Aralık Maliyet Muhasebesi

Ynt: Aralık Maliyet Muhasebesi

Aslında soru gayet açıktı. Satış kaydını soruyordu. Satış aşamasına kadar gelen üretimle ilgili süreci sormuyordu. O yüzden sadece satışa ilişkin kaydın yapılması yeterlidir.

atchsegu80 ' Alıntı:
Aslında soru gayet açıktı. Satış kaydını soruyordu. Satış aşamasına kadar gelen üretimle ilgili süreci sormuyordu. O yüzden sadece satışa ilişkin kaydın yapılması yeterlidir.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bende aynı şekilde yaptım ve şimdi Deha' nın sitesinden açıkladıkları cevaba baktım benim kağıtla birebir aynı. Yevmiye maddelerinde KDV ile ilgili bir kayıt yapmadım çünkü soru da bundan bahsetmiyordu. Deha' nın çözümü de bu şekilde. Benim 50 almam lazım 5. girişim 2. sorunun cevabını tam yaptım herşeyiyle herhalde alırım artık 50 puan bir aksilik olmazsa bende SMMM oldum galiba :) Darısı hepinizin başına arkadaşlar. Çektiğim çileyi harcadığım parayı ben bilirim vallahi. Mümkünse eğer kursa gidin takıldığınız derslerden ve son haklara bırakmayın ben böyle bir stres yaşamadım bir daha da yaşamak istemiyorum inşallah.

Arkadaşlar 55 puanlık soruda sonuçlarım Deha'nın açıklamaları ile birebir aynı. Sadece ben satışlar üzerinden KDV de hesapladım. Ayrıca x1 ve y1 mamulleri için satış ve maliyet kayıtlarını ayrı ayrı yaptım. 1. Sorudan puan alır mıyım bilmiyorum ama sizce kağıdım 50 alır mı? :(

sedateroglu ' Alıntı:
kutluel ' Alıntı:
k: 26443,30
l: 24288,66 buldum aynı sonucu bulan varmııı.evet satışlar yarısıydı allahtan kaçırmadım onu 55 puan lazımdı ortalama için 55 lik soruyu tam yaptım:)

Ben de aynı sonuçları buldum ama kimi orada denklem kurulmadan işlem yapılcaktı diyor. Her kafadan bi ses çıkıyor. Dehanın hocaları çözüyordu soruları da sinirlendim beklemedim.

Günaydın..
Maliyet Muhasebesi sorusunu 1. dağıtım ve 2. dağıtımı tam yaptım ve birim maliyetleride doğru olarak hesapladım. Satış kaydı yaparken ürünlerin yarısı yerine tamamının satış kaydını yaptım 50 puan alabilme şansım varmı?
Tüm arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Sayın Gebirgsjager bende sizin gibi yaptım satış kayıtlarının altına kdv%18 diye yazdım.x1 ve y1 ayrı kayıtlarda gösterildi diye puan kırmamaları lazım inş.puan kırmazlar çünkü sonuç aynı oluyor yanlış brşey yapmadık diye düşünüyorum hayırlısı
Sayın Kutluel inş.sizede 50 verirler kağıdı okuyan kişi inş.insaflı davranır.Allah u Teala cümlemize yardım etsin emeklerimizi boşa çıkarmasın inş.(Amin)

Gözlük de takmama rağmen ben A ürününden x1, B ürününden y1 üretildiğini göremedim:D Galiba sorunun başında yazıyormuş. O yüzden birim maliyetleri ayrı ayrı bulamadım:D İlk sorudan a, b şıkları doğru inşAllah geçerim.

Gebirgsjager ' Alıntı:
Arkadaşlar 55 puanlık soruda sonuçlarım Deha'nın açıklamaları ile birebir aynı. Sadece ben satışlar üzerinden KDV de hesapladım. Ayrıca x1 ve y1 mamulleri için satış ve maliyet kayıtlarını ayrı ayrı yaptım. 1. Sorudan puan alır mıyım bilmiyorum ama sizce kağıdım 50 alır mı? :(
Arkadaşım ayrı ayrı yapmak yanlış değil ki daha detaylı bende öyle yaptım Allah' ın izniyle ikimizde 50 alırız benim son dersim ve son hakkım 50 almam lazım çok kritik.

benim 4.girişim maliyete 2.soruyu tam tamına yaptım sağlamalarına kadar çünkü 55 almam gerektiğini sanıyordum ortalama için öğrendimki yuvarlama yapmıyorlarmış (59,küsür) 60 tam puan olması için 58 almam lazım. 1.soruya gelince boş bırakmadım tabiki ama yanlış yaptım.olumsuzların borcuna olumluların alacağına yazdım geçtim.aslında 55 aldığım için çok önemsemedim. nasıl olsa geçtim dedim :) ama şimdi 3 puana ihtiyacım var verirlermi bilmem tekrar sınava girmek istemiyorum not yükseltmek için dahi olsa ( benim 58 e ihyicanım olduğumuda bilmez şimdi bunlar 55 verirlerse sonuçlar açıklanana kadar stres bıktım artık:(((

geçmiş olsun ....

cidden cok kötü bir durum ..sende işte yeni yönetmelik cıksın diye dua ediceksin başka yolu yok

dilekçe topluyourz .. senide aramızda görmek isteriz ...

[email protected]

kutluel ' Alıntı:
benim 4.girişim maliyete 2.soruyu tam tamına yaptım sağlamalarına kadar çünkü 55 almam gerektiğini sanıyordum ortalama için öğrendimki yuvarlama yapmıyorlarmış (59,küsür) 60 tam puan olması için 58 almam lazım. 1.soruya gelince boş bırakmadım tabiki ama yanlış yaptım.olumsuzların borcuna olumluların alacağına yazdım geçtim.aslında 55 aldığım için çok önemsemedim. nasıl olsa geçtim dedim :) ama şimdi 3 puana ihtiyacım var verirlermi bilmem tekrar sınava girmek istemiyorum not yükseltmek için dahi olsa ( benim 58 e ihyicanım olduğumuda bilmez şimdi bunlar 55 verirlerse sonuçlar açıklanana kadar stres bıktım artık:(((

İşte bu tür mağduriyetler yaşanmasın diye dilekçe yazdık.

mel34 ' Alıntı:
Sayın Gebirgsjager bende sizin gibi yaptım satış kayıtlarının altına kdv%18 diye yazdım.x1 ve y1 ayrı kayıtlarda gösterildi diye puan kırmamaları lazım inş.puan kırmazlar çünkü sonuç aynı oluyor yanlış brşey yapmadık diye düşünüyorum hayırlısı
Sayın Kutluel inş.sizede 50 verirler kağıdı okuyan kişi inş.insaflı davranır.Allah u Teala cümlemize yardım etsin emeklerimizi boşa çıkarmasın inş.(Amin)
bende ayrı gösterdim dostum aksine doğru olanı o birlikte olsada problem yok sorunun soruluşuna bakarsak satış kayıtlarını diyor satış kadını yapın demiyor iki ürünü ayrı ayrı satmak daha mantıklı ;)

arkadaşlar peki puanlama nasıl olur
1.soru ,,,,,,,,,,,,2.soru
a-15 puan.........................................a-25 puan
b-20 puan.........................................b-20 puan
c-10 puan..........................................c-10 puan

olabilirmi arkadaşlar.

ben temmuzda maliyeti ilk girişimde verdim ama beklemiyordum.kağıt okuması konusunda rahat olun bence.çünkü temmuzda ilk soru 60 ,ikinci 40 puandı.ben 2. tam yaptım ama satışta sizin dediğiniz hepsini yapmıştım herhalde benzer bir soruydu.ilk soruda birşeyler yaptım ama zaten akşam 8den sonra beynim döndü artık fire falan karıştırdım eşdeğer ürüne kadar yapmıştım. inşallah ilk soruma 10 puan verir diye ümitlenirken 20 vermiş demek ki 60 la geçtim.darısı sizlerin başına.ama kısmi puanlama ile puan alırsınız bence.
bir de ben finansaldan alsam kısmi puanlama çok hoş olacak....:)

1.soru 2.soru
a-15 puan.........................................a-25 puan
b-20 puan.........................................b-15 puan
c-10 puan..........................................c-15 puan

Maliyette dersanede hocanın dediği şu böyle bir soru geldiğinde dağıtım tablosunuz çizmeyen , hesaplamaları tek tek göstermeyen,formülleri tektek oluşturmayan beklediği puanı alamaz diyordu. Maliyetteki soru zaten birbiri ile ilişkili ilk soruyu yapamayan maliyeti zaten bulamaz maliyeti bulamayan satışta kar oranını bulamaz ancak o sorunun %80 i a şıkkında bitiyor yani soruda a,b,c puanları değil dersanedeki hocanın dediği maliyetçi dağıtım tablosuna, işlemlerin gösterilmesine , formüllerin gösterilmesine vb şeylere puan veriyormuş.
İlkin
1. Dağıtımda GÜG dağıtımı ve hesaplamaların gösterilmesi
2. İkinci dağıtımda matematiksele göre formüllerin oluşturulması
3. Matematiksele göre yararlanma oranlarına göre dağıtımın oluşturulması soruda verdiyse o oranlara göre hesaplama yapılması ve gösterilmesi
4. Her işlemin altına sağlamasının yapılması
5 ve en önemlisi gider dağıtım tablosunun güzel ve düzenli bir şekilde çizilip yapılması bunları yapmayan hesaplamaları tek tek göstermeyen arkadaşların eski sınavlardaki gibi 70 lik kağıt verdim hoca not kırdı 30-40 verdi moduna girme ihtimalleri yüksek çünkü hoca bunlardan puan kırıyor.

Örnek olarakda temmuzda sınava giren ve 50 alan arkadaşımı biraz sıkıştırdım onunda dediği ikinci 40 puanlık soruda ne varsa gösterdim tablosunu çizdim hesaplamaları yaptım sonrasında ilk soruyu yanlış yoldan yani firesiz olarak çözdüm (ki odanın kursundaki hoca fire varsa kağıdı verin çıkın yada firesiz çözün demiş) formülleri oluşturdum ve yanlışta olsa çözebildiğim yere kadar çözdüm hoca 50 vermiş dedi.

Türkçesi eski sınavlardada hoca nasılsa puan kırıyor 70 lik kağıt verdim 30-40 yada anca 50 aldım diyen arkadaşların nedeni tamamen çözüm yollarının ve tablolaların kağıtta gösterilmemesinden kaynaklanıyor bilginize.

teşekkür ederim stonhand benim tek ders maliyetim kaldı stresim had safhada hergün kendi kendime puanlar oldum 50 almam yetecek yukarıda saydıklarına göre ben
1. soruda
a sıkkı eksıksız ama tek madde halınde yazdım
b sıkkı farkları 151-152-620 hesaplarına kadar ayırıp hesapladım fakat yevmıyeye yanlış ısledım
c sıkkı yok yapmadım
2.soruda
a sıkkı 1.ve 2.dağıtım doğru her iki dağıtımda da tabloyu yeniden çizdim ama tablom çok düzenli yazlımış değil yani yazım kötü oldu
b sıkkında birim maliyetler doğru hesapladım
c sıkkında yevmiye kaydım doğru ama rakamı sınavdan cıkarken not etmedım tam hatırlamıyorum ne yazdığımı
bu sonuçlar ışığında tecrübene göre ne almam gerekir inan çok stresliyim.

Sayın sinanyucel ortalama sorununuz falan mı var? Niye bu kadar streslisiniz. Bu kağıtla ümit etmeyerek bizleri sinirlendiriyorsunuz :D 60-65 civarı bi not alacağınızı düşünüyorum. 60 ın altına düşmez bu kağıt.