle kaldı.
Cevabı görecez bakalım bizmi yanlış yapıyorduk anlayacağız. çok merak ediyorum ys nin cevaplarını.

sserpil ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:

360 5000
180 500
368 5500

181 ve 381 hesaplar kesinlikle belgeye dayalı gelir yada gider tahakkuklarının izlenebildiği hesaptır.
bunu gözönünde bulundurarak böyle bir kayıt yapmadım.
biz hep ödediğimizde elimize geçen vergi dairesi tahsilat makbuzuna göre kayıt yapıyorduk.
ödendiği anda faizi ilgili gider hesabında atıyorduk. aklımda böyle kaldı.
Cevabı görecez bakalım bizmi yanlış yapıyorduk anlayacağız. çok merak ediyorum ys nin cevaplarını.

Ben de ilk önce sizin gibi düşündüm sınavda, ama baktım ki 368 'e toplam tutarı yazmam gerekiyor kalan 500 nereye atayım derken gözüme 180 çarptı sen misin gözüme çarpan yapıştırdım 500'ü :)

ben de bi hesabın açıklamasına bakacaktım, hesapları inceliyodum bi de ne göreyim anaaaa 493 nolu hesap tesise katılma payları, gittim hemen o kaydı düzelttim 493 ü yapıştırdım oraya ;D

Bende Yenileme fonunu ne yaptım bilseniz.
Şirkette bir keresinde yenileme fonunu süresinde kullanamayacağımızı anladığımızdan karar aldık ve sermayeye ilave ettik
bende sınavda yenileme fonunu bir güzel sermayeye ilave ettim.
Yok arkadaşlar çalışmak lazım. bu sefer çalışmadan girdim sınava ama bidakine her hesaba iyice çalışacağım.