Ynt: Aralık Finansal Muhasebe
Aynen katılıyorum yıllar önce bende aynı gerekçe ile alayım bari demiştim belgeyi.
O hoca bu hoca şu böyle dedi bunu kim yaptı ??? Bunları bırakın önemli olan muhasebe denklemini iyi kurmaktır gerisi hep aynıdır.
CERSER ' Alıntı:Herkese Merhaba,
Yaklaşık bir haftadır, raslantı eseri forumu okuyorum. Ben (sanırım) bir ablanız olarak yazıyorum. Ben bir şirkette üst düzey bir yönetici olarak çalışıyorum. Çok uzun süre önce stajımı bitirdiğim halde sınavlara girmedim. Ama mesleğim açısından Bağımsız Denetime girebilmem için şart koştular. Hadi seneler sonra belgeyi alayım dedim. Bu arada belgeyi almak istemememin nedenlerinin başında bazı elemanlarımın o kadar zayıf muhasebe bilgisi olmasına rağmen belgeli olması. Düşünün belgesi var ve bu kişi evraklar üstündeki rakamsal küsaratları ne olacak gerek yok diye kayıtlara girmiyor. Yani anlayacağınız bu kişilere bu oda belge verdiyse ben istemiyorum dedim. Belkide işteki rahatlığım en büyük neden. Şunu demek istiyorum ki işte başarılı olmak için genelde belgeye çok gerek olmuyor. Asıl söylemek istediğim konu. Hiç konulara bakmadan sınava girdim. Sanırım temeliniz sağlam olması lazım. Ezbere ve bir kaç örnekle bu sınav bu sorularla olmaz. Eğer muhasebe temeliniz sağlamsa yorumlayarak doğru yapabilirsiniz. Buradaki yazılanlara bakınca çoğu arkadaş borç alacak mantığını sadece ezberlemiş yani hesapları ezberlemiş. Evet sorular önceki yıllara baktığımda gerçekten çok zor. Ben bunları söylüyorum ama sanmayın sınavım süperdi. Sadece kayıtlarımın arkasında durabilceğim türde doğru. Ama sınav olayını unuttuğum için zaman yetmedi. Önemli değil benim için o yüzden belkide bu kadar rahat konuşuyorum. Benim size tavsiyem muhasebeden korkmayın ve gerçekten kayıt yaparken kendinizi hem devletin hem işletmenin yerine koyun. Ve her kayıtta bilançoyu ve gelir tablosunu nasıl etkileyeceğini düşünün.
Aynen katılıyorum yıllar önce bende aynı gerekçe ile alayım bari demiştim belgeyi.
O hoca bu hoca şu böyle dedi bunu kim yaptı ??? Bunları bırakın önemli olan muhasebe denklemini iyi kurmaktır gerisi hep aynıdır.