Aş hisse devir

terapist13

Katkı Sunan Üye
aş hisse devirlerinin yönetim kurulu kararından geçirilmesi konusunda zorunluluk varmıdır.

Ynt: Aş hisse devir

Selamlar,
Zorunluluk derken bildiğim şöyle.
Yönetim kurulunda olmayan üyelerin (azaların) hisse devirleri (yeni bir yönetim kurulu belirlenmeyecekse) tescil ilana tabi değildir.Hal böyleyken, sadece hisse devir temlik sözleşmesi hazırlanması ve ortaklar pay defterine intikali yeterlidir.Fakat yapılacak ilk genel kurulda bu hisse devirlerininde belirtilmesi ve yeni bir hazirun cetveli hazırlanması gerekecektir.kaldı ki genel kurul öncesinde yeni bir hazirun cetvelinin hazırlanması gereği duyulursa o zamanda genel veya olağanüstü genel kurul yapılmalı..Hisse devir işlemininde tutanağa aksetmesi gerekir (diye biliyorum)
Bunlar dışında genel kurul zamanına kadar yönetim kurulu bünyesinde olmayan azalarla ilgili hisse devirleri için karar alınmasına gerek yoktur.
Çok emin olmamakla birlikte bilgim bu yönde..
Saygılar

sayın twolf cevabınız için teşekkür ederim
yönetim kurulu üyemiz hisselerini yerine yönetim kurulu olacak
bir başkasına devir yaptı
yönetim kurulu oluru konusunda çelşkide kaldım
bu durumda genel kurula kadar
sadece pay defterine işlememiz yeterli gibi görünüyor.

Anonim Şirketlerde nama yazılı hisse devri usulu şu şekildedir:
1-Alan ile satan arasında " devir ilmuhaberi" hazırlanır.
2-Karşılıklı imza altına alınır.
3-Devir eden Şirket Yönetim Kuruluna, bu devir sözleşmesinin bir kopyasını ekleyerek bir dilekçe yazar ve devrin ortaklar pay defterine işlenmesini talep eder.
4-Şirket Yönetim Kurulu toplanır ve bu talebi karara bağlayarak , pay defteri kaydının yapılmasını temin eder.

Devir bu şekilde tamamlanmış olur.
Ortak aynı zamanda yönetim kurulu üyesi ise süreç başkadır.

Nizam üstadım,
alınacak bu kararın içeriği ve noterden tasdik edilip edilmemesi konusunda bilgi verirmisiniz.? Devir ilmuhaberi (devir temlik sözleşmesi) dediğiniz belgedeki şekliylemi karar yazılacak?
Teşekkürler.

Yo hayır Yönetim Kurulu "falancaya ait .... nominal değerli ..... adet şirketimiz hissesinin isteği üzerine filancaya devir edilmesi ve bunun şirket pay defterine kayıt edilmesine karar verilmiştir"

Benzeri bir karar alacaktır.

sayın nguroy
cevabınız için teşekkürler
bizim ortaklıktan ayrılan üyemiz aynı zamanda da
yönetim kurulu üyesiydi
yeni gelecek kişide yönetim kurulu üyesi olacak
bu süreçin nasıl işlediği konusunda
bilgi verirseniz sevinirim

Yönetim Kurlu üyesi ise;
1-Hisseleri devirle birlikte Yönetim Kurulundan istifa eder.
2-Yukarda hisse devri ile ilgili anlattıklarım aynen yapılır.
3-Yönetim Kurulu (eğer yedek üye yok ise) İlk genel kurula sunulmak üzere. Yeni hissedarı Yönetim Kurulu üyesi olarak seçer.
4-Eski üyenin ayrılması ve yeni üye seçimi tescil ve ilan edilir.
5-Eğer imza yetkisi varsa bu tescile göre yeniden sirküler hazırlanır.
6-İlk olağan genel kurulda bu seçim onanır.