AŞ Genel Kurul

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asuri33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asuri33

Katkı Sunan Üye
Selam Arkadaşlar

Haftaya Genel Kurul Yapacağım AŞ de bağımlı Mali Müşavirim

Genel Kurulda Sermaye Artırımı ve imza yetkisi değişikliği ve denetçi değişikliği var

Sadece Genel Kurul Kararını aldım İl Müdürlüğüne temsilci talebinde bulundum

Sorum : Sermaye Artırımı için ayrıca karar almam gerekir mi Genel Kurul toplantı tutanağına yazmam yeterli mi

İmza yetkisi için kararı genel kuruldan 1 hafta sonra alsam sakıncası olur mu

Denetçi olarak meslek mensubu yani kendimi atasam sıkıntı olur mu

cevaplarınızı bekliyorum

Ynt: AŞ GENEL KURUL

Tek tek söylim sanırım ilk defa yapıyorsunuz. :)
1-sermaye için mutlaka karar almalısınız. Formatı var ona uygun yapacaksınız . Değişiklik tasarısı hazırlayacaksınız.
2-İmza yetkisi kararsını genel kuruldan sonra alamazsınız. Tescil edildikten sonra alabilrisiniz.
3-Firmada çalışan veya sözşlemeli smm iseniz denetçi olamazsınız.

Ynt: AŞ Genel Kurul

genel kurul toplantı tutanağında belirtsem ve ayrıca tadil tasarısı düzenlesm yetmez mi?

Öncelikle genel kurul gündemi için Yönetim Kurulu kararı almalısınız.

Genel Kurul Kararı aldım sanayi il müdürlüğüne başvurumu yaptım genel kurul kararında sermaye artırımı ile ilgili madde mevcut

15 gün önce sermaye artırımlı genel kurul yaptım. Toplantı tutanağına sermaye maddesinin kabul edilen yeni şeklinin mutlaka yazılması, ayrıca tadil tasarının da toplantı divan heyetince ve bakanlık komiseri tarafından imzalanması gerekiyor. Ticaret sicili ve oda dört suret tadil tasarısı istiyor.

Siz hangi şehirde iseniz oranın ticaret odasına sorun. İstanbul ise İTOnun sitesinde ayrıntılı olarak var.
Çünkü bazı şehirlerde farklı uygulama vardır.

arkadaşlar bağımlı mali müşavir olduğum şirketin sermaye artırım raporunu ben yazabilir miyim?