tablo düzenleyin demiyor bende düzenlemedim eğer bu yüzden puan kıracaksa saçma olur isteseydi o zaman o kadar işlemi yapan insan bi tablomu düzenleyemeyecekGebirgsjager ' Alıntı:2. soruda her şeyi yaptım ama genel bir dağıtım tablosu çizmedimI. dağıtım ve II. dağıtım toplamlarını ayrı ayrı listelerde gösterdim. Sorudan 50 alabilir miyim sizce. Diğer her şey doğru.
Basamaklı dağıtım yöntemine göre, diğerlerinden en az gider payını alacak gider yerindenstonhand ' Alıntı:Maliyette dersanede hocanın dediği şu böyle bir soru geldiğinde dağıtım tablosunuz çizmeyen , hesaplamaları tek tek göstermeyen,formülleri tektek oluşturmayan beklediği puanı alamaz diyordu. Maliyetteki soru zaten birbiri ile ilişkili ilk soruyu yapamayan maliyeti zaten bulamaz maliyeti bulamayan satışta kar oranını bulamaz ancak o sorunun %80 i a şıkkında bitiyor yani soruda a,b,c puanları değil dersanedeki hocanın dediği maliyetçi dağıtım tablosuna, işlemlerin gösterilmesine , formüllerin gösterilmesine vb şeylere puan veriyormuş.
İlkin
1. Dağıtımda GÜG dağıtımı ve hesaplamaların gösterilmesi
2. İkinci dağıtımda matematiksele göre formüllerin oluşturulması
3. Matematiksele göre yararlanma oranlarına göre dağıtımın oluşturulması soruda verdiyse o oranlara göre hesaplama yapılması ve gösterilmesi
4. Her işlemin altına sağlamasının yapılması
5 ve en önemlisi gider dağıtım tablosunun güzel ve düzenli bir şekilde çizilip yapılması bunları yapmayan hesaplamaları tek tek göstermeyen arkadaşların eski sınavlardaki gibi 70 lik kağıt verdim hoca not kırdı 30-40 verdi moduna girme ihtimalleri yüksek çünkü hoca bunlardan puan kırıyor.
Örnek olarakda temmuzda sınava giren ve 50 alan arkadaşımı biraz sıkıştırdım onunda dediği ikinci 40 puanlık soruda ne varsa gösterdim tablosunu çizdim hesaplamaları yaptım sonrasında ilk soruyu yanlış yoldan yani firesiz olarak çözdüm (ki odanın kursundaki hoca fire varsa kağıdı verin çıkın yada firesiz çözün demiş) formülleri oluşturdum ve yanlışta olsa çözebildiğim yere kadar çözdüm hoca 50 vermiş dedi.
Türkçesi eski sınavlardada hoca nasılsa puan kırıyor 70 lik kağıt verdim 30-40 yada anca 50 aldım diyen arkadaşların nedeni tamamen çözüm yollarının ve tablolaların kağıtta gösterilmemesinden kaynaklanıyor bilginize.
mkoksoya ' Alıntı:arkadaşlar ben bir şey danışmak istiyorum; 1. soruda farkların dağıtımı kısmında. hatırlarsanız fark 900 tl çıkmıştı ve biz 151.152.620 hesaplara dağıtıyorduk ben
151 için 1000/9000 : 0,11111111 çıkan sonucu 0,11 aldım ve sonuç 100 yerine doğal olarak 99 çıktı tabi üç kalemde de aynısını yaptım mesela 620 için 6000/9000: ,6666 çıkıyordu ve ben 0,67 aldım sonuç 600 yerine 603 çıktı ama sizcede olması gereken bu değilmi yada yanlış mı yaptım. puanım gidermi.
çok kafama takıldı cevap verebilirseniz çok memnun olurum.
stonhand ' Alıntı:Temmuz 2010 sınacında 50 alan arkadaşımla görüştüm. Adamın dediği 40 puanlık soruda elimden ne geliyorsa yaptım sonrasında ilk60 puanlık soruda kursta hoca fireli safha çıkarsa kağıdı bırakın gidin yada firesiz çözün demişti bende soruyu sanki fire yokmuş gibi çözebildiğim kadar çözdüm tabiki bir yerde takıldım sonuçta soruyu hatalı çözdüm ancak hoca 50 vermiş dedi.
Sonuç hoca cevap yanlışda olsa gidiş yolunada puan veriyor yoksa 10 yıllık arkadaşım cevabı yanlış çözdüğü sınavda 50 alıp geçemezdi.
tembell ' Alıntı:fireliyi çözdüm ama dogru mu bilmiyorum
hatırlamıyorum sonuclara baksamda cıkaramıyorum ne yaptığımı
sanırsam sonuclar dogru değil.
ama 60 aldım geçtim.
60 puanlık soruda cok inat ettim çözmeden cıkmıcam dedim :![]()